Fahrettin Koca Haberleri Ve Son Dakika Fahrettin Koca Haberleri

Fahrettin Koca Haberleri Ve Son Dakika Fahrettin Koca Haberleri

2 Ocak 1965 yılında Konya'nın Kulu ilçesinde dünyaya gelen Koca, ilköğretimi tamamladıktan sonra Bursa Erkek Lisesi'nde okudu. Doktorluk kariyeri için İstanbul Tıp Fakültesi’ne başlayan Koca, 1988 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nı uzman olarak bitirdi. Doktorluk ve tıp direktörlüğü yapan Bakan Koca, Türkiye Sağlık ve Araştırma Vakfı'nın kurucusudur. İstanbul Ticaret Odası ile birçok sağlık kuruluşunda ve derneğinde üyeliği bulunan Fahrettin Koca, sağlık alanında başarılı öğrenciler yetiştirilmesi amacıyla 2009 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi'ni kurdu. İstanbul Ticaret Odası ile birçok sağlık kuruluşunda ve derneğinde üyeliği bulunan Fahrettin Koca, 2018 yılında yapılan genel seçimlerin ardından Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak atandı.

Fahrettin Koca Haberleri

Kabine'deki görev değişikliğinin perde arkası! Günlerdir konuşuluyordu... '5 saat' detayı dikkat çekti

Kabine'de günlerdir konuşulan değişiklik dün gece resmileşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki görevinden ayrıldı. Söz konusu değişiklik kararı kulisleri hareketlendirirken, Özhaseki'nin karardan 5 saat önce yaptığı paylaşım dikkat çekti. Koca'nın da söz konusu ayrılma kararını çok daha önceden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu belirtildi.

Haber

MYNET ÖZEL | Fahrettin Koca ve Özhaseki yerine gelen iki isim belli oldu! Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu…

Ankara kulisleri Kabine'deki değişiklerle hareketlendi. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine gelen iki isim belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Murat Kurum, Sağlık Bakanı olarak İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi.

Haber

Kabine değişikliği ile ilgili bomba iddia! Yarınki Bakanlar Kurulu toplantısı nasıl olacak? İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği söylentilerinin ardından Bakanlar Kurulu’nda değişiklik olacağı Ankara kulislerini hareketlendirmişti. İddiaların ardından henüz bir yalanlama gelmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede beklenen değişimi bu gece gerçekleştirebileceği iddia edildi. İşte kabine değişikliği ile ilgili son dakika kulis bilgilerinin detayları…

Haber

Fahrettin Koca'nın istifası iddiası sonrası gözler Kızılcahamam'da! AK Parti kulislerinden sızdı: Revizyon Kabine öncesinde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifasıyla ilgili iddialar gündemdeyken AK Parti kulisleri de hareketlendi. Bugün başlayan Kızılcahamam kampı biter bitmez Kabine toplantısı yapılması bekleniyor. Toplantı öncesinde ise bir 'değişim' hamlesi daha yapılabileceği konuşuluyor. Ayrıca sokak hayvanları düzenlemesi için de gözler Kızılcahamam'a çevrildi.

Haber

Fahrettin Koca

Fahrettin Koca Hakkındaki Haberler Mynet'te. Fahrettin Koca Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yeşim Salkım, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifasını duyunca patladı! Size hakkımı helal etmiyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği ve görevden ayrıldığı iddiası günlerdir gündemde. İstifa haberlerini gören Yeşim Salkım dayanamadı ve Koca'ya dair bir paylaşımda bulunarak "Hakkımı helal etmiyorum" dedi. İşte gündem olan o sözler...

Magazin

Bakanlar Kurulu'ndaki 'istifa' iddiaları sonrası gözler Resmi Gazete'ye çevrilmişti! Değişiklik yaşanmadı...

Bakanlar Kurulu’nda değişiklik yaşanacağı haberleri Ankara kulislerine bomba gibi düştü. İstifalarla ilgili ilk haber Fahrettin Koca hakkında gelmişti. Ardından dün gece birkaç bakanın da daha görevden alınabileceği iddiaları ortaya atılarak kararın bu gece yayımlanacak olan Resmi Gazete’de duyurulacağı öne sürüldü. Söz konusu Bakanlar Kurulu’ndaki revizyon iddialarının ardından herkesin gözü Resmi Gazete’ye çevrilmişti ancak Kabinede şu an için bir değişikliğe gidilmedi.

