Ekonomist Haberleri

Memur ve emekli zammında Temmuz hesabı başladı... Şubat ayı enflasyon rakamları belli oluyor: Pazartesi gününe dikkat!

SSK, Bağ-Kur emeklisi, memur ve memur emeklisi... Milyonlar yılın ikinci enflasyon rakamları için 4 Mart Pazartesi gününü bekliyor. Temmuz 2024 emekli ve memur zammı hesabı şimdiden başlarken rakamlar da ortaya çıktı. Şubat ayı enflasyon beklentisi yüzde 4,04 oldu. Beklenti dahilinde gelebilecek enflasyon ile emekliler Temmuz zammı için yüzde 11,01'lik zammı cebine koyacak. Memur ve memur emeklisi de toplu sözleşme zammından kaynaklı enflasyon farkını garantileyecek.

Finans 29-02-2024 13:42

Özgür Demirtaş’tan '2024' uyarısı: Ülkece çok zorlu bir yıla giriyoruz

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla sık sık gündem olan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 2024 ve 2025 yılı için Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılının Türkiye için ekonomik olarak zorlu geçeceğini söyleyen Demirtaş, madde madde açıkladı. İşte detaylar...

Finans 14-01-2024 20:35

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg için 136 kilometrelik alan tarandı! Vali Şıldak'tan açıklama

Balıkesir’de 19 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg için Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kısa bir açıklama yaptı. Vali Şıldak, şu ana dek 136 kilometrekarelik bir alanın tarandığını ifade ederken, herhangi bir ize rastlanılmadığını söyledi.

Haber 05-07-2023 13:46

Ekonomi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Ekonomi bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Bir toplumdaki mal ve hizmetlerin üretimi ve dağıtılmasını kolaylaştıran organizasyonlara ve kurumlar sistemine kısaca ekonomi adı verilir. Ülkeler için çok önemli bir sistemdir. Bu nedenle ekonominin mutlaka uzman kişiler tarafından yönetilmesi gerekir. İşte bu yüzden üniversitelerde Ekonomi bölümü vardır ve bu bölümde öğrencilere ekonomiye dair tüm bilgiler öğretilir. Bu bölümü okuyan öğrenciler, kendini geliştirerek Ekonomist olabilir. Peki Ekonomi mezunları ne iş yapar ve nerelerde çalışır?

Egitim 10-04-2023 14:40

Ekonomist

Ekonomist Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ekonomist Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Özgür Demirtaş küplere bindi: Artık cahile kibarlık yok! Bilginizle hamam böceğinin üstüne bastığınız gibi...

Ünlü Finans Profesörü Özgür Demirtaş, bir Twitter kullanıcısının eleştirel yorumu üzerine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Twitter hesabını aktif kullanan Demirtaş önce Twitter kullanıcısının paylaşımını alıntıladı, ardından yaptığı yeni bir paylaşımda "Bundan sonra cahile karşı kibarlık yok. Cahili gördüğünüz an bilginizle hamam böceğinin üstüne bastığınız gibi basın üzerinde ayağınızı çevirin." ifadelerini kullandı. İşte Özgür Demirtaş'ın gündem olan paylaşımı...

Finans 17-08-2022 13:57

Özgür Demirtaş'tan sert tepki: Sen kimin çocuğusun?

Ünlü finans profesörü, akademisyen ve yazar Özgür Demirtaş, bir videosunun 24 saatte 1.5 milyon kişi tarafından izlendiğini belirtip yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Bir Twitter kullanıcısının videoları ile ilgili yaptığı güzel yorumu alıntılayan Demirtaş'a bir diğer Twitter kullanıcı ise "Amerika çocuğusun" yorumunda bulundu. Özgür Demirtaş bunun üzerine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haber 28-06-2022 08:28

'Bitcoin Safiye' ve eşinin 135 yıl hapsi isteniyor! 39 sayfalık savunma: Kazananlar sustu...

