Elma Besin Değeri Haberleri

Elma kilo aldırır mı? Elmanın besin değerleri ve kalorisi ne?

Elma doğanın lezzetli ve sağlıklı armağanlarından biridir ve pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilir. Hem görünümü hem de lezzetiyle çekici olan bu meyve, sağlığımız için birçok fayda sunar. Elma düşük kalorisi ve yüksek lif içeriği ile kilo kontrolü için ideal meyvelerden biri olarak kabul edilir. Yapılan araştırmalar, elmanın tokluk hissi sağlamada etkili olduğunu göstermektedir.

Haber 30-07-2023 16:27

Elmanın faydaları nelerdir, cilde faydalı mı? Elma neye iyi gelir, sindirime iyi gelir mi?

Elma, ilkbaharda çiçeklenen yaz sonunda sonbahar aylarının bitimine kadar hasat edilen yumuşak çekirdekli meyvelerdendir. Yeşil, sarı ve kırmızı gibi birden fazla elma çeşidi bulunur. Bu çeşitler genel özellikleri itibarıyla birbirleriyle paralellik gösterse de aslında her biri birbirinden farklı lezzete ve faydalara sahiptir. Bu faydalar ve uzun hasat süresi sebebiyle elma dünyanın en çok tüketilen meyveleri arasında sayılabilir. Elmanın faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:13

Meyve değil mucize: Kolesterolü düşürür, bağışıklığı yükseltir, Alzheimer ve kanseri önler

Meyveler başlı başına sağlık deposu gibidir. Bazıları var ki içeriğindeki vitamin, mineral ve bileşikler sayesinde ilaç kadar etkili olabilir. Bağırsak sağlığının iyileştirilmesi, yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalığı, obezite ve bazı kanser riskinin azalması da dahil olmak üzere çok sayıda faydası olan bu kış meyvesini aslında dört mevsim boyunca tezgahlarda görebilirsiniz. Tam bir C vitamini kaynağı olan meyvenin faydalarını öğrendikçe şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Haber 13-12-2022 10:46

Elma Besin Değeri

Elma Besin Değeri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Elma Besin Değeri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.