Haber

MYNET ÖZEL | İşte Fahrettin Koca gerçekleri! Erdoğan ile görüştü... İstifa kararını 27 gün önce orada aldı!

Yerel seçim sonuçlarının ardından AK Parti'de değişim önce il başkanlarından başladı. 7 şehrin il başkanı geçen hafta değişti. Bakanlar Kurulu içerisinde de değişimlerin olacağı yüksek sesle dile getirilmeye başlamıştı. Mynet'in ulaştığı bilgiye göre dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevinden istifa etti. Fahrettin Koca, bugünkü tüm programlarını iptal etti.

Haber

Gündeme bomba gibi düştü! Bakan Koca istifa mı etti? İşte yaşananlar...

Gece saatlerinde sosyal medyada yayılan bir iddia kısa sürede gündem oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği ve kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu öne sürüldü. Gazeteci İsmail Saymaz Bakan Koca ile görüştü. Bakan Koca gibi Sağlık Bakanlığı yetkilileri de net ifade vermekten kaçındı.

Haber

Bakan Koca Türkiye'de bir ilk sözleriyle duyurdu! O ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hamile olan bir kadının bebeğinde Spina Bifida isimli bir hastalığın tanısının konduğunu ifade etti. Bakan Koca, tedavi edilmediği takdirde önemli sorunlara yol açabilme potansiyeli olan hastalığa sahip bebeğin, Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum beklenmeden ameliyat edildiğini duyurdu. Bakan Koca bu cerrahi uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber

Bakan Koca 'acemi kasap' bilançosunu açıkladı: 16 bin kişi sağlık kurumuna başvurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nın ilk gününde meydana gelen "acemi kasap" bilançosunu açıkladı. Koca, ülke genelinde yaklaşık 16 bin kişinin kurban kesimi sırasında yaşadığı yaralanmalar sonucu sağlık kuruluşlarına başvurduğunu bildirdi.

Haber

Bakan Koca'dan kurban eti tüketimi uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kurban eti tüketimiyle ilgili vatandaşı uyardı. Koca, "Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz." ifadelerini kullandı.

Haber

Bakan Koca duyurdu! Hastanelerde yeni dönem: Bayramdan sonra başlıyor

Kurban Bayramı'ndan sonra hastanelerde yeni dönem başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini açıkladı.

Haber

Bakan Koca'dan MHRS açıklaması! 'Çok büyük bir iyileşme var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mayıs'ta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme var. Şu an görünen; bir iki branş dışında, ileri tarihlere randevu alınması gerekmeden sorun çözülüyor" dedi.

Haber

Bakan Koca'dan Burdur'da diyaliz sonrası tedaviye alınan hastalara ilgili açıklama: Entübe durumda hastamız kalmamıştır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesinde tedavilerinin ardından sağlık sorunu yaşayan hastaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Nakledilen tüm hastaların sağlık durumlarını hassasiyetle takip ettiğini ifade eden Koca, "Bugün itibariyle entübe durumda olan hastamız kalmamıştır." dedi.

Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahneyi paylaştı! Teşekkür ederim

Cuma akşamlarına damga vuran Kızılcık Şerbeti dizisinin son bölümünde Onaylı Randevu Sistemi'ni anlattıkları bir sahne sosyal medyada gündem oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca söz konusu sahneyi sosyal medya hesabından paylaşarak teşekkür etti.

Kulis

Bakan Koca İsviçre'de mevkidaşları ile görüştü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cenevre'de Özbek, Kazak, Azerbaycan ve Katarlı mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze vurgusu: 'İnsanlığın vicdanı darağacında'

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Asamblesi 77. Oturumunda Gazze’de işlenen insanlık suçlarını gündeme taşıdı. Koca, ülkelerin Sağlık Bakanlarına seslenerek, “Hepimizin gözleri önünde insanlık onurunun üstünde tepinirlerken bir çocuk hekimi, bir baba ve bir evlat olarak başka bir konuşma yapmayı mümkün görmüyorum” şeklinde konuştu.

