Diş Fırçalama Haberleri

Araştırma sonucu kanıtladı: Düzenli diş fırçalama zatürreye karşı koruyor!

ABD’nin Boston kentinde Harvard Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, düzenli diş fırçalamanın akciğer hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağladığını ortaya koydu.

Kadin 24-02-2024 10:25

Diş fırçası ithalatında açılan tarife kontenjanına ilişkin esaslar belli oldu

Diş fırçası ithalatında uygulanan korunma önleminden muafiyet sağlanması amacıyla açılan tarife kontenjanının kullanımına ilişkin usul ve esaslar tespit edildi.

Finans 14-02-2024 10:15

'İçerisindeki amonyak dişleri beyazlatıyor' dedi! İdrarıyla dişlerini fırçaladı... Sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Bir sosyal medya kullanıcısı idrarın içinde bulunan amonyak nedeniyle dişleri beyazlatma özelliğinin bulunduğunu söyleyerek dişlerini macun yerine idrarıyla fırçaladığı anları paylaştı. Sosyal medya kullanıcılarının o anlara tepkileri gecikmedi.

Trend 30-01-2024 07:42

Bunu kimse söylememişti! Aman dikkat, dişlerinizi fırçalarken bu hatayı sakın yapmayın

Ağız ve diş sağlığı önem verilmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre yatmadan önce dişlerinizi fırçalamamak kalp ve damar hastalıklarına neden oluyor. Öte yandan diş fırçalama esnasında yapılan yaygın hatalar sağlık açısından risk oluşturuyor. İşte bir İngiliz diş hekiminin uyararak dikkat çektiği en yaygın hata...

Haber 24-07-2023 14:04

Diş hekimi dişinizi fırçalamadan önce asla yapmamanız gereken hatayı açıkladı

Diş sağlığı için diş temizliği rutini oluşturmak gerekiyor. Diş fırçalamasını atlamak diş sağlığında bozulmalara neden olabiliyor. Diş hekimi toplumda birçok kişinin dişini fırçalamadan yanlış bir uygulama yaptığını belirterek doğru diş fırçalama yöntemini açıkladı.

Haber 02-06-2023 17:17

Diş temizliğinde yapılan bu hata kalp sağlığını bitiriyor! Uzmanlar riske karşı uyardı

Dişlerin temiz görünmesi ve sağlıklı olması sadece görünümü değil birçok hastalığı da etkiliyor. Diş hekimleri yaptıkları açıklamalarda diş temizliğinde yapılan ufak bir hatanın kalp sağlığı ve çeşitli hastalıklar üzerinde oldukça etkili olduğunu paylaşıyor.

Haber 05-04-2023 16:58

Mide bulandıran gerçek! Diş hekimi diş fırçanızdaki görünmeyen riski açıkladı

Diş sağlığımızı korumak için dişlerimizi düzenli olarak fırçalamamızın önemi her fırsatta belirtiliyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir diş hekimi diş fırçaları hakkında bilmediğimiz çarpıcı gerçekleri açıkladı. Paylaşılan videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları bu mide bulandırıcı gerçekten sonra düzenlerini değiştirdiklerini söyledi.

Haber 22-01-2023 13:40

Verdiği acı dayanılmaz! Çürükleri önlemenin yolu çok basit

Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.

Haber 25-11-2022 11:58

Her yemek sonrası dişlerimizi fırçalamalı mıyız?

Ağız hijyen motivasyonu düşük olan bir toplum olmamız sebebiyle denk geldiğimiz her toplulukta ağız hijyeni motivasyonunu yükseltmek için insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Ağız hijyeni motivasyonunu yükseltmenin yolu ağız bakımını artırmaktan geçmektedir.

Haber 17-11-2022 08:00

Ağız kokusunu önemsiz görmeyin! Tedavi edilmezse dişlerinizi teker teker kaybedersiniz

Ağız kokusu rahatsız edici kokular arasında bulunuyor. Özellikle toplu alanlarda büyük problemler yaratan ağız kokusu genellikle önemsiz görülüyor. Ancak ağız kokusunun yarattığı sorunlar sadece sosyal çevreyi değil sağlığı da olumsuz etkiliyor. Geçmeyen ağız kokularının altında yatan nedenler dişlerinizi kaybetmenize neden olabilir.

