Döviz Piyasası Haberleri

Son dakika: Altın ve dolar için asıl fiyatlama Pazartesi! Düşüş devam edecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Son dakika: Altın ve dolar fiyatı dün BDDK’nın hamlesi sonrası sert düştü. 25 Haziran Cumartesi yatırımcılar “Altın ve dolar bugün ne kadar, kaç TL?” sorusunu araştırırken iki kurumdan kritik açıklama yapıldı. UniCredit analistleri dolar için gelecek yılı işaret etti. Tera Yatırım ise daha sert önlemler gelebileceğini ifade etti. Peki gram altın fiyatı ve dolar/TL kuru düşecek mi, yükselecek mi? İşte piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri...

Finans 25-06-2022 13:07

BDDK'dan finansal istikrarı destekleyici yeni adım geldi! Dolarda sert hareket...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Karar sonrası dolar/TL'de sert hareket yaşandı. İşte detaylar...

Finans 24-06-2022 20:02

Dolar ters köşe yaptıracak! İtalyan Banka dolar tahminini paylaştı: O tarihten sonra bakın ne olacak?

Döviz kuru hareketliliği haftanın son işlem gününde de devam ederken dolar fiyatları son dakika haberleri yatırımcıların gündeminde yer almaya devam ediyor. Piyasalar Fed’in faiz kararına ilişkin beklentileri fiyatlarken İtalyan dev bankadan dolar fiyatlarına ilişkin yeni bir tahmin yapıldı. Banka gelecek yılı işaret ederek hafif şekilde aşağı yönlü bir düzeltme yaşanmasını beklediklerini belirtti. Peki 24 Haziran Cuma dolar/TL ne kadar? İşte döviz piyasasında anlık, canlı, güncel rakamlar…

Finans 24-06-2022 13:40

Rus borsasında kayıplar artıyor! Rusya Merkez Bankası müdahale edecek

Rus borsasındaki ve rublesindeki değer kayıpları nedeniyle tüm piyasalarda işlemler durdurulmuştu.İşleme kapatılan Moskova Borsası, saat 10.00 itibarıyla tekrar açıldı. Rusya Merkez Bankası ise, döviz piyasasına müdahaleye hazırlanıyor.

Finans 24-02-2022 09:03

Türkiye yüksek enflasyon yılına giriyor

Ekonomide 2022'nin gündemi yüksek enflasyon, bir başka deyişle 'hayat pahalılığı' olacak.

Haber 30-12-2021 08:14

Uzmanlar Erdoğan'ın Yeni Önlemleri Hakkında Ne Düşünüyor?

Dolar karşısında yüzde 11 oranında değer kaybeden ve 18,4 dolardan işlem gören lira, Erdoğan'ın açıklamalarından sonra hızla yükseldi. Peki yabancı döviz uzmanları, Erdoğan'ın açıkladığı önlemler konusunda ne düşünüyor?

Haber 21-12-2021 18:38

Merkez Bankası'nın faiz indirme kararı: Dönülmez yola girdik

Merkez Bankası'nın 2021'de dördüncü kez faiz indirmesi, TL'deki değer kaybını hızlandırdı.

Haber 16-12-2021 21:50

Döviz İşlemlerinde Kimlik Meselesi Dava Konusu Oluyor

Türkiye’de döviz kuru artışı ekonomide ana gündem maddesine dönüşürken, döviz işlemlerine 100 dolar bazında kimlik kontrolü şartı getirilmesine karşı idari dava açılıyor

Haber 19-11-2021 15:25

Dolar ve euro ne kadar? İşte 31 Temmuz Cumartesi dolar ve euro fiyatları!

Son dönemlerde yükseliş grafiğinin ardından uzun süre yatay bir seyir izleyen dolar ve euro fiyatları, 31 Temmuz Cumartesi sabahına da dolar ve euro fiyatları güne, dünkü kapanışına nazaran yükselişle başladı.

Finans 31-07-2021 09:00

14 Haziran Dolar kuru | Bugün (14 Haziran) Dolar ne kadar oldu? Euro ne kadar?

Dolarla yatırım yapanlar ve Dolarla iş yapanların ilgiyle takip ettiği dolar kuru 14 Haziran sabahı da merak ediliyor. Dolar kuru geçtiğimiz haftayı oldukça iyi bir şekilde tamamladı. Türk Lirası, geçtiğimiz hafta Dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimlerinden oldu. Haftaya 8,66 ile başlayan Dolar, 11 Haziran Cuma gününde 8,31 seviyesine kadar geriledi. Peki, 14 Haziran Dolar ne kadar? Bugün (14 Haziran) Euro ne kadar?

