Grönland Haberleri

Grönland'da sıcaklıklar alarm veriyor! Son 1000 yılın en yükseği: Küresel ısınmanın açık bir imzasına sahibiz

Grönland'ın bazı bölgelerinde hava sıcaklığının son 1000 yıldaki en yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi. Yapılan yeni araştırmada Grönland'ın kuzey kesiminde sıcaklıkların 20. yüzyıla göre 1,5 santigrat derece (2,7 Fahrenheit) arttığı belirtilirken, "Artık küresel ısınmanın açık bir imzasına sahibiz" ifadesi kullanıldı.

Haber 18-01-2023 23:27

Grönland'ın sıcak eylülü buzullarda rekor erimeye neden oldu! İklim değişikliği uyarısı geldi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile Amerikan Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezinin (NSIDC) verilerine göre, bu yıl eylül ayının ilk günlerinde, Grönland'daki buzullarda dah önce görülmemiş boyutta bir erime gerçekleşti. Grönland'ın sıcak eylülü buzullarda rekor erimeye neden oldu ve uzmanlar buzullardaki bu erimenin ciddi bir iklim değişikliği uyarısı olduğuna dikkat çekti.

Trend 24-09-2022 10:01

Grönland'da bazı kutup ayıları buzulların erimesine adapte olup, avlanabiliyor

Bilim insanları Grönland'in güneydoğusundaki yüzlerce kutup ayısının taze su kaynaklarının olduğu platformları kullanarak avcılık yöntemlerini koşullara adapte ettiklerini tespit etti. Araştırmacılara göre, bölgedeki kutup ayıları artık dağ buzullarından kopan parçalar üzerinde de avlanabiliyor.

Haber 29-08-2022 14:38

Grönland'da bazı kutup ayıları buzulların erimesine adapte olup, avlanabiliyor

Bilim insanları Grönland'in güneydoğusundaki yüzlerce kutup ayısının taze su kaynaklarının olduğu platformları kullanarak avcılık yöntemlerini koşullara adapte ettiklerini tespit etti. Araştırmacılara göre, bölgedeki kutup ayıları artık dağ buzullarından kopan parçalar üzerinde de avlanabiliyor.

Haber 17-06-2022 16:10

Grönland

Grönland Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Grönland Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Grönland’daki buzulların zirvesine ilk kez yağmur yağdı

Grönland’daki buzullarının zirvesine ilk kez yağmur yağdığı açıklandı.

Haber 21-08-2021 02:37

ABD'den Grönland açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'ın Danimarka Krallığı’na bağlı özerk bölgesi Grönland’i satın almak istemediğini açıkladı.

Haber 21-05-2021 11:07

Balinalar eriyen buzullar nedeniyle evine dönemiyor!

Araştırmacılar, ilkbaharda katı deniz buzundan uzaklaşan Grönland balinalarının küresel ısınma nedeniyle 6 bin kilometre ötedeki evlerine dönemediğini keşfetti.

Haber 22-04-2021 10:21

İklim değişikliği: Grönland'da 2019'da rekor düzeyde buzul eridi

Bilim insanları Grönland'daki buzul erimesinin geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını söyledi.

Haber 01-11-2020 02:31

Dünyayı korkutan olay: Devasa bir buzul parçası koptu!

Grönland'da devasa bir buz tabakasından büyük bir parça koptu.

Haber 14-09-2020 17:28

Grönland'daki buz tabakasında '2019'da rekor erime' kaydedildi

Grönland'da buz tabakası, 2019'da rekor oranda eridi.

Haber 21-08-2020 13:33

Grönland alarm veriyor! Dönüşü olmayan yola girildi

Ohio Eyalet Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları, ada üzerindeki yaklaşık 200 buzulun uydular aracılığıyla 40 yıldır toplanan verilerini inceledi. Araştırmaya göre Grönland buzullarındaki erime, artık dönüşü olmayan yola girdi.

