Diş Protez Teknolojisi Haberleri

Diş Protez (MYO) mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Diş Protez (MYO) Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Sağlık sektöründe çalışmak isteyen lise mezunlarının sıklıkla araştırdıkları bir akademik program olan Diş Protez (MYO), Meslek Yüksekokulu kapsamında yer alır. Bu bölümün diğer adı ise Diş Protez Teknolojisi olarak bilinir. Söz edilen bu bölümden mezun olan bireyler, diş protez teknisyeni olarak çalışma hayatına atılabilir. Diş protez teknisyenlerinin iş bulabildikleri yerler arasında ise özel ve devlet hastaneleri ile diş protez laboratuvarları bulunur.

Egitim 24-03-2023 16:30

Diş Protez Teknolojisi mezunları ne iş yapar? Diş Protez Teknolojisi bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Diş Protez Teknolojisi bölümü mezunları çalıştıkları yerlerdeki hastaların diş hekimleri tarafından alınan protez ölçülerinin hazırlanması, hazırlanan protezlerin hastalar için uygun hale getirilmesi ve zamanla hasar görmüş protezlerin onarım işlemini yapmaktadır. Eğitim süresi 2 yıl olan Diş Protez Teknolojisi, sağlık sektörüne karşı ilgili kişilerin tercih ettiği bir bölümdür. Diş Protez Teknolojisi Bölümü nedir? Diş Protez Teknolojisi Bölümü mezunları ne iş yapar?

Egitim 19-07-2022 18:05

Diğer Haber Etiketleri

Diş Protez Teknolojisi

Diş Protez Teknolojisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Diş Protez Teknolojisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.