Finans 14-06-2021 07:20

Yorum: 128 milyar dolar nerede?

"128 milyar doların buharlaşmadığının herkes farkında.

Haber 18-04-2021 18:37

Dolar düşmeye devam edecek mi? Düşüş trendi devam ediyor! Dolar yükselir mi, ne kadar olur? İşte çarpıcı dolar yorumu

Dolar/TL'de kasımda başlayan düşüş trendi ile beraber son 6 ayın en düşük seviyesi olan 6,9588'i gördü. Dolar düşmeye devam edecek mi sorusunun yanıtı merak edilirken uzmanların yaptığı dolar yorumu ve tahminleri de araştırılıyor. Son olarak analistler 6,85 seviyesinin görülebileceğini belirtti. Peki; dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olur?

Finans 15-02-2021 18:05

ABD başkanlık seçimleri doları nasıl etkiler?

Dolar, son dönemde uluslararası piyasalarda değer kaybediyor. Analistler, seçimlerin ardından doların bir süre yükselebileceğini ancak uzun vadeli görünümünün aşağı yönlü olduğunu belirtiyor. Piyasayı endişelendiren senaryo ise seçimlerin sonuçlanmasının ve belirsizliğin uzaması.

Haber 22-10-2020 06:54

Enflasyon 26 ay sonra yeniden tek hanede

Ekonomideki en büyük mücadele alanı olan enflasyonun düşürülmesine yönelik uygulamalar meyvelerini verdi. Temmuz 2017'de yüzde 9,79 olan yıllık enflasyon, 26 ay sonra yeniden tek haneyi gördü - Geçen yıl spekülatif kur saldırıları nedeniyle fiyat artışları ekimde yüzde 25,24 seviyesine kadar tırmanırken, alınan tedbirlerle enflasyon Ocak 2017'den bu yana en düşük seviyeye geriledi

Finans 03-10-2019 11:41

Finansal istikrara tasarruflu destek

Türkiye'de finansal istikrarın güçlendirilmesi amacıyla tasarrufları artırarak sermaye piyasaları için kaynak oluşturacak çalışmalar yapılacak - Yeni Ekonomi Programı kapsamında, aralarında her doğan çocuğa bir banka veya katılım finans şirketi hesabı açılması, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin sosyal tarafların mutabakatıyla hayata geçirilmesi, yurt dışı yerleşik Türk vatandaşlarına "Dövizli BES" uygulaması getirilmesinin de bulunduğu adımlar atılacak - Türkiye Emlak Katılım Bankası bünyesinde uzun vadeli tasarrufu teşvik edecek ve düşük maliyetle konut edinimi sağlayacak "Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi" kurulacak - Emeklilik yatırım fonlarının Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'nda işlem görmesi sağlanacak

Finans 01-10-2019 11:11

Piyasalarda artan oynaklık para birimlerini baskılıyor

Ticaret savaşı kaynaklı endişeler yatırımcı risk algısında bozulmaya yol açarken, Çin yuanındaki yükseliş sonrası güvenli liman alımlarının Asya seansında Japon yeni üzerinden TL'ye taşındığı görüldü.

Finans 26-08-2019 14:01

Piyasalarda artan oynaklık para birimlerini baskılıyor

Ticaret savaşı kaynaklı endişeler yatırımcı risk algısında bozulmaya yol açarken, Çin yuanındaki yükseliş sonrası güvenli liman alımlarının Asya seansında Japon yeni üzerinden Türk lirasına taşındığı görüldü - İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan: - "Off shore yuan güne 7,19 civarında başlayınca cuma gününün paniği ile Asya yatırımcısı krizlerde güvenli liman tabir edilen Japon yeni alımına geçti. Bu da hala görece yüksek faiz verdiğimiz için carry trade pozisyonlarının taşındığı yen/TL kurunda stop emirlerinin çalışmasına ve sert bir hareket gerçekleşmesine neden oldu" - "Asya seansı, TL likiditesinin zayıf olduğu bir seans olduğundan önlem almak zor. Algoritma veya insan eli ile yapılan kademelerin boş olduğu bir ortamda hareketler sert olacaktır" - Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek: - "Günde 5-6 trilyon dolar işlem hacminin konuşulduğu döviz piyasası işlemlerinde volatilite artışına paralel bu tarz anormal fiyatlama eğilimleri görülebiliyor. Yapmamız gereken diğer ülke örneklerini çalışıp likidite artırıcı ve oynaklık düşürücü başlıklara odaklanmak"