Haber 17-08-2020 11:26

Küresel ısınmaya dikkat çekmek için Türk bayrağıyla Kuzey Kutbu'na gittiler

Grönland'a giden 3 kişilik Türk ekip, bölgedeki iklim şartları ve doğal yaşamı gözlemleyerek kayıt altına aldı - Takım üyelerinden Engin Hınçer: - "Amacımız, küresel ısınmaya dikkati çekmek iklim değişikliğiyle alakalı farkındalık yaratmak, insanları biraz olsun bilgilendirmek, bilinçlendirmektir. Buradayken nasıl etkilendiğimizi çok fark edemiyoruz. Fakat yerine gittiğinizde oradaki insanları, yaşamı gördüğünüzde yıllar içinde neler değiştiğini gördüğünüzde aslında çok şeyin olduğunu ve olacağını anlıyorsunuz" - "Orada ilkleri gerçekleştirirken yanımızda Türk bayrağını da hep taşıdık. Dağların tepesinde yürüyüş yaparken, suyun altında, buzulların üstünde kızaklarımızda açtık. Ülkemizi de bir yandan tanıtmış olduk. Türk bayrağını oralarda tanıtmaktan da gurur duyduk"

Haber 27-01-2020 11:02

Danimarka, Faroe Adaları ve Grönland ile güvenli telefon hattı kuracak

Danimarka hükümeti, krallığın diğer üyeleri Faroe Adaları ve Grönland özerk yönetimleriyle güvenli iletişim hattı kurulması yönünde talimat verdi

Haber 10-12-2019 12:29

Danimarka, Grönland'ı ulusal güvenlik gündeminin ilk sırasına yerleştirdi

Danimarka, Grönland'ı ulusal güvenlik gündeminin ilk sırasına yerleştirdi

Haber 30-11-2019 19:06

Kopan buzul kütlesi can aldı: 1 ölü, 2 kayıp

Danimarka Krallığı'na bağlı Grönland'ın Uummannaq bölgesi yakınlarında buzul kütlesinin kopması sonucu 1 balıkçı yaşamını yitirdi.

Haber 12-09-2019 10:52

Grönland'da buzul koptu: 1 ölü, 2 kayıp

Danimarka Krallığı'na bağlı Grönland'ın Uummannaq bölgesi yakınlarında buzul kütlesinin kopması sonucu 1 balıkçı yaşamını yitirdi

Haber 12-09-2019 00:08

ANALİZ - Arktik’te rekabetin yeni adresi: Grönland

ABD Başkanı Donald Trump’ın buzullarla kaplı adayı satın almak istediğine dair haberlerle Grönland bir anda uluslararası gündemin ilk sırasına yerleşti - Başta pek de ciddiye alınmayan ve Trump’ın “olağan dışı” taleplerinden biri olarak değerlendirilen bu açıklama, ABD Başkanı’nın adayı gerçekten satın almak istediğinin anlaşılmasıyla ciddiyet kazandı - Arktik bölgesi hem daha kısa deniz ticareti yollarıyla hem balıkçılık potansiyeliyle hem de varlığı ortaya konulan maden ve hidrokarbon enerji kaynaklarıyla yeni bir rekabet alanına ve yoğunluğu her geçen gün artan bir ilginin odağına dönüşüyor - Bölgedeki enerji kaynakları ve yeni ticaret yolları üzerinde daha fazla söze sahip olabilmek için, ABD Grönland’ı satın almak istiyor. Çünkü kıyıdaş devletler bölgedeki egemenlik alanlarını azami hale getirme çabasındalar - Arktik’te kendisine daha büyük bir egemenlik alanı açacak, ayrıca bölgedeki enerji kaynakları ve ticaret yollarında daha fazla söz hakkına sahip olmasına imkân sağlayacak Grönland’ı satın almak istemesi, ABD’nin küresel öncelikleri ve kendi dış politikası açısından bakıldığında da oldukça anlamlı görünüyor - ABD büyük bir rekabet içinde bulunduğu Çin’in genel olarak Arktik, özelde de Grönland dahilinde geliştirdiği ilişkilerden hiç memnun değil. Bu anlamda, ABD’nin Grönland’ı satın almak istemesinin Çin’in etkinliğini azaltmak ya da adadaki mevcudiyetini sonlandırmak için geliştirilen bir dış politika formülünün bir parçası olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır

Haber 04-09-2019 14:38

Grönland'da temmuzda 179 milyar ton buz eridi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres: - "Dünyanın en büyük ikinci buz örtüsü Grönland'da temmuzda 179 milyar ton buz eridi" - "Sibirya, Alaska, Kanada ve Arktik Dairesi'ndeki yangınlar nedeniyle haziranda atmosfere 50 megaton, temmuzda ise 79 megaton karbondioksit salınımı oldu"

Haber 26-08-2019 20:45

Ayrılıkçı Flamanlar, Trump'a Valonya'yı satmayı teklif etti

Belçika'daki ayrılıkçı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisinin gençlik kolu, ABD Başkanı Donald Trump'a Valonya bölgesini 1 avroya satmayı teklif etti