Haber

Bakan Koca 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Sağlık Vadisi Resmi Gazete'de

Türkiye Sağlık Vadisi'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu gelişmeyi "Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun" diyerek duyurdu.

Haber

Hastanelerde yeni dönem, 81 ilde başlamıştı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi açıklaması! Artış var diyerek duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta başlayan Onaylı Randevu Sistemi’nin ardından 81 ilde değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Haber

Bakan Koca, İstanbul'da doktora saldıran hastanın tutuklandığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da kendisine tıbbi destek veren doktora saldıran hastanın tutuklandığını açıkladı.

Haber

Emniyet'te deprem! M7 anlattı ortalık karıştı: Süleyman Soylu, Fahrettin Koca, Bekir Bozdağ... İşte herkesin gözünden kaçan o detay

Dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan haber sonrası ortalık karıştı! Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner İle Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alındı. Ayhan Bora Kaplan soruşturması yürütülürken suç örgütünün iki numarası Serdar Sertçelik, Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Fahrettin Koca gibi isimlerin soruşturmaya eklenmesi için kendisine zorla ifade verdirildiğini söylemişti.

Haber

SON DAKİKA: Yeni randevu sistemini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca, hastane randevusunun bir gece önce onaylanmasını gerektiren Onaylı Randevu Sistemine, 13 Mayıs Pazartesi günü başlanacağını açıkladı. Hastanelerdeki yeni randevu sisteminde randevusu olan hasta önceki gün saat 20:00'ye kadar onay vermek durumunda kalacak.

Haber

SON DAKİKA | Fahrettin Koca açıkladı! MHRS'de yeni düzenlemenin ayrıntıları 9 Mayıs'ta belli olacak

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni düzenlemeye ilişkin, 9 Mayıs Perşembe günü bir basın toplantısı yapılmasının planlandığını belirtti. Bakan Koca, "Bu perşembe tüm basın mensuplarımızı bekliyoruz. Kapsamlı bir değerlendirme yapacağız. Sağlık sistemimizi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda tüm adımları birinci elden duyacaksınız" dedi.

Haber

MYK toplantısından yeni detay! Erdoğan, o bakana dönerek sert bir şekilde eleştirdi: Gerekeni yapacağız

31 Mart seçimlerinin ardından geçen hafta ilk kez toplanan AK Parti MYK'sında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Gazeteci İsmail Saymaz yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı eleştirdiğini yazdı. Saymaz yazısında Erdoğan'ın, "Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” dediğini aktardı.

Haber

İşte değişime en yakın bakanlar! Ankara hareketlendi! Fahrettin Koca, Mehmet Özhaseki, Yılmaz Tunç, Mehmet Nuri Ersoy...

Kurulduğu günden bu yana ilk kez Türkiye genelinde 2. parti durumuna düşen AK Parti'de Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaştan mesajı aldıklarını ve gereğini yapacaklarını belirtirken değişim ateşini de yaktı. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü MKYK toplantısında kurmaylarına açık şekilde değişiklik olacağını da anlattı. Kabinede de sürprizler olabilir...

Finans

Randevu alıp gitmeyenler dikkat! Bakan Koca duyurdu: Hastanelerde yeni dönem!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir randevu onay sisteminin faaliyete alınacağını duyurdu. Bakan Koca'nın duyurusuna göre artık hastane randevusuna gitmeyenler, aynı bölümden 15 gün içinde yeni randevu alamayacak. Ayrıca aldığı randevuya iki defa üst üste gitmeyenlere ise tüm branşlarda 15 gün randevu yasağı getirileceği de öğrenildi.

Haber

Bakan Koca'dan Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi! 'Entübe durumdan çıkarılamamıştır'

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında, "İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır" dedi.

Magazin

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesi Sancaktepe'de yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını belirterek, "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacak." dedi.

Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 2 ay önceki yoğunluk söz konusu değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa’da vatandaşlarla bir araya geldi. Koca, Bayrampaşa Devlet Hastanesi ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. MHRS sistemi üzerinden randevu almasına rağmen, randevusuna gelmeyen vatandaşlarla ilgili soruya yanıt veren Koca, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık bunu aşama aşama sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum." dedi.

Haber

Bakan Koca yeni düzenlemeyi duyurdu! Mecburi hizmeti kaldırıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi Belediyesi'nin Esentepe Mahallesi'nde düzenlediği Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Bakan Koca, yan dal mecburi hizmetiyle ilgili yeni düzenlemenin yolda olduğunu belirtti. İşte haberin tüm detayları!

Haber

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: 'İstanbul'da beş ilçe 4924 Sayılı Kanun kapsamına alındı'

Sağlık Bakanı Koca, verilen ilave 9 bin kadro sonrası Esenyurt ve Arnavutköy'ü de 4924 Sayılı Kanun kapsamına aldıklarını belirterek, "İstanbul'da böylece 3 ilçede 4924 Sayılı Kanun'la devam eden durum 5 ilçeye çıkmış oldu." dedi.

Haber

Öğretmen atamaları ile ilgili üzen haber! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Atama takvimi ne zaman açıklanacak? Mülakat yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bugün gerçekleştirdiği öğretmen odası buluşması ile ilgili atama bekleyen öğretmenlerin tepkisini çekecek bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Bakan Tekin öğretmen atama takviminin ve sayısının seçimden sonraya kaldığını belirtti. Bakan Tekin’in ayrıca seçimden sonra açıklanacak atama takviminde öğretmen atamalarının da mülakat yapılarak gerçekleştirileceğini söylediği öne sürüldü.

Egitim

Bakan Koca'dan 'LÖSANTE' açıklaması! Tartışmalara son noktayı koydu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LÖSEV'in lösemi hastalarına özel olarak kurmak istediği LÖSANTE Hastanesi'ne ruhsat verilmemesiyle ilgili vatandaşın sorusuna "Lösemi diye gösterip diğer alanlarla ilgili hastane istemek istismardır" yanıtını verdi.

Haber

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Beykoz'a 800 yataklı hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Koca, Beykoz'a 800 yataklı yeni hastane yapılmasına ilişkin "200 dönümün üzerinde inşaatıyla birlikte, 500 yataklı olarak bu ay sonu ihalesi yapılıyor. Toplamda muhtemelen 800 yataklı bir hastane olarak fonksiyon verecek." dedi.

Haber

Son dakika | Sağlık Bakanlığı için 8 bin işçi alımı! İŞKUR başvuruları arasından seçilecek; mülakat yok, kura çekimi canlı yayınlanacak

Sağlık Bakanlığına İŞKUR başvuruları arasından 8 bin işçi alımı yapılacak. Kura çekilişi YouTube üzerinden canlı yayınlanacak, yerleştirme işlemleri ise mülakat yapılmaksızın gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığına personel alımı için son gelişmeleri duyurdu.

Haber

Sayı 36 bine çıkarılıyor! Sağlık alanında yeni düzenlemeler TBMM'de kabul edildi, Bakan Koca: 'Belirsizlik giderildi'

Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Diş tabipleri, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek. Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak.

Finans

Acı haberi Bakan Koca duyurdu! Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın babası Şevki Bolat hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın hastanede tedavi gören babası Şevki Bolat'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te sağlıkla ilgili kanun teklifini değerlendirdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, "Sağlık Bakanlığının, ruhsatlandırma süreci uzun olduğu için ilaçları analiz etmeden piyasaya süreceği" iddialarına ilişkin, "Analizlerin ortadan kaldırılma durumu söz konusu değil." dedi.

Haber

Bakan Koca'dan '35 bin atama' açıklaması! Detayları paylaşıp tarih verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 35 bin atama ile ilgili açıklamada bulundu. "Takvim bugün itibarıyla başladı" diyen Koca, "15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz. Şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. İşte Bakan Koca'nın o açıklamaları...

Haber

SON DAKİKA | Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca, Alatlı'nın bir süredir tedavi altında olduğunu belirtti.

