Hatay Arkeoloji Müzesi Haberleri

Kafes ve kum torbalarıyla çevrelenmiş... Hatay'daki tarih eserlere artçı depremlere karşı önlem! Şuppiluliuma heykeli ve Arsuz stelleri...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen yerlerden Antakya'daki Hatay Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin olası artçı depremlerden korunması için ek tedbirler alındı. Tarihi eserlerin artçı depremde zarar görmemesi adına koruma altına alındığını duyuran Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, ilave tedbirlerin fotoğraflarını da paylaştı. Eserlerin kafes ve kum torbalarıyla çevrelendiği görüldü. O eserler arasında Şuppiluliuma heykeli ve Arsuz stelleri de var.

Haber 02-03-2023 15:45

Şuppiluliuma heykeli ve Arsuz stellerine artçı deprem önlemi

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen Hatay Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin korunması için ek tedbirler alındı.

Yurthaber 02-03-2023 10:09

Epiphaneia Antik Kenti'nde Takvimler Mozaiği bulundu

Kazı Bilimsel Danışmanı Banu Özdilek: - "Çok güzel taban mozaikleri bulduk. Mozaikler dünyada eşi benzeri olmayan kırsal aktivitenin anlatıldığı Takvimler Mozaiği ve her ayın karşılığında bir personifikasyon (kişileştirme) var"

Yurthaber 26-09-2022 11:03

Diğer Haber Etiketleri

Hatay Arkeoloji Müzesi

Hatay Arkeoloji Müzesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hatay Arkeoloji Müzesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.