İlahiyat Haberleri

13 Mayıs'tan beri haber alınamıyordu... İlahiyat Fakültesi öğrencisinin cesedi boş arazide bulundu

Sakarya’da bir süredir kendisinden haber alınamayan vekil imam ve ilahiyat fakültesi öğrencisi, Adapazarı ilçesinde boş bir arazide ölü olarak bulundu. Olayı çok yönlü olarak araştıran ekipler cinayet üzerinde duruyor.

Haber 15-05-2023 14:22

'Mimar bilgisine sahip değilim' diyen çiçeği burnunda dekan sosyal medyayı salladı! Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin gündem oldu

Ataması ocak sonunda tebliğ edildi, depremden bir gün sonra gerçekleşti. Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin'in "mimarlık bilgisine sahip olmadığı" şeklindeki açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Tarihçi olduğunu belirten Kapanşahin, mimari ve şehircilik üzerine kalem oynattığını, söz söylediğini, ders verdiğini ifade ederken "Mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim" sözleriyle dikkat çekti.

Haber 17-02-2023 15:52

İlahiyat mezunları ne iş yapar? İlahiyat bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Din alanında kendini akademik anlamda geliştirmek isteyenlerin tercih ettiği ilahiyat bölümlerine son yıllarda başvurular artmıştır. Devlet ve özel kurumlarda iş imkanına sahip olan ilahiyat bölümü mezunları, inanç kavramını kapsamlı ve detaylı inceleyerek alanında uzmanlaşırlar. İlahiyat mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışırlar?

Egitim 25-07-2022 21:49

Mustafa İslamoğlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Mustafa İslamoğlu Ayasofya Camii ile ilgili ne dedi?

Mustafa İslamoğlu, Nevşin Mengü'nün sunuculuğunu üstlendiği programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Açıklamanın geniş yankı uyandırması sonrası bir anda gündem olan Mustafa İslamoğlu hakkında vatandaşlar tarafından internette araştırma yapılmaya başlandı. Peki Mustafa İslamoğlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Mustafa İslamoğlu Ayasofya Camii ile ilgili ne dedi? İşte Mustafa İslamoğlu'nun hayatı ve biyografisi ile Ayasofya Camii hakkında yaptığı açıklamanın detayları...

Haber 18-02-2022 13:51

Dicle Üniversitesinde kurulan merkezde Şafiî mezhebi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılacak

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç: - "Amacımız uluslararası ölçekte araştırmalar yapmak, üniversitelerdeki lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarına zemin hazırlamak, geniş bir kütüphanenin oluşmasını sağlamak" - İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Akay: - "Öğrenciler daha rahat bir ortamda, talep ettikleri bilgilere daha kısa zamanda ve doğru yolla ulaşmış olacak"

Yurthaber 01-05-2021 11:11

İlahiyat ön lisans mezunlarının sınavsız lisansa geçişine iptal

İlahiyat ön lisans mezunlarının sınavsız lisansa geçişine iptal

Haber 13-11-2019 16:18

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek:

"Ecdadımızın uzun asırlar temsil ettiği hoşgörü ve sevgiye dayalı, Allah ve peygamber sevgisine dayalı bir İslam anlayışını temsil ettik. İnşallah bundan sonra da böyle olacak"

Haber 08-11-2019 15:04

Prof. Dr. Emin Işık yaşamını yitirdi

İlahiyatçı, akademisyen ve yazar Emin Işık'ın cenazesi yarın İstanbul'da toprağa verilecek

Haber 01-08-2019 16:42

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğüne Timuçin Güler, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Akil Murad Güllüoğlu atandı - Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Fransa'nın Strazburg şehrinde İlahiyat Fakültesi kurulması kararlaştırıldı

Haber 02-10-2018 05:12

Lisans tamamlama programı yerleştirme sonuçları açıklandı

Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Programları'nın yerleştirme sonuçlarına YÖK'ün internet sitesinden erişilebilecek

Haber 12-09-2018 14:50

Liberyalı gencin hayali gerçek olacak

Üniversite eğitimi için Bursa'ya gelen ve geçirdiği hastalık sonucu yaşamını yitiren, cenazesi Türkiye'de defnedilen Liberyalı Moribah Dukuly'nin ülkesine cami yaptırma hayali hayırseverler tarafından gerçeğe dönüştürülüyor - İHH Bursa Şubesi Genel Sekreteri Erhan Doğan: - "Defin sırasında kardeşi bize Moribah'ın hayallerinden bahsetti. Bu hayali kardeşinden öğrenmiş olduk ve o anda bu hayali bir vasiyet olarak almış olduk" - "Yaklaşık 65 bin dolar bütçeli bu projede Liberya'nın başkentine 45 kilometre uzaklıktaki Kakata şehrinin Margini bölgesine cami yapılacak"

