Gordion Antik Kenti Haberleri

Farklı ülkelerden gelen seramik sanatçıları Gordion Antik Kenti'ni gezdi

Ankara'da düzenlenen 13. Uluslararası Macsabal İpek Yolu Sempozyumu'na katılan öğretim üyesi ve sanatçılar, Polatlı ilçesindeki "Gordion Antik Kenti" ile "Midas Tümülüsü" ve "Duatepe Anıtı"nı gezdi.

Yurthaber 05-10-2023 07:51

Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, antik dönemin en önemli arkeolojik alanlarından Gordion Antik Kenti'nin, UNESCO tarafından "Dünya Mirası" ilan edildiğini duyurdu.

Haber 18-09-2023 14:58

Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya, Gordion'un UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını değerlendirdi:

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasına ilişkin, "An itibarıyla Gordion, ülkemizin 20'nci, Ankara'mızın da ilk dünya mirası oldu. Böylece Polatlı, kültür turizminde önemli bir eşiği aştı. Bugün bizim için bir milattır." ifadelerini kullandı.

Yurthaber 18-09-2023 13:23

Gordion Antik Kenti’nin adının geçtiği ilk yazıt bulundu! 2 bin 300 yıl öncesinde izine rastlandı

Friglerin başkenti Gordion'daki kazı alanında üzerinde antik kentin isminin yer aldığı yazıt bulundu. Ankara'nın Polatlı ilçesindeki antik kentte bulunan, günümüzden 2 bin 300 yıl öncesine ait Frigce yazıtta Gordion ismine ilk kez rastlandı. Friglerin başkentinin Gordion olduğu 100 yıl önce belirlense de yazıt, bunun teyit edildiği ilk kanıt olma özelliği taşıyor.

Trend 08-08-2022 17:40

Diğer Haber Etiketleri

Gordion Antik Kenti

Gordion Antik Kenti Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gordion Antik Kenti Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Başkent’in gizemli piramitleri görenleri büyülüyor! UNESCO’dan heyet incelemelerde bulundu

Anadolu tarihindeki en farklı uygarlıklardan biri olan Friglere ait yaklaşık 85 tümüsün bulunduğu Gordion Antik Kenti, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihine ışık tutuyor. UNESCO Geçici Listesi’nde yer alan Gordion’un ana listeye alınması için UNESCO‘dan bir heyet geçtiğimiz günlerde antik kentte incelemelerde bulundu.

Trend 13-09-2021 11:02