Eğitimci Haberleri

Okuldan sonra etüt çalışması çocuklar için faydalı mı?

Okul sonrası yapılan etütler her ne kadar çocukların oyun ve dinlenme zamanını çalıyor gibi görünse de büyük avantajlar sağlar. Öğrenme için bilgilerin pekiştirilmesi ve örneklendirilmesi için zaman tanıyan etütler, öğretmen ve eğitmen eşliğinde bilginin doğru alınmasını sağlar. etüt uygulamalarının avantajları ile ilgili bilgi veren Eğitimci Can Uysal, etütlerin neden yapılması gerektiğini sizler için anlattı.

Haber 14-11-2021 12:06

Kasım ara tatili ne zaman olacak? İlk ara tatil ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

6 Eylül 2021 Pazartesi günü itibarıyla okullarda ilk ders zili çaldı. Koronavirüs nedeniyle uzun süredir eğitim online olarak devam ediyordu. 6 Eylül’den itibaren yüz yüze eğitime geçildi. Eğitim-öğretim dönemi ile birlikte ilk ara tatil olan kasım ara tatil tarihi de belli oldu.

Haber 13-09-2021 17:34

Formasyon nedir? Formasyon nasıl alınır?

Öğretmen olmanın başlıca koşulu eğitim fakültesinden mezun olmaktır. Ancak eğitim fakültesinden mezun olmayıp alanında öğretmenlik yapmak isteyen kişilerin formasyon alması gerekmektedir. İşte formasyon ile ilgili merak edilenler…

Haber 28-08-2021 16:56

Uygulamalı eğitimin avantajları neler? Bakın neden önemliymiş

Uygulamalı eğitimin çocukların yaratıcılığını olumlu yönde etkileyen ve üretken, yenilikçi ve girişimci olmalarını sağlayan bir eğitim biçimi olduğunu belirten Eğitimci Can Uysal, uygulamalı eğitim hakkında önemli bilgiler aktardı.

Haber 17-08-2021 07:58

Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Koca'dan flaş açıklama

Milyonlarca öğrencinin ve velilerin gündeminde okulların ne zaman açılacağı ve eğitimin yüz yüze olup olmayacağı sorusu yer alıyor. Son zamanlarda vaka sayılarında görülen yükselişle, önümüzdeki eğitim döneminde de eğitimin uzaktan gerçekleşme ihtimalinin olduğu tartışılıyordu. Konuya ilişkin net açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Haber 11-08-2021 21:57

Bakan Selçuk duyurdu: Telafide yeni dönem başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitim programında yeni dönem başladığını duyurdu. Telafi eğitim programı için TRT EBA'da hafta sonunda çeşitli içerikler yayınlanacağını söyleyen Bakan Selçuk, telafi programı ile öğrencilerin yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanabilmesinin amaçlandığını söyledi.

Haber 05-08-2021 18:16

Zihin haritaları nedir, nasıl oluşturulmalıdır?

Öğrenme sürecinde önemli bir role sahip olan zihin haritaları, öğrencilerin daha verimli çalışmalarını sağlıyor. Zihin haritaları sayesinde öğrenme daha kolay hale gelebiliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Eğitimci Abdulkadir Özbek, zihin haritalarının etkilerini anlattı.

Haber 11-07-2021 17:11

Hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitimin avantajları nelerdir?

Yüz yüze ve çevrimiçi eğitimin bir arada uygulanmasını hedef alan hibrit eğitim ile ilgili bilgi veren Eğitimci Can Uysal, hibrit eğitimin çocuklara da eğitimcilere de daha faydalı olabileceğini belirtti. Uysal, hibrit eğitim ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 11-07-2021 16:21

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den açıklama geldi!

"BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı arama motorlarından araştırılıyor. Konuya ilişkin MEB'den açıklama geldi! Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Grup Tarama Sınavı 9 Temmuz'da sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Haber 09-07-2021 21:31

Eğitim ve öğrenci koçu ne yapar? Eğitim koçu arayanlar için tüm detaylar

Eğitim ve öğrenci koçluğu, çocukların akademik hayatlarında başarı sağlarken yaşam becerileri elde etmelerini destekleyen gerçekleştirmek istedikleri hedefleri için yapmak istediklerine odaklanan ve bu odaklanma sürecinde elde ettikleri sıra dışı farkındalıkları hayata geçirdiği bir interaktif süreci yönetmeyi kapsar. Konu ile ilgili bilgi veren Yaşam Koçu Elgiz Henden, süreçte çocukların kendi kararlarını almalarının sağlandığı ve davranışları hakkında sorumluluklarının arttığı söyledi.

Haber 23-06-2021 11:51

Yurt dışında yaz kamplarının eğitim içeriği nedir? Yaz kampına başvuru yaparken bunlara dikkat

Yurt dışında yaz kampları, ilköğretim çağından üniversiteye kadar öğrencilerin yaz dönemlerinde katılabileceği, yurt dışında sabahtan öğlene kadar eğitim, öğleden sonra sportif aktiviteler ve gezileri kapsayan, eğitim seçeneklerinden biridir. Bunlar çeşitli ülkelere göre seçilebilmektedir. Peki yurt dışı kampına katılmak için hangi ülkeyi seçmek, ne zaman başvurmak gerekir? İşte Yurtdışı Eğitim Danışmanı Elif Pekmezci'nin anlatımıyla yurt dışındaki yaz kampları ile ilgili merak edilenler...