Aydın’da, Bitcoin Safiye olarak anılan Safiye Gökçe Yüce ile eşi Oğuzhan Yüce’nin dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanmalarına başlandı. Kendisini ‘ekonomist-broker’ olarak tanıtarak 40 kişiyi 600 Bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon TL dolandırmakla suçlanan Yüce çifti can güvenliği endişesiyle duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Suçsuz olduğunu belirten çift, 39 sayfalık savunmayı teslim etti. Bitcoin Safiye savunmasında kazananların sustuğunu, zarar edenlerin dolandırıldığını söylediğini belirtti.

Haber 17-05-2022 22:18

Steve Hanke kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Steve Hanke mesleği nedir?

Steve Hanke, Rusya - Ukrayna savaşı üzerine sosyal medya hesabında yaptığı Atatürk paylaşımı dolayısıyla gündem oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir” sözünü İngilizce olarak paylaşan Steve Hanke hakkında internette araştırma yapılmaya başlandı. Peki Steve Hanke kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Steve Hanke mesleği nedir? İşte Steve Hanke hayatı ve biyografisi...

Haber 26-02-2022 23:45

Stagflasyon nedir? Stagflasyon ne anlama gelir ve nedenleri neler?

Son günlerde yaşanan piyasa ve kur hareketliliği sonrası gündeme gelen stagflasyon kavramı merak ediliyor. Peki stagflasyon nedir? Stagflasyon ne anlama gelir ve nedenleri neler? İşte ayrıntılar...

Finans 26-11-2021 18:53

Ekonomistler, OVP'deki büyüme ve enflasyon öngörülerini değerlendirdi

Orta Vadeli Program'da (OVP) büyüme ve enflasyon beklentilerinde yukarı yönlü revizyona gidilirken, analistler, yeni tahminlerin özellikle bu yıl açısından gerçekçi ve ulaşılabilir olduğunu, piyasa öngörüleri ile neredeyse örtüştüğünü belirtiyor.

Finans 07-09-2021 12:21

Prof. Dr. Özgür Demirtaş kimdir? Twitter hesabı nedir? İşte Özgür Demirtaş'ın kariyer hayatı...

Özgür Demirtaş'ın kim olduğu merak ediliyor. "Özgür Demirtaş kimdir?" , "Twitter hesabı nedir?" sorularının yanıtı araştırılıyor. Özgür Demirtaş finans profesörü, akademisyen, mühendis, yazar ve Youtuber'dır. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni bitirmiştir. Dünyanın önde gelen dergilerinde akademik çalışmalar yayımlamıştır. İşte Özgür Demirtaş'ın kariyer hayatı...

Haber 09-07-2021 01:34

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin, faiz beklentisi belli oldu!

Merkez Bankası Temmuz ayında toplanarak, faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) toplanacağı tarih ise merak ediliyor. Bir yandan da ekonomistlerin Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili beklentisi de netlik kazandı. Buna göre ekonomistler, haftalık repo faizinin yüzde 19 seviyesinde korunacağını öngörüyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası Temmuz ayının kaçında toplanacak?

Finans 08-07-2021 13:51

İşte 10 yılın en kazançlı meslekleri! Paraya para demeyecekler...

Üniversiteye gidecek olan milyonlarca öğrencinin hangi mesleği seçeceği konusunda kafası karışık. Birçok öğrenci kendilerine en uygun ve gelecekte getirisi en yüksek olan mesleği seçmek istiyor ve buna ilişkin araştırma yapıyor. Business Insider isimli web sitesindeki uzmanlar, senede en az 75 bin dolar kazandıran meslekleri analiz etti ve paylaştı. İşte gelecekte getirisi en yüksel olacak meslekler...

Haber 05-07-2021 23:34

Yabancı ekonomistler, TCMB'nin faiz artışına ne dedi?

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizini 200 baz puanlık artışla yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltmesini memnuniyetle karşıladı.

Finans 24-12-2020 16:52

Ekonomistler Merkez Bankası kararını değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni başkan Naci Ağbal yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda son 2 yılın en güçlü faiz artırımına imza atarken, sadeleşme adımının gelmesi ve enflasyonla mücadeleye ilişkin verilen güçlü mesajlar ile Türk lirasının dolar karşısındaki kazanımının devam etmesi bekleniyor.

