Gut Hastalığı Haberleri

Gut hastalığı nedir, neden olur? Gut hastalığına ne iyi gelir?

Gut hastalığı, vücutta biriken ürik asidin sebep olduğu bir romatizma türüdür ve genellikle eklemlerde iltihaplanmaya yol açar. Bu hastalık, genellikle eklem iltihapları ve şiddetli ağrı atakları ile karakterizedir. Gut, genellikle ayak büyük parmağında ortaya çıkan ani ve yoğun ağrılı ataklarla bilinir, ancak diğer eklemleri de etkileyebilir. Gut hastalığı genellikle yönetilebilir bir durumdur, ancak tedaviye ve yaşam tarzı değişikliklerine bağlı olarak bireyden bireye değişen bir seyir izler.

Haber 30-11-2023 22:01

Sağlıklı diye yiyoruz ama şiddetli ağrılara neden oluyor! Gut nöbeti geçirenlerin aynı yiyeceği yediği görüldü

Yaşanan şiddetli ağrılar oldukça zorlayıcı olabiliyor. Özelikle gut ağrısı çeken insanlar bu sağlık probleminin ne kadar ciddi sonuçlara yol açtığını sık sık paylaşıyor. Yediğimiz yiyecekler yaşadığımız sağlık problemleri üzerinde önemli rol oynayabiliyor. Gut nöbetleri geçiren insanlar günler önce aynı üç yiyeceği yediklerini bildirdiler.

Haber 02-02-2023 11:30

Sanıldığı kadar masum değil! En sık tüketilen meyvenin suyu haftalarca ağrı çekmenize yol açabilir

Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...

Haber 23-12-2022 09:13

Gut hastalığı nedir? Gut hastalığı nasıl tedavi edilir? Gut hastaları hangi besinleri tüketmemeli?

Gut hastalığı halk arasında kralların ya da zenginlerin hastalığı olarak biliniyor. Romatizmal hastalıklar kategorisinde yer alan gut hastalığı, eklemlerde şişkinlik ve ağrı olarak kendisini gösteriyor. Peki gut hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Haber 15-07-2021 12:35

Gut Hastalığı

Gut Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gut Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Erkekler kadınlara göre daha çok risk altında! Çok geç olmadan bu hastalıklara önlem almalısınız

Genç, yaşlı fark etmeksizin herkesi etkileyen hastalıklar ne yazık ki hayatın bir gerçeği. Bazı hastalıklar kadınlarda daha çok görülürken bazılarına erkeklerde daha sık rastlamak mümkün. Sizin için hazırladığımız rehber ile erkeklerde kadınlara kıyasla daha sık görülen hastalıklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haber 21-05-2021 15:22

Gut hastalığı tedavi ile kontrol altına alınabilir!

Gut hastalığı tedavisi sayesinde hastalığın kontrol altına alınabildiğini söyleyen Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, gut hastalığının romatizmal bir hastalık olmasından dolayı romatoloji uzmanı tarafından takip edilmesi gereken bir hastalık olduğuna da dikkat çekti. Düzenli takip ve tedavinin gut hastaları için önem taşıdığını söyleyen Sayarlıoğlu, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 20-11-2020 14:12

Gut Hastalığı ve Beslenme

Gut hastalığı vücutta biriken ürik asidin neden olduğu ve eklemleri etkileyen can sıkıcı bir rahatsızlık. Ancak sağlıklı ve doğru beslenme ile bu hastalığın önüne geçmek ve rahatlamak mümkün.

Kadin 19-08-2020 11:21

Menopoz sonrası gut hastalığına dikkat

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Doç. Dr. Meryem Can: - "Türkiye’de yaklaşık 2 milyon gut hastası var. Kadınlarda östrojen hormonu gut hastalığından koruma sağlar. Ancak menopozdan sonra bu avantaj ortadan kalkar ve kadınlarda bu dönemde gut görülme riski artar"

Haber 17-10-2019 13:25

Gut hastalığı nedir? Gut hastalığında beslenme ve immünoterapinin önemi nedir?

Ayak başparmağında şişlik, kızarıklık ve şiddetli ağrı ile kendini gösteren Gut hastalığı ile ilgili tüm bilinmesi gerekenleri İç Hastalıkları ve İmmünoterapi uzmanı Dr. Ülkü Görmez anlattı.

Trend 08-03-2019 16:05

Gut hastalığı nedir, belirtileri nasıldır? Gut hastalığına neden olan etkenler nelerdir?

Gut hastalığı, eklemlerin en ağrılı şekilde tutulduğu romatizmal hastalıklardan birisidir. Genellikle fazla et tüketiminden kaynaklandığı bilinse de bu hastalığı ilerleten farklı etkenlerde var. Glukoz/fruktoz şurubu içeren meyve suları ve yeme-içme alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkabiliyor.

Trend 07-02-2019 11:05

Etin alkolle birlikte tüketilmesi gut'a neden oluyor

Kurban bayramı ve yılbaşının aynı zamana denk gelmesiyle beraber et ve et ürünlerinin alkolle birlikte tüketilmesi sonucunda kişilerde gut hastalığı görülebileceği uyarısı yapıldı.

Haber 29-12-2006 17:44