Haber 22-08-2019 23:05

Trump'tan Danimarka Başbakanının Grönland yorumuna tepki

ABD Başkanı Donald Trump, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak yorumlamasını "çirkin ve uygunsuz" olarak nitelendirdi - ABD Başkanı Donald Trump: - "Bence bu, bir şeyi söylemek için güzel bir yol değildi. Bize sadece 'hayır' diyebilirlerdi. Söylemeleri gereken tek şey 'bunu yapmayı tercih etmeyiz' demekti. 'Bu ne kadar absürt bir fikir' demeyin bize" - "(ABD'nin tutukladığı DEAŞ mensupları) "Avrupa bu kişileri geri almalı. Eğer almazlarsa ABD'nin bu kişileri geldikleri yere geri göndermekten başka şansı kalmayacak"

Haber 21-08-2019 21:26

Danimarka kraliyet ailesi Trump'ın ziyaretini ertelemesine şaşırdı

Danimarka kraliyet ailesi Trump'ın ziyaretini ertelemesine şaşırdı

Haber 21-08-2019 12:12

Trump, Danimarka ziyaretini erteledi

ABD Başkanı Donald Trump: - "Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’in Grönland'ın satışı konusunda istişare etmekle ilgilenmediğine dair yorumlarına dayanarak, iki hafta sonra yapılması planlanan toplantımızı başka bir zamana erteliyorum"

Haber 21-08-2019 04:11

Trump satın almakla ilgilendiğini doğrulayınca gözler o adaya çevrildi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın yardımcılarıyla yaptığı görüşmelerde Grönland'i satın alma iddiasını doğruladı. Bu olayın ardındansa gözler dünyanın en büyük adası olan Grönland'a çevrildi. İşte Trump'ın da ilgisini çeken dünyanın en büyük adası Grönland'dan kareler...

Trend 20-08-2019 14:05

Trump'tan Grönland'a gökdelenli mesaj

ABD Başkanı Donald Trump, satın almak istediği, Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland'la ilgili Twitter mesajında adanın ortasına bir "Trump Tower" fotoğrafı kondurarak "Söz veriyorum bunu Grönland'a yapmayacağım" dedi.

Trend 20-08-2019 10:39

Dünya bu iddiayla sarsılmıştı! Trump doğruladı

ABD Başkanı Trump, Grönland'ı satın almak istediğini teyit etti.

Trend 19-08-2019 14:49

Grönland'dan Trump'a yanıt: Satılık değiliz

Kuzey Kutbu'nda Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland, ABD Başkanı Donald Trump'ın adayı satın almak istediğine ilişkin haberlere tepki göstererek "satılık değiliz" yanıtını verdi.

Haber 16-08-2019 18:40

Grönland'den Trump'a yanıt

Grönland Dışişleri Bakanlığı: - "İş yapmaya açığız ancak satılık değiliz"

Haber 16-08-2019 16:58

Grönland'dan Trump'a tepki: Satılık değiliz

Grönland yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın adayı satın almak istediği yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi. Reuters haber ajansına konuşan Grönland Dışişleri Bakanı Anne Lone Bagger "Yatırıma, iş yapılmasına hazırız ama satılık değiliz" dedi.

Trend 16-08-2019 14:47

Trump'ın Grönland'i satın almayı dile getirdiği iddiası

ABD medyasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın toplantılarda, yemeklerde ve sohbetlerde danışmanlarına ABD'nin Grönland'i alıp alamayacağını sorduğu, Beyaz Saray danışmanından bu konuyu araştırmasını istediği yönünde haberler yer aldı

Haber 16-08-2019 12:26

'Trump, Grönland'ı satın almak istiyor'

ABD'de yayımlanan Wall Street Journal Gazetesi, Başkan Donald Trump'ın Danimarka'dan Grönland Adası'nı satın almak istediğini aktardı.

Trend 16-08-2019 10:36

Grönland'da temmuzda 197 milyar ton buz eridi

Grönland'da temmuz ayında artan hava sıcaklıkları nedeniyle 197 milyar ton buz eridi.

Trend 02-08-2019 21:30

Grönland'da temmuzda 197 milyar ton buz eridi

Grönland'da temmuzda 197 milyar ton buz eridi

Haber 02-08-2019 17:27

Küresel ısınmanın geldiği son noktayı gösteren çarpıcı görüntü

Danimarka’nın Grönland bölgesinde buzullarla ilgili araştırma yapan iklim bilimci Steffen M. Oslen’in kamerasına yansıyan kızaklarını çeken köpeklerin suda koştuğu anlar, iklim değişikliğinde gelinen son noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Trend 06-07-2019 20:19

İşte 'dünya nereye gidiyor?' dedirten o fotoğraf

Grönland'da köpeklerin çektiği kızakla hava istasyonundaki cihazlarını almaya giden meteoroloji ekibi, buz tabakasının aniden bastıran sıcaklarla erimesi nedeniyle zor duruma kaldı.

