Gıda Komitesi Haberleri

Mehmet Şimşek için bir ilk! Gıda Komitesi toplandı: Fiyat artışlarının önüne geçmek için piyasaya müdahale

Gıda Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in ev sahipliğinde ilk toplantısını yaptı. Toplantıda alınan kararlara göre, gıda fiyatlarında öngörülebilirliğin artırılması ve gerekli tedbirlerin daha etkin şekilde alınması için Erken Uyarı Sistemi'nin güçlendirilerek uygulanmasına devam edilecek. Bazı tarımsal ürünlerde tüketici aleyhine muhtemel fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için ilgili kurumlar aracılığıyla gerektiğinde piyasada değerlendirmek üzere ürün tedariki yapılacak.

Finans 12-09-2023 10:00

Hayvan yetiştiricileri, uygun fiyatlı arpa ve mısır satışı kararından memnun

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik: - "Gıda Komitesinin yeni kararlarından sonra et ve sütte belli oranlarda indirimler görebiliriz ancak denetim mekanizmalarının aktif olarak hayata geçirilerek, market ve kasaplardaki fiyat değişimleri mutlaka mercek altına alınmalı"

Yurthaber 07-10-2022 08:31

Gıda fiyatları yeniden masaya yatırılıyor: Kritik toplantı bu akşam...

Gıda Komitesi toplantısı bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yapılacak. Toplantıda, gıda ve tarım ürünlerine ilişkin arz-talep gelişmeleri, bu gelişmelerin enflasyon üzerindeki etkileri ve gıda arz güvenliğine dair alınabilecek tedbirler görüşülecek.

Finans 02-08-2022 13:37

Gıda Komitesi toplantısı sonrasında açıklama: İç tüketimin üzerinde hububat üretimi bekleniyor

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlık ettiği toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Olumlu iklim koşullarının da etkisiyle geçtiğimiz yıla oranla bitkisel üretimde artış sağlanacağı, devir stokları da dikkate alındığında önümüzdeki bir yıllık süreçte iç tüketimin üzerinde bir hububat üretiminin beklendiği değerlendirilmiştir" denildi.

Finans 29-05-2022 20:54

Diğer Haber Etiketleri

Gıda enflasyonunda dikkat çeken rakam! Gıda Komitesi bugün toplanıyor

G20 ülkeleri arasında gıda enflasyonu şampiyonu Türkiye olurken, fiyatları düşürmek için atılacak adımlar bugün yapılacak Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nde ele alınacak. Toplantıda, gıda arzı ve fiyatlarındaki son gelişmelerin enflasyon üzerindeki etkileri görüşülecek.

Finans 24-05-2022 07:14