Haber 11-07-2018 11:06

Erbaş'tan ilahiyat öğrencilerine kariyer tavsiyesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: - "Şu an 4-6 yaş grubunda 140 bine yakın öğrencimiz var, Kuran kurslarında. Bu alanda ilahiyat fakültesi ile birlikte eğitim fakültesinin okul öncesi eğitim bölümünü ya da çocuk gelişimi bölümünü bitirirseniz göreviniz hazır"

Haber 23-05-2018 19:27

Diyanetten ilahiyat hocalarıyla toplantı

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, ilahiyat fakültelerinin dekanları ve ilahiyat mezunu rektörlerle 23 Mart'ta Malatya'da düzenlenecek toplantıda bir araya gelecek

Haber 14-03-2018 15:31

Sözleri kadınların tepkisine neden olmuştu! İhsan Şenocak göreve iade edildi

Kot pantolon giyen kadınlar hakkında "kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme" ifadesini kullanan İhsan Şenocak, Diyanet tarafından görevden alınmasından üç ay sonra görevine iade edildi.

Haber 27-01-2018 13:22

Öğrencileri taciz edip, mesajla şeriata davet etmişti! Tepki toplayan öğretmen açığa alındı

Diyarbakır'da 16 yaşındaki öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanırken, mağdurun babasına, 'Ben bir hata işledim. Bu suçun Allah'ın şeriatı doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekir. Davayı şeriate taşımak yerine, Allah'ın yasakladığı tağuta ve tağutun hükmüne havale ettin. Şeriate gidelim, cezam ölüm de olsa razıyım' mesajı çeken öğretmen açığa alındı.

Haber 07-01-2018 19:31

İlahiyat profesöründen tecavüz skandalı!

İsviçreli ilahiyat profesörü Tariq Ramadan tecavüz ve cinsel istismar suçları nedeniyle Fransa savcılığına şikayet edildi. kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmeyen Tariq Ramadan, tecavüz uğradığını söyleyen Kurtarıcılar Derneği (The Liberators Association) Başkanı Henda Ayari’nin şikayetine karşılık kendisinin de polise şikayette bulunacağını açıkladı.

Haber 22-10-2017 20:13

MEB'in ders kitabında kundaktaki bebeğe türban takıldı!

İmam Hatip Liseleri için hazırlanan İslam Ahlakı kitabının adab-ı muaşeret (görgü kuralları) adlı bölümünde anne, küçük kızı ve yeni doğmuş bir bebeğin türbanlı görseli kullanıldı. Türbanlı bebek görselinin “Her doğan, İslam fıtratı üzerine doğar. Sonra anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar” hadisinin yer alması üzerine kullanıldığı belirtildi.

Haber 09-09-2017 18:33

Şortlu kızlara perdeleme

Antalya’daki Plaj Voleybolu Gençlik Olimpiyatı’nda, kum sahalar tam da İlahiyat Fakültesi karşısına kurulunca kriz çıktı.

Haber 17-05-2014 10:57

İşte ilahiyat öğrencisinin kandığı Hızır Aleyhisselam

Kayseri’de kendisini ‘Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan ve ilahiyat fakültesi 2. sınıf öğrencisini bin 350 TL dolandırdığı ortaya çıkan dolandırıcı, güvenlik kamerasına da yakalanmış.

Haber 27-02-2014 11:42

Öcalan’ın ilahiyat akademisi isteği...

Abdullah Öcalan’ın ‘Şanlıurfa’ya ilahiyat akademisi kurun’ talimatının sırrı ortaya çıktı.

Haber 30-04-2012 13:32

"Nuh'un gemisi Cudi'de"

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Açıkalın, tefsir kaynaklarında Hazreti Nuh’un gemisinin karaya oturduğu yer olarak Cudi Dağı’nın işaret edildiğini söyledi.

Yurthaber 22-04-2012 14:33

Kadın, hacda bile tacize uğruyor

İlahiyatçı yazar Hidayet Şefkatli Tuksal sadece dekolte giyen kadınların değil, son derece kapalı olanların da tacize uğradığına dikkat çekerek, “Hacca giden kadınlar dahi tacize uğruyor” dedi

Haber 23-02-2011 08:19

İlahiyatçı Hoca'dan yeni inciler

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'in, dini içerikli bir internet sitesine verdiği cevaplar yeni bir tartışma başalatacak gibi görünüyor.

Haber 18-02-2011 12:19

Faiz 'caiz' oldu

İlahiyat profesöründen ilginç faiz çıkışı!

Haber 01-09-2010 08:55

YÖK'ten ilahiyat fakülteleri ile ilgili karar

İlahiyat fakülteleri bünyesindeki ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinin eğitim fakültelerine bağlanması kararