Hipotiroidi Haberleri

Sabahları zor uyanıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın önemli belirtisi olabilir

Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.

Haber

Çok dikkatli olun: Metabolizmayı yavaşlatır, kabızlığa neden olur... Hipotiroidi dostu gıdalar

Hipotiroidiniz varsa veya tiroidiniz az çalışıyorsa yorgunluk, depresyon, kabızlık ve diğer daha ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Neyse ki, belirli yiyecekleri yemek, vücudunuzun ne kadar iyi çalıştığında büyük bir rol oynayan boynunuzdaki kelebek şeklindeki küçük bir bez olan tiroidinizin etkinliğini artırmaya yardımcı olabilir.

Haber

Geçmeyen sivilceleriniz varsa altında yatan neden ciddi olabilir! Evde bir bardak su ile tiroid hastalığınızı tespit edin

Sivilceler genellikle ergenlik döneminde çıkmaya başlayarak zaman zaman sorunlara yol açan cilt problemleri arasında bulunuyor. Bazı kişiler sivilce problemi yaşamazken bazıları ise yetişkinlikte de sivilcelerle mücadele ediyor. Tiroid hastalıkları sivilcelere neden olan etkenler arasında üst sırada yer alıyor. Evde yapacağınız test ile tiroid hastalığınızı öğrenebilirsiniz.

Haber

Cilt kuruluğunu basit görmeyin! Sinsi ilerleyen hastalığın büyük belirtisi

Cilt kuruluğu en sık yaşanan cilt problemleri arasında bulunuyor. Hem görünüş hem de verdiği rahatsızlık nedeniyle oldukça can sıkıcı olan bu kuruluklar genellikle göz ardı ediliyor. Ancak bazı cilt kurulukları ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.

Haber

Hipotiroidi

Hipotiroidi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hipotiroidi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Geçmeyen yorgunluklara dikkat! Yorgunluğunuz bu 6 nedenden kaynaklanıyor olabilir

Yorgunluk yaşam kalitesini oldukça düşürüyor. Yorgunluğun etkilerini azaltmak için çeşitli yöntemler deniyor olabilirsiniz. Ancak ilk olarak geçmeyen yorgunluğunuzun nedenini öğrenmeniz gerekiyor. Yorgunluğunuzun altında yatan neden oldukça tehlikeli olabilir.

Haber

Bu belirti sadece sabahları görülüyor! Sinsice ilerleyen tiroid belirtilerini anlamak için dikkatli olun

Hastalıkların yol açtığı belirtilere karşı daima dikkatli olmamız gerekiyor. Birçok hastalık sabahları çeşitli belirtiler gösteriyor. Tiroid hastalıkları da sabahları rahatsızlık yaşamanıza neden oluyor. Sadece sabahları görülen bu belirtiyi fark ederek tiroid tedavisine erkenden başlamanız mümkün.

Haber

Yorgun uyanıyorsanız sebebi ciddi hastalıklar olabilir! Hemen doktora koşun

Uyku günlük koşuşturmacanın içerisinde vücudumuzu tam anlamıyla dinlendirebildiğimiz tek an olabilir. Sağlıklı bir yaşam için oldukça önemli olan uykunun yetersiz kalması çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Uyku problemleri birçok etkenden kaynaklanabilir. Düzenli olarak uyku problemleri yaşıyorsanız doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber

Bu şikayetleriniz varsa dikkat! Hemen doktora gidin

Tiroid hastalıkları herkeste görülebilen hastalıklardan. Sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalıkları önemsiz görülüp geçiştirilse de çok ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturuyor. Bu sebeple tiroid hastalıklarının gösterdiği belirtilere dikkat ederek doktora başvurmak gerekiyor.

Haber

Tiroid hormonlarının anormal salgılanmasına neden oluyor! İşte uzak durmanız gereken gıdalar

Tüketilen gıdaların, tüketim alışkanlıklarının insan sağlığı üzerinde oldukça etkisi bulunuyor. Sağlığa yararlı olmayan birçok gıda bulunuyor. Şeker, oldukça zararlı besinlerin başında geliyor.

Haber

Hamilelikte görülüyor! Bebeğin beyin gelişimini etkiliyor

Anne adayları hamilelik sürecinde gergin ve stresli olabiliyorlar. Bu süreçte yaşanılan hastalıklar ve yenilen yemekler hem anneyi hem bebeği etkiliyor. Bebeğin gelişimi için sağlıklı beslenmek önem taşıyor. Hamilelikte görülen hipotiroidi özellikle ilk üç ayda bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor.

Kadin

Tiroid hastaları nasıl beslenmeli?

Tiroid hastalarının yemek düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Yememeleri gereken gıdaları tüketmeleri hastalıklarını büyük ölçüde olumsuz etki ediyor. Bazı gıdalar ise olumlu yönde etkileyerek hastalığın seyrinde yardımcı oluyor. Tiroid hastalarının neleri yemeli neleri yememeleri gerektiğini merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber

Hipotiroidi nedir? Hipotiroidinin çocuklarda belirtileri nasıldır, teşhisi ve tedavisi nasıl yapılır?

Soğuk havada üşümek olağan bir durum kuşkusuz. Ancak çocuğunuzun soğuğa karşı tahammülü yoksa, sık sık üşüyorsa dikkat! Bunun nedeni hava ısısının düşük olması değil, çocuğun büyüme ve gelişiminde anahtar rol üstlenen tiroit hormonunun az salgılanması, bir başka deyişle “hipotiroidi” olabilir!

Haber

Kilo alma veya verememe hipotiroidi ile açıklanır mı?

Hipotiroidi çok farklı şikayetlere neden olabilir ancak bu sübjektif yakınmalar başka hastalıklarda da görülebilir. Hastaların anamnezleri alınırken dikkatle sorgulanmalı, bu yakınmaların gerçekten hipotiroidiye bağlı olup olmadığı anlaşılmaya çalışılmalıdır.

Haber

Hipotiroidi tedavisi olacaklar dikkat!

Hipotiroidi tedavisinde tek başına tiroid hormonu yeterli olmuyor

Haber

Film çekiminde kullanılan iyotlu kontrast maddeler tiroid fonksiyonlarını bozuyor

Günümüzde tomografi, MR ve diğer pek çok tetkik yapılmaktadır.

Haber