Finans 19-11-2020 16:45

Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 19 Kasım Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin artırılacağını öngörüyor. Ekonomistlerin beklentileri 200 baz puan ila 550 baz puan arasında yer aldı.

Finans 16-11-2020 14:16

İş dünyası, Erdoğan'ın 'Ekonomide yeni dönem' açıklamasından memnun

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomide yeni dönemde ilişkin yaptığı açıklamalar, iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.

Finans 11-11-2020 17:22

Yabancı ekonomistler, Merkez Bankası'nın faiz kararı destekledi

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini artırmasını doğru yönde atılmış bir adım olarak yorumlarken, kararın TL varlıkları da destekleyeceğini belirtti.

Finans 24-09-2020 17:19

Merkez bankası ne yapacak? İşte ekonomist görüşleri

Yabancı ekononomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu Toplantısında faizlerde değişikliğe gitmesini beklemiyor.

Finans 22-09-2020 11:07

Ekonomistler Merkez Bankası kararına ne dedi?

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yakın dönemde politika faizinde artış olabileceğine ilişin sinyal vermediğini, ilk etapta Geç Likidite Penceresi (GLP) borç verme oranına kadar ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin (AOFM) yükselmesine izin verebileceğini söyledi.

Finans 20-08-2020 17:32

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının haziranda 3 milyar dolar açık vermesini bekliyor.

Finans 12-08-2020 16:15

Berat Albayrak ekonomistlerle bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da ekonomistlerle bir araya geldi. Dolmabahçe'deki çalışma ofisindeki toplantı saat 11.00 sıralarında başladı.

Finans 05-06-2020 11:46

Merkez Bankası ne yapacak? İşte ekonomist görüşleri

AA Finans Para Politikası Kurulu Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu faiz indirimi yapılacağını öngörüyor.

Finans 18-05-2020 18:10

Ekonomistler, yıllık enflasyonda düşüşün süreceğini tahmin ediyor

Ekonomistler, yıllık enflasyonun gelecek aylarda lehte baz etkisiyle kademeli gerileyeceğini, Merkez Bankasının da enflasyondaki düşüş eğilimine göre faiz indirimlerini sürdürebileceğini tahmin ediyor.

Finans 04-05-2020 15:52

Yabancı ekonomistler, TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

Societe Generale Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji Direktörü Phoenix Kalen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugünkü faiz indirimiyle ana hedefinin ekonomiyi desteklemek olduğunu gösterdiğini belirtti.

Finans 22-04-2020 17:09

Chatham House Konsey Başkanı Jim O'Neill'den Türkiye değerlendirmesi:

"Basite indirgenmiş, genel ekonomik gözlemlerin tersine Türkiye, geçen 2 yıl içerisinde gerçekleşseydi (etkileri) çok kötü olabilecek bir krizi şu ana kadar makul ve iyi bir şekilde geride bırakmış görünüyor" - "Ekonomi, birçok insanın düşündüğü kadar zayıf değil. Türkiye, her zaman olduğu gibi ilginç ve kompleks" - "Eğer Türkiye, AB'ye katılırsa bunun Avrupa için inanılmaz faydası olur"

Finans 26-11-2019 11:13

Merkez Bankası perşembe günü ne yapacak? İşte ekonomist görüşleri

Yabancı ekonomistler, 24 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinde indirim bekliyor.

Finans 22-10-2019 11:22

Cari fazlada tarihi zirve görüldü

Türkiye'nin 12 aylık cari fazlası, ağustosta 5 milyar 97 milyon dolarla tarihi zirvesini gördü. Yıllıklandırılmış cari açık 12 ay boyunca kademeli azalarak 57,9 milyar dolardan 1,2 milyar dolara gerilerken, son üç dönemdir de yıllıklandırılmış bazda cari fazla görülüyor.

