Grup Yorum Haberleri Ve Son Dakika Grup Yorum Haberleri

Grup Yorum Haberleri Ve Son Dakika Grup Yorum Haberleri

Devrimci müzik grubu olarak bilinen Grup Yorum, 1985 yılında siyasi görüşlerini müzikle anlatmaya başlamışlardır.

1987’den itibaren 21 albüm çıkaran bu müzik grubu, uzun süren sanat geçmişinde Türkiye’de ve Avrupa’da olmak üzere çok sayıda konser vermiştir.

Özgün, Protest, çağdaş halk müziği gibi tarzlarda müzikler üreten grup, 20 üyeye sahipti. Sokak gösterilerinden grevlere, kitle eylemlerinden üniversite gösterilerine kadar birçok olaya da katılan grup adına 400’den fazla dava açılmıştır.

Konserleri yasaklanan ve bazı üyeleri gözaltına alınan grubun şarkıları suç unsuru taşıdığı iddiasıyla satıştan kaldırılmıştır. 17 Mayıs 2019 yılında başlattıkları açlık grevini ölüm orucuna çevirerek gündeme gelen grubun iki üyesi hayatını kaybetmiştir.

Grup Yorum Haberleri

1 Mayıs işçi marşı sözleri | 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü kutlama mesajları

Türkiye'de ilk başta 1923'te kutlanmaya başlanan 1 Mayıs işçi Bayramı, 2008'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü olarak anılmaya başlandı. Resmî tatil olarak ilan edilen bu günde işçiler ve emekçiler, yürüyüşler ve çeşitli gösteriler düzenleyerek işçilerin hakları için farkındalık yaratıp, taleplerde bulunurlar. 1 Mayıs işçi marşı sözleri, kutlama mesajları da bu tarihde ayrı bir anlam kazanır...

Haber 30-04-2021 13:33

Grup Yorum

Grup Yorum Hakkındaki Haberler Mynet'te. Grup Yorum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.