Trend 18-06-2019 12:19

Kürtaj oranlarının doğum oranını geçtiği ülke: Grönland

Dünyanın en büyük adası Grönland, kürtaj oranının da en yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Ülkede hamile kalan kadınların yarısından fazlası gebeliklerini sonlandırmayı seçiyor.

Trend 16-05-2019 16:21

Grönland'daki Jakobshavn Buzulu'nun yüz ölçümü yeniden artıyor

Grönland'ın son 20 yılda en hızla eriyen kütlesi Jakobshavn Buzulu'nun yüz ölçümü 2016'dan itibaren artmaya başladı - Bunun Kuzey Atlantik Okyanusu'ndan gelen su akıntılarının sıcaklığının azalmasından kaynaklandığı düşünülüyor

Haber 26-03-2019 16:58

İki ülke arasında paylaşılamayan ada: Hans

Kanada ile Danimarka arasında, İki ülkeye bağlı Grönland'da küçük bir kara parçası olan Hans Adası'nın kime ait olduğu konusunda 35 yıldır süren gerilim yaşanıyor. Yaşanan bu gerilim, Kanada viskisi ile Danimarka içkisi olan schnapp kavgasına dönüşmüş durumda...

Trend 15-02-2019 11:52

Grönland sanıldığından daha hızla eriyor

Grönland sanıldığından daha hızla eriyor

Haber 22-01-2019 12:20

Buzul örtüsünün erimesi tonlarca metan gazını açığa çıkarıyor

Grönland kıyılarında yapılan analizler, buzul örtüsünün erimesinin yoğun miktarda metan gazını açığa çıkardığını ortaya koydu

Haber 07-01-2019 17:38

Deniz suyu seviyesi 7 metre yükselebilir

Deniz suyu seviyesi 7 metre yükselebilir

Haber 07-12-2018 10:26

Danimarka Grönland havalimanlarına ortak oldu

Danimarka, Grönland'da faaliyet gösteren 2 havalimanının genişletilmesi ve bir havalimanının inşası projelerini gerçekleştirecek

Haber 16-11-2018 09:15

Grönland'de buz tabakası altında dev krater keşfedildi

Grönland'de buz tabakası altında dev krater keşfedildi

Haber 15-11-2018 14:16

NASA, 1 milyar dolarlık buzul inceleme uydusu fırlattı

Uydu, üç yıl boyunca buz tabakalarının kalınlığını, erime oranını, deniz seviyesindeki değişimleri izleyecek - ICESat-2 sorumlu yardımcısı Tom Neumann: - "Bir insanın göz kırpma süresi yarım saniyedir ve uydu bu yarım saniyede her 6 merceğinden 5000 yükseklik ölçümü yapacak"

Haber 16-09-2018 04:13

11 milyon tonluk dev buz kütlesi tehdidi

Grönland adasındaki köye yaklaşan buz kütlesinin Tsunami tehdidi devam ediyor

Haber 16-07-2018 12:39

Kuzey Kutbu'ndaki Grönland adasında buz dağının yaklaştığı köy tahliye edildi!

Kuzey Kutbu'ndaki Grönland adasında, büyük bir buz kütlesinin yaklaştığı köy tahliye edildi. Yetkililer, bu kadar büyük bir buz kütlesinin daha önce köye yaklaşmadığını belirtti.

Haber 14-07-2018 17:24

Yaklaşan buz kütlesi nedeniyle Grönland'daki köy tahliye edildi

Yaklaşan buz kütlesi nedeniyle Grönland'daki köy tahliye edildi

Haber 14-07-2018 16:41

Grönland’da seçim sonuçları belli oldu

Danimarka’ya bağlı 56 bin nüfuslu dünyanın en büyük adası Grönland’daki parlamento seçimini sol görüşlü Siumut partisi kazandı

Haber 25-04-2018 23:31

Grönland nisanda seçime gidiyor

Grönland nisanda seçime gidiyor

Haber 06-03-2018 09:00

ABD'nin gizli silahları ortaya çıktı!

Grönland'da küresel erimeye bağlı olarak eriyen buzullar korkunç bir tehlikeyi de ortaya çıkarttı. ABD'nin yıllar önce bölgeye kurduğu nükleer üs buzların erimesiyle ortaya çıkabilir ve tonlarca kimyasal madde denize salınabilir.

Haber 25-12-2017 10:19