Finans 11-10-2019 15:37

Ekonomistler, faiz indirimini değerlendirdi

Merkez Bankası, bugün gerçekleştirilen PPK toplantısı sonrası politika faizini 325 baz puan indirerek yüzde 16,50 seviyesine çekti. Peki, piyasa uzmanları Merkez Bankası'nın faiz kararını nasıl değerlendirdi? İşte ekonomistlerin faiz kararına ilişkin yorumları..

Finans 12-09-2019 17:20

Ekonomistler, TCMB'den faiz indirimi bekliyor

Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu Toplantısında politika faizini 300 baz puan düşürerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,75'e çekebileceği öngörüsünde bulundu.

Finans 11-09-2019 11:14

Nobel ödüllü ekonomistten uyarı: Bu yıl küresel ekonomide durgunluk bekliyor

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, küresel ekonominin bir durgunluğa gittiğine ilişkin ciddi işaretler olduğunu, 2019 yılında bir durgunluk beklediğini söyledi.

Finans 12-02-2019 10:23

İş ve ekonomi dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde buluşuyor

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, Türkiye ve dünyadan bin 500’ün üzerinde katılımcı ve 100’ün üzerinde konuşmacıya ev sahipliği yapacak

Finans 07-02-2019 13:27

Ekonomistler, 2019'dan umutlu

Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı: - "Son 2 yıldır arka arkaya indirim kararlarıyla yatırım yapılabilir seviyenin altına gelmiş olan kredi notumuzda iyileşme sürecinin başladığına tanık olabiliriz" - QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı: - "Gelecek yıl ekonomik büyümenin 1 civarında olmasını bekliyorum. Enflasyon ilk yarıda yüzde 20'ler civarında seyrettikten sonra ikinci yarıda yüzde 15'lere doğru düşecek" - Turkey Macro View Consulting Yönetici Direktörü İnanç Sözer: - "2019 yılının dengelenme, disiplin ve değişim yılı olacağını bekliyoruz" - Garanti Bankası Yardımcı Başekonomist Seda Güler Mert: - "2018'i 30 milyar doların altında bir cari açıkla bitirebileceğimizi, gelecek yıl ise yıllık açığın 16 milyar dolara kadar gerileyebileceğini öngörüyoruz"

Finans 28-12-2018 11:06

Ekonomist Mahfi Eğilmez: 2019'da dış kaynak bulmak zorlaşacak

Türkiye için 2019 yılında dış kaynak bulmanın çok zor olacağını savunan Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez “Çünkü ABD Merkez Bankası FED, parasal sıkılaştırma yapıyor. Büyük olasılıkla Avrupa Merkez Bankası da aynı yola girecek. Dolayısıyla bol ve ucuz likidite dönemi tamamen bitiyor. Bu çerçevede dış kaynak bulma maliyeti oldukça artacak” dedi.

Finans 24-12-2018 14:30

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Ekonomistler, enflasyonda yılın zirvesinin görüldüğünü, yıl sonunda enflasyonun yüzde 24 seviyelerine gerileyeceğini ve kalıcı düşüşün 2019'un ikinci yarısında gözlenebileceğini belirtti.

Finans 05-11-2018 14:44

Ekonomistler, Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi

QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı: - "Gelecek yılın temmuz ayına kadar enflasyon yüksek seviyelerde kalmaya devam edecek. Bu kapsamda, TCMB'den faiz artış beklentisi olmasa da, o vakte kadar bankanın indirim için de çok alanı olmayacak. Ancak gelecek yılın ikinci yarısına doğru faiz indirim sürecine girebiliriz" - Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı: - "2019 yılının ilk yarısında yıllık enflasyonun yüksek seviyelerini koruyacağını, ancak ikinci yarıdan itibaren düşüş trendine girerek yılı yüzde 17,5 seviyesinde bitirebileceğini tahmin ediyoruz" - AA Finans Analisti ve Ekonomist Haluk Bürümcekçi: - "Kurulun ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın hızlandığına, enflasyonda ise fiyat istikrarı açısından risklerin devamına işaret etti"

Finans 25-10-2018 16:08

Ekonomistler işsizlik rakamlarını değerlendirdi

AA Finans Analisti ve Ekonomist Haluk Bürümcekçi, mevsimsellikten arındırılmış iş gücüne katılım oranının yüzde 53,2 ile tarihi zirvesinde seyrettiğini belirtti.