Haber 16-10-2022 07:54

Hiç aklınıza gelmez ama banyo alışkanlığınız diyabet riskinizi artırıyor

Diyabet ölümcül sonuçlara neden olabilen tüm yaşamı etkisi altına alan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabet riskini azaltmak için beslenmeye ve günlük alışkanlıklara dikkat etmek gerekiyor. Zararlarını bilmeden yaptığımız davranışlar diyabet riskinin artmasına neden olabiliyor.

Haber 06-10-2022 12:00

Sakın kahve içtikten sonra bunu yapmayın! Diş sağlığını mahvediyor

Diş sağlığı ve temizliği güzel bir gülüş, sağlık için büyük önem taşıyor. Kimse sararmış dişlere sahip olmak istemese de gün içerisinde yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerin sararmasına neden olabiliyor. Özellikle kahve içmek dişleri büyük ölçüde sarartan etkenler arasında bulunuyor. Ancak kahve içmek bununla kalmıyor eğer kahve içtikten sonra dişinizi fırçalıyorsanız çok daha riskli durumlar oluşuyor.

Haber 05-10-2022 11:14

Uyanınca yüzünüzü yıkıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! İlk yapmanız gereken...

İngiliz bir dermatolog, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Doktor, sabahları yüzünüzü yıkamadan önce mutlaka dişlerinizi fırçalamanız gerektiğini söylüyor. İnsanları sabah ve akşam rutinlerinde yaptığı yanlışların cilt sağlığı üzerinde önemli ve zararlı etkileri olabileceği yönünde uyardı.

Haber 24-09-2022 20:16

Cinsel hastalık uzmanı belirtiyor: Önce ve sonra kesinlikle sakın yapmayın! Hastalık riski taşıyor

Cinsel ilişki hayatın bir parçası olarak görülüyor. Herkesin cinsel ilişki fikirleri değişim gösteriyor. Bu konunun fazla konuşulmaması cinsel ilişki konusunda bilinçlenmeyi önlüyor. Uzmanlar farklı cinsel ilişkiler arasında bulunan oral seks hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-09-2022 08:56

Dişlerimizi yıllardır yanlış fırçalıyormuşuz! Bu yöntem diş çürüklerini önlüyor, dişleri bembeyaz yapıyor

Diş bakımı hem sağlık hem de görünüm için oldukça önem taşıyor. Kimse çürük ve bakımsız görünen dişlere sahip olmak istemiyor. Diş bakımında en sık kullanılan diş fırçalama dişlerimizin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ancak uzmanlar diş fırçalamanın yanlış yapıldığını belirtiyor. İşte daha sağlıklı ve beyaz dişler için doğru fırçalama yöntemi...

Haber 20-09-2022 10:35

Kalp sorunlarına neden olan 7 tehlikeli alışkanlık: Bunları bilerek önleminizi alın

Kalp krizi ve kalp hastalıkları çok büyük sağlık sorunlarına yol açıyor. Kalp hastalıklarına neden olan etkenler bulunuyor. Bazen fark etmeden yaptıklarımız bazen de yaşam biçimimiz kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Oldukça tehlikeli olan bu hastalıklardan korunmak için alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor.

Haber 19-09-2022 09:42

Demans riskinizi düşürmek için yapmanız gerekenler basit! Diş sağlığı çok önemli

Demans tüm hayatımızı etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Toplumda sıklıkla görülen demans hastalıkları için önlem almak hayati önem taşıyor. Üstelik demans için alınması gereken önlemler başka hastalıkların oluşmasını da önlüyor. İşte demans hastalığından korunmak için yapmanız gereken ilginç yöntem...

Haber 15-09-2022 10:17

Bunca zaman yanlış biliyormuşuz! Diş fırçalarken en sık yapılan hata

Ağız ve diş sağlığı hem iyi bir görünüm hem de sağlık için oldukça önem taşıyor. Kötü görünen dişler iletişimde problemlere yol açabiliyor. Dişlerin daha temiz ve bakımlı görünmesi için düzenli olarak fırçalanması gerekiyor. Ancak diş fırçalarken doğru sandığımız birçok yanlış bulunuyor. Uzmanlar diş fırçalarken yapılan hataları belirtti.

Haber 04-09-2022 11:51