Finans 26-08-2019 13:44

Yeni Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal kimdir? Reuters, ekonomistlere ve bankacılara sordu

Türkiye Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan 48 yaşındaki Murat Uysal'ın geçmişi ile ilgili olarak ekonomistlerden demeç alan Reuters haber ajansı, Uysal'ın düşük faiz yanlısı yani "güvercin duruş" taraftarı olduğunu yazdı.

Finans 07-07-2019 17:48

Yeni Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal kimdir? Reuters, ekonomistlere ve bankacılara sordu

Türkiye Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan 48 yaşındaki Murat Uysal'ın geçmişi ile ilgili olarak ekonomistlerden demeç alan Reuters haber ajansı, Uysal'ın düşük faiz yanlısı yani "güvercin duruş" taraftarı olduğunu yazdı.

Haber 07-07-2019 17:48

AB beş bankaya 'dövizde hile' suçundan 1 milyar euro para cezası kesti

Avrupa Komisyonu, döviz piyasasında kartel kurmaktan ve hile yapmaktan suçlu bulduğu beş bankaya toplamda 1,07 milyar euro para cezası kesti. Altıncı banka, kartellerin varlığıyla ilgili ifşaatta bulunduğu için muaf tutuldu.

Finans 16-05-2019 14:30

Basımı duran 500 avroluk banknotlar değiştirilebilecek

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) basımının durdurulmasına karar verdiği 500 avroluk banknotları ellerinde bulunduranlar, değişimi döviz büroları ve bankalardan yapabilecek.

Finans 25-04-2019 12:09

Basımı duran 500 avroluk banknotlar değiştirilebilecek

Avrupa Merkez Bankasının basımının durdurulmasına karar verdiği 500 avroluk banknotları ellerinde bulunduranlar, döviz büroları ve bankalardan değiştirebilecek - DEMAD Yönetim Kurulu Başkanı Faik Özbey: - "Şu anda 500 avro banknotlarla alım ve satım yapıyoruz. Bu paralar piyasadan çekildiği ve bankalar almamaya başladığı anda biz de işlem yapmayı durduracağız"

Finans 25-04-2019 11:07

24 Ocak Kararları Türkiye hikayesinin yönünü değiştirdi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Erdal Tanas Karagöl: - "Ekonomik İstikrar Programı, Cumhuriyet tarihinin şahitlik ettiği en önemli politik ekonomi gündemidir" - "24 Ocak Kararları, ihracat ve yatırım odaklı yeni bir perspektifle Türkiye hikayesinin yönünü değiştirdi" - "Program, Türkiye'nin küresel serbest piyasa ekonomisine dahil olmasını sağlayacak bir uygulama olarak hayata geçti"

Finans 23-01-2019 11:38

Sağlam altyapımız olsaydı yaptırımların etkisi fazla olmazdı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: - "Yaptırımlar neden etkili oluyor? Çünkü sağlam ekonomik bir altyapımız yok. Çok büyük bir servete sahibiz, ancak bunu değerlendiremiyoruz. Varlıklarımızı dondurmak yerine daha aktif hale getirmeliyiz. Petrolün itibarı hükümetin itibarına bağlıdır. Yaptırımları etkisiz kılmak için sermayeyi cezbetmeli ve dışarıdaki İranlıların ülkeye yatırım yapmasını sağlamalıyız"

Haber 25-12-2018 14:01

Yeşilova: Benim hiç unutamadığım ‘kara cuma' 10 Ağustos

ULUDAĞ İhracatçı Birlikleri (UİB) ve Borsa İstanbul işbirliğiyle Bursa’da düzenlenen ‘Döviz Kuru Riskini Nasıl Yönetirsiniz?’ semineri UİB üyesi ihracatçı firma temsilcilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Finans 23-11-2018 12:44

GRAFİKLİ - Türkiye'den enflasyona karşı ortak mücadele

Hükümet, kurdaki spekülatif hareketlerle başlayan fiyat artışları nedeniyle ateşi yükselen enflasyona karşı finansal piyasa düzenleyicileri, STK'ler, iş dünyası ve tüketicilerle el ele mücadele ediyor - Hazine ve Maliye Bakanlığının öncülüğünde başlatılan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek günden güne büyürken, asgari yüzde 10 indirim taahhüdünü veren işletme ve kuruluş sayısı hızla arttı - Programa, Ticaret Bakanlığı denetimler ve Hal Yasası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOBİ'lere finansman destekleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili kuruluşların ürünlerinde yapılan indirimler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "kısa çalışma ödeneği" düzenlemesi, İçişleri Bakanlığı da denetimlerle katkı sunacak - Merkez Bankası, BDDK ve Türkiye Bankalar Birliği de özellikle döviz piyasası ve faiz oranlarına yönelik aldıkları tedbirlerle elini taşın altına koydu, gelecek dönemde de piyasa yapıcılarının verdikleri mesajlar doğrultusunda gerektiğinde etkili adımlar atılacak

Haber 15-10-2018 11:04

GÜNDEM / 15 Ekim 2018

ANADOLU AJANSI

Haber 15-10-2018 09:01

Türk Lirası’nın düşüşü diğer ülkeleri de etkileyebilir

Türk Lirası'ndaki değer kaybının diğer kalkınmakta olan ülkeleri de olumsuz yönde etkileyebileceği belirtiliyor.

Haber 30-08-2018 22:59

Ekonomi yönetiminin tek çatı altında toplanmasının avantajını yaşadık

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: - "Yüksek koordinasyon gerektiren aksiyonlar, ekonomi yönetiminin tek bir çatı altında toplanmasının önemini ispatladı. Ekonomi yönetiminin tek çatı altında toplanmasının avantajını yaşadık" - "Piyasalarda yaşanan hareketliliğin sadece makro veriler ile açıklanması mümkün değildir" - "Alınan tedbirler ardışık bir biçimde geldi ve piyasalarda etkisi görülmeye başlandı" - "Güven ortamını sarsıcı söylentilere itibar etmememiz ülkemizin menfaatinedir" - "Serbest piyasa ekonomisi kurallarından asla taviz vermeyeceğiz' mesajı önemlidir"

Finans 15-08-2018 16:49

Ruhani'nin yardımcısından soru önergesine tepki

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yardımcısı Hüseyin Ali Emiri, Cumhurbaşkanı'nın cevaplandırması için verilen soru önergesinin hukuka aykırı olduğunu savundu

Haber 01-08-2018 15:21

İran Meclisinden Ruhani'ye soru önergesi

Meclis, Ruhani'den hükümetin döviz piyasası ve ürünlerin fiyatını kontrol etme konusundaki başarısızlığı, bankacılık ambargoları, işsizliğin düşürülememesi, ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki artışa ilişkin sorulara cevap vermesini istiyor

Haber 01-08-2018 11:36

Üçüncü çeyrekte sakin bir döviz piyasası bizi bekliyor

TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert: - "Merkez Bankasının üç hamlesi ve Londra'dan gelen iyi haberler piyasalardaki normalleşmeyi hızlandıracaktır. Önümüzdeki dönemde gerçeği yansıtmayan bu çok hızlı yükselişin benzer bir şekilde gerilemesiyle kurda bir sakinleşme ve stabilizasyon bekliyoruz" - "Bilhassa seçimlerden sonra yapısal birtakım reformların da desteklenmesiyle yılın üçüncü çeyreğinde çok daha sakin bir döviz piyasası bizi bekliyor" - "İhracatçılar olarak dünyada rekabetçi gücümüzü koruma adına öngörülebilir bir kura sahip olmayı bekliyoruz. Bu durumun geçici olduğuna, önümüzdeki günlerde suların durulacağına inanıyorum"

Finans 01-06-2018 11:30

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

  (ÖZEL)  1- MAHKEME KARAR VERDİ:  İBB, KOÇARSLAN'A 799 MİLYON 920 BİN LİRA ÖDEYECEK * Yıllardır süren Etiler'deki arsa davasında mahkeme kararını verdi.