Haber 08-06-2021 15:20

Darüşşafaka sınavı 20 Haziran'a ertelendi

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın Genel Müdürü Ebru Arpacı, soruları yanıtladı. Misyonlarının 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' olduğunu belirten Arpacı, "Milletimizin destek ve bağışlarını, ülkemizin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunmak için seferber ediyoruz." dedi. Darüşşafaka'nın tarihi ve vizyonuyla ilgili önemli bilgiler veren Arpaca, Darüşşafaka'ya girişler için uygulanan sınavların da bu yıl 20 Haziran'da yapılacağını hatırlattı.

Haber 01-06-2021 16:36

Okurken neden uykum geliyor?

Birçok kişinin ortak sorunu olan okurken uyku gelmesi, okunan metni yarıda bırakma nedenleri arasında yer alacak kadar kuvvetli olabiliyor. Peki okurken neden uykumuz geliyor? Okurken uyku gelmesini engellemek mümkün mü? Konu ile ilgili açıklama yapan Hızlı Okuma Koçu Mehmet Taşhanlıgil, konu ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.

Haber 10-05-2021 12:17

10 ebeveynden sadece 3'ü çocuğunun kullandığı kelime sayısının farkında!

Okul öncesi çocukların kelime hazinesi ve zihinsel gelişimleri arasındaki ilişkiyi değerlendirmek, konuyla ilgili ebeveyn ve öğretmenlerin farkındalıklarını ortaya koymak amacıyla Adel Kalemcilik, 'Ebeveyn ve Öğretmenlerin Gözünden Çocukların Kelime Hazinesi Araştırması'nı gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’yi temsilen 12 farklı ilde 800 kişiyle yapılan görüşmelerde çok çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Haber 13-04-2021 16:48

DC ödülü İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'ne verildi!

Bilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve tüketici teknolojisi için pazar bilgisi, danışmanlık hizmetleri ve etkinliklerin önde gelen küresel sağlayıcısı, dünya çapında 110'dan fazla ülkede teknoloji ve uzmanlık sunan, dünyanın en büyük uluslararası veri şirketlerinden IDC tarafından organize edilen IDC CIO Ödülleri 2021 sonuçlandı.

Haber 12-04-2021 15:53

Çocuklara okuma sevgisi nasıl aşılanır?

Çocuk gelişiminde anne-babanın rolünün büyük önem taşıdığı herkes tarafından bilinir. Rol model olarak görülen ebeveylerin yaptıklarını taklit eden, davranışlarını özümseyen çocuklar, okuma alışkanlığı konusunda da ailelerinin izinden gider. Bu nedenle çocuklara okuma sevgisi kazandırmada anne-babanın rolü büyük önem taşır.

Haber 01-03-2021 15:30

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji bursluluk takvimini açıkladı

Covid 19 salgını sürüyor. Dünyada tüm yaşam, bu gerçeğe göre şekilleniyor. Bir yandan eğitimde, online/yüz yüze/hibrit modeller koşullara göre uygulanırken bir yandan mutasyonlu virüs türlerinin yayılımı ile aşı çalışmaları eş zamanlı yürüyor.

Haber 26-02-2021 17:16

Önce poz verdi, sonra 'bence de yanlış' dedi

Bolu Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celebci'nin tabancayla çekilmiş fotoğrafını sosyal medyadan paylaşması tepkiye neden oldu. Fotoğrafı sosyal medya hesabından kaldıran Celebci, "Fotoğraf 2011 yılında çekildi. O dönem Milli Eğitim Müdürlüğü yapmıyordum. Silah köy muhtarı olan ağabeyime ait. Poz vermek amacıyla tuttum. Silahım yok, silaha karşıyım" dedi.

Haber 30-01-2018 18:32

Bolu'da eğitimcilerden Yalova Valisi'ne tepki

Bolu'da 4 sendikaya üye öğretmenler düzenlenen ortak eylemde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na tepki göstererek, istifasını istedi.

Haber 08-04-2015 18:49

Yunuslara eğitim işkencesi böyle görüntülendi!

İspanya'da bir yunus gösteri merkezinde eğitimcilerin yunuslara yaptığı işkence görüntüleri adeta kan dondurdu.

Haber 09-02-2015 11:37

Eskişehir'de eğitimciler yürüdü

Eskişehir'de, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapan tasarıya tepki gösteren eğitimciler bir günlük iş bıraktı.

Haber 26-02-2014 15:09

İzmir'de eğitimciler bir günlük iş bıraktı

Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapan tasarıya tepki gösteren eğitimciler bir günlük iş bıraktı.

Haber 26-02-2014 14:44

Öğretmenler ilk derse girmeyecek!

Eğitimciler son zamanlarda artan öğretmene yönelik şiddete karşı tepkilerini ortaya koymak için derslere girmeyecek.

Haber 27-04-2012 14:32

Eğitimcilerin yüzde 39'u ek iş yapıyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikasınca, eğitim çalışanlarının mesleki memnuniyetlerini ve sorunlarını ortaya koymak amacıyla hazırlanan "11. Eğitim Bileşenleri Araştırma Raporu" sonuçları açıklandı.

Haber 26-08-2006 16:36