Hipoglisemi Haberleri Ve Son Dakika Hipoglisemi Haberleri

Hipoglisemi Haberleri Ve Son Dakika Hipoglisemi Haberleri

Hipoglisemi düşük kan şekeri anlamına gelmektedir. Kan şekeri eğer 50 mg/dl altına düşerse hipoglisemi hastalığı var anlamına gelmektedir. Terleme, çarpıntı ve sinir en çok karşılaşılan belirtileridir. Eğer bu belirtiler önemsenmezse kişide ilerleyen dönemlerde dikkat dağınıklığı, uykuya dalmada güçlük, sürekli bir yorgunluk hissi hatta komaya girme riski görülebilir. Diyabet hastası olup, insülin kullanan ama şeker değeri 70 mg/dl altında olmayanlarda hipoglisemi sayılmaktadır. Bu yüzden bu hastalık insülin kullanan diyabetliler için daha çok önemlidir. Ani kriz geçirme riskleri daha yüksektir. Bazı durumlarda acil müdahale gerekebilir. Hipoglisemi hafif ve ağır olmak üzere ikiye ayrılır. Kişi eğer belirtileri fark edip önlem alabiliyorsa hafiftir. Ancak şuur kaybı gibi durumlar yaşanıyorsa ağırdır.

Hipoglisemi Haberleri

Kan şekeri düşüklüğü neden olur? Hipoglisemi nedir, nasıl tedavi edilir?

Kan şekeri vücudumuzun enerji kaynağı olan glukozun (şekerin) kandaki düzeyini ifade eder. Bu seviyenin dengeli ve istikrarlı olması sağlığımız için kritik önem taşır. Kan şekerinin normal aralıklarda tutulması metabolizma, enerji üretimi ve beyin fonksiyonları gibi temel süreçlerin düzgün işlemesini sağlar. Hipoglisemi özellikle tip 1 ve tip 2 diyabet hastaları için önemli bir endişe kaynağıdır, ancak herkes bu durumu yaşayabilir.

Haber 30-09-2023 21:04

Hipoglisemi nedir? Hipoglisemi sebepleri nelerdir?

Günümüzde kişilerde daha sık rastlanır hale gelen hipoglisemi bir hastalık değil, bir başka rahatsızlığın göstergesidir. En belirgin sebebi ise diyabettir. Peki hipoglisemi nedir? Hipoglisemi sebepleri nelerdir? İşte detaylar...

Haber 22-12-2020 17:48

Hipoglisemi: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

En kısa tanımıyla, "kan şekerinin ani düşmesi" olarak tarif edebileceğimiz hipoglisemi, hemen her zaman diyabetle yani şeker hastalığıyla birlikte anılan bir sağlık sorunu.

Haber 24-06-2020 10:24

Hipoglisemi çoğu zaman diyabet hastalığının belirtisi olabiliyor

‘Hipoglisemi’nin çoğu zaman diyabet hastalığının belirtisi olduğunu ifade eden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Alarslan, hipoglisemi bir hastalık olmayıp glukoz ve insülin metabolizmasındaki düzensizlikten meydana gelir” dedi.

Trend 28-11-2019 15:24

Diğer Haber Etiketleri

Hipoglisemi

Hipoglisemi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hipoglisemi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

''Diyet yapayım derken hipoglisemi olmayın''

İÇ Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Öksüz, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok kişiyi diyet telaşının sardığını belirterek, “Bilinçsizce yapılan diyetler vücuda zarar verir. Uzun süre aç kalındığında yeterli gıda alınmadığından vücut dirençten düşer. Hipoglisemi adı verilen düşük kan şekeri rahatsızlığı ortaya çıkabilir. Diyet yapayım derken hipoglisemi olmayın!” uyarısında bulundu.

Yemek 11-04-2019 10:23

Aniden bastıran tatlı krizlerine dikkat

Uzmanlar, kan şekerinin aniden düşmesi sonucu ortaya çıkan tatlı krizi ile baş etmenin en etkili yolunun düzenli beslenmeden geçtiğini söylüyor.

Haber 25-02-2014 09:18