Haber 09-05-2018 14:20

Mehmet Şimşek'ten 'Enflasyon' ve 'Kur' açıklaması

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, piyasalardaki dalgalanmalara ilişkin, "Biz piyasalarla hiçbir zaman cebelleşmedik.

Haber 09-05-2018 14:08

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Olağan Genel Kurulu

Başbakan Yardımcısı Şimşek: (1) - "Piyasanın bardağın yarısının boş olduğuna dair bir yaklaşımı var. Aslında bardağın yarısından fazlası dolu. Onun için Türkiye'nin makroekonomik temellerine bakıldığında, önümüzdeki dönem vizyon ve kararlılığımıza baktığımızda piyasalardaki dalgalanmaların hepsi geçici oldu" - "Türkiye'nin bütün göstergelerine göre, cari açığın daha makul düzeylere düşeceği, enflasyonist baskıların azalacağı bir döneme giriyoruz. Kredi hacmindeki, PMI'daki gelişmeler, tüm göstergeler buna işaret ediyor" - "Eğer Türkiye'nin bünyesini, ekonomisini bu kadar sağlamlaştırmasaydık, reformlarla şoklara karşı dayanıklılığı artırmasaydık bu kadar şokun ardından bu ülke kalkamazdı" - "Endişeler, 'Acaba Türkiye, uzun bir süredir ekonomi açısından önemli bir çıpa görevini gören maliye politikasında kalıcı bir trend değişikliği mi oluyor?' kaygısı var. Bu kaygı yersiz"

Finans 09-05-2018 13:24

- Mehmet Şimşek'ten 'Enflasyon' ve 'Kur' açıklaması

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, piyasalardaki dalgalanmalara ilişkin, "Biz piyasalarla hiçbir zaman cebelleşmedik.

Haber 09-05-2018 13:24

Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' ve 'kur' açıklaması (1)

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar ve enflasyon üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Finans 09-05-2018 13:24

MEHMET ŞİMŞEK'TEN 'ENFLASYON' VE 'KUR' AÇIKLAMASI

* Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Biz piyasalarla hiçbir zaman cebelleşmedik.

Haber 09-05-2018 13:12

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

  1- MEHMET ŞİMŞEK'TEN 'ENFLASYON' VE 'KUR' AÇIKLAMASI (1) Haber-Kamera: Enver ALAS - Cansel KİRAZ / İstanbul DHA Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar ve enflasyon üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Haber 09-05-2018 12:33

Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' ve 'kur' açıklaması (1)

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar ve enflasyon üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Haber 09-05-2018 12:11

MEHMET ŞİMŞEK'TEN 'ENFLASYON' VE 'KUR' AÇIKLAMASI (1)

Haber-Kamera: Enver ALAS - Cansel KİRAZ / İstanbul DHA Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar ve enflasyon üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Haber 09-05-2018 12:08

Piyasalar erken seçime nasıl tepki verdi?

Erken seçim ile kısa sürede siyasi belirsizliğin son bulacağı beklentisiyle dolar/TL dün 4.01'e doğru geriledikten sonra bugün güne 4.02 TL seviyesinde başladı.

Finans 19-04-2018 09:33

Fed sonrası piyasalar

Fed faiz kararının ardından döviz piyasası güne sakin başlıyor. Dolar endeksinde ise zayıf seyir sürüyor.

Finans 01-02-2018 09:34

Japonya'da değeri 500 milyon doları aşan kripto para çalındı

Bilgisayar korsanları, Japonya'nın en büyük dijital döviz piyasalarından biri olan Coincheck'in sistemlerini hackleyerek, yaklaşık 500 milyon dolar değerindeki kripto parayı kendi hesaplarına geçirdi.

Haber 27-01-2018 17:03

Diyanet İşleri'nden Bitcoin ve Ethereum yorumu

“Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri'nden cevap geldi. Verilen cevapta kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekilirken, değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı belirtildi.

Haber 28-11-2017 09:53

Bitcoin dünyanın en büyük döviz borsacısının hamlesiyle yine rekor kırdı

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük döviz borsası işletmecisi olan Chicago merkezli CME Group (Chicago Ticari Takası) , bu yılın sonunda dijital para birimi Bitcoin'in vadeli işlem sözleşmelerinin arzına başlayacağını duyurdu.

Finans 01-11-2017 11:55