Haber

Sağlık Bakanlığı'na 35 bin personel ataması yapılacak! 'Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi' diyen Bakan Koca detayları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yaptığı açıklamada önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığı'na 35 bin yeni personelin atamasının yapılacağını ifade etti. Erdoğan'ın atama açıklaması sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi" diyerek atama detaylarını açıkladı.

Haber

Dünyada bir ilk! Türk doktorlar başardı... 'Bütün dünyadaki hastalara ümit olacak! Amerika'da veya çok gelişmiş ülkelerde gerçekleştirilemiyor'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dünyanın ilk 6'lı çapraz karaciğer nakli ameliyatı Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü'nde yapıldı" dedi. Koca, Enstitü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın, ameliyat sürecini anlattığı videoyu da paylaştı. Yılmaz, "Çapraz karaciğer naklinin merkezi Malatya Üniversitesi olacak diye düşünüyorum" dedi.

Haber

SON DAKİKA | Disease (X) hastalığı endişesi! Son günlerde iddialar yayıldı, Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi

Son dakika haberi: İlk kez 2018 yılında adı geçen ve son günlerde artan öksürük, ateş ve halsizlik şikayetleri sonrası yeniden gündeme gelen Disease (X) hastalığı endişe yaratmıştı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Haber

Hastaneler dolup taşıyor! Bakan Koca ve Prof. Dr. Ateş Kara'dan salgın uyarısı: Türkiye o 3 virüsün etkisi altında

Kışın gelmesiyle birlikte üst yolunum yolu şikayetleri artış gösterdi. Hastanelerin acil servisleri dolup taştı. Çoğu kişinin aynı şikayetten başvurduğu ve hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunluk herkesi korkuttu. Yaşanan salgınla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Prof. Dr. Ateş Kara'nın uyarılarını paylaştı. Dr. Ateş Kara, RSV virüsü, influenza ve koronavirüse dikkat çekerek hijyen uyarısı yaptı. Hastalık bulgusu olanların maske takmasını tavsiye etti.

Haber

Gözle görülür artış yaşanıyor! Hastane kapasiteleri... Bakan Koca'dan uyarı geldi 'Ciddiye alınmalı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde olunduğunu belirtip "Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalı" dedi. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koord. Başhekimi Surel ise hastalık kaynaklı yoğunluk bulunduğunu ama kapasitenin bunu eritebildiğini söyledi. Doç. Dr. Aktaş da başvuran hasta sayısının gözle görülür oranda arttığına dikkat çekti.

Haber

Fahrettin Koca'dan Turhan Çömez'in 'Mossad ajanı doktor' iddiasına çok sert yanıt! 'Haddi aşan sorumsuzlara cevap' başlığıyla paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İYİ Partili Turhan Çömez'in 'Sağlık Bakanlığı'nda çalışan Mossad ajanı doktor' iddiasına yanıt verdi. Sosyal medya hesabından "Haddi aşan sorumsuzlara cevap" başlığıyla paylaşım yapan Koca, "Doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs, temizlik görevlisidir" dedi.

Haber

Bakan Koca duyurdu! İşte yeni yılın ilk bebeği

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 yılına girilmesiyle birlikte yeni yılın ilk bebeğini paylaştı. Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Hatay Defne Devlet Hastanesinde yeni yılın ilk bebeği doğdu. Nice, nice yeni yıllar göresin Muhammet Talha bebek" dedi.

Haber

Bakan Koca yaralı askerlerin son durumu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralı askerlerin son durumunu paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Ankara'da tedavi altına alınan yaralı 6 askerin genel sağlık durumları iyi, Şırnak'ta tedavi edilen 9 askerden 2'si taburcu edildi." ifadelerini kullandı.

Haber

Bakan Koca yurt dışından dönen hekim sayısını açıkladı: Toplumu yanıltıyorlar

Son yıllarda tartışma konusu olan doktorların yurt dışına gitmeleriyle ilgili bir açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. "2023'te yurt dışına giden hekim sayısı 395" diyen Bakan Koca, "Hem gidenlerin sayısı azaldı hem de 28 hekim geri döndü." ifadelerini kullandı.

Haber