Finans 15-10-2018 16:31

Ekonomistler, enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, eylülde aylık bazda yüzde 6,3, yıllık bazda ise yüzde 24,52 artarak ekonomistlerin beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Ekonomistler, açıklanan enflasyon verisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Finans 03-10-2018 14:46

Anadolu'nun en büyük şirketleri açıklandı

Ekonomist Dergisi Anadolu 500 listesini açıkladı.Listenin ilk sırasına giren şirketin cirosu 5 milyar lirayı aştı. Bu yılki çalışmaya göre ilk üç şirketin bulunduğu iller, sırası ile Hatay, Karabük ve Kocaeli...

Finans 01-10-2018 16:22

Türkiye'nin '50 Güçlü Kadın' CEO’su belli oldu! İşte o liste

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarının konuşmacı olarak katıldığı ve ödüllendirildiği ’50 Güçlü Kadın CEO Zirvesi’ Conrad Otel’de gerçekleştirildi.

Finans 05-09-2018 16:33

Enflasyon rakamları için ekonomistler ne dedi?

Enflasyon ekonomistlerin beklentilerini aşarken, analistler Merkez Bankası'nın enflasyona ilişkin risklere dikkati çektiğini ve fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi vereceğini kaydetti.

Finans 03-09-2018 14:01

Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri belli oldu

İngiliz Economist dergisinin araştırma birimi Economist Intelligence Unit'in yayımladığı dünyanın en yaşanılabilir şehirleri listesinde, Avusturya'nın başkenti Viyana birinci sırada yer aldı.

Finans 16-08-2018 11:07

'Manipülatif söylemlere karşı ekonomist ve uzmanlar tek ses oldu'

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alkin, "Türk bankacılık sektörünün herhangi bir şekilde döviz riski bulunmamaktadır." dedi.

Finans 13-08-2018 16:37

Ekonomistler faiz kararına ne dedi?

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faiz oranını yüzde 17,75'te sabit tutmasını "sürpriz" olarak değerlendirdi.

Finans 24-07-2018 16:16

Albayrak'tan ekonomistlerle sürpriz toplantı

Albayrak bugün İstanbul'da bazı yazar, ekonomist ve bankacılarla bir araya geldi, katılımcıların görüşlerini dinledi.

Finans 23-07-2018 12:00

Merkez Bankası 24 Haziran'da ne yapacak? İşte ekonomistlerin beklentisi

AA Finans anketine katılan ekonomistler politika faizinde değişiklik bekliyor

Finans 20-07-2018 16:32

Ekonomistler enflasyon verilerini değerlendirdi

Enflasyon haziranda yıllık yüzde 15,39 ile beklentilerin üzerinde artarken, analistler, mevsimsel olarak gerilemesi beklenen gıda fiyatlarının bu yıl hızlı bir şekilde yükselmesinin enflasyonu yukarı taşıdığını belirtti.

Finans 03-07-2018 13:48

'Küresel piyasalarda doların daha fazla güçlenebileceğini düşünmüyoruz'

Merkezi Londra’da bulunan Oxford Economics'in Ekonomisti Adam Slater, gelişen piyasalara ilişkin risk algısının son haftalarda kötüleştiğini belirterek, "Bize göre bu, ABD dolarının güç kazanması, artan faiz oranları ve küresel büyümeye ilişkin güvenin azalması gibi faktörlerin birleşimden kaynaklandı." dedi.

Finans 24-05-2018 13:49

Nobel ödüllü ekonomist Nouriel Roubini'den Türk ekonomisi yorumu

Nobel ödüllü ekonomist Nouriel Roubini Merkez Bankası'nın faiz kararının geç alınmış bir karar olduğunu söyledi. Roubini kararla ilgili yaptığı yorumda, "Geç kalındı tıpkı Erdoğan'ın seçimlerden sonra para politikasının kontrolünü alacağını iddia etmesi gibi” ifadelerini kullandı.

Finans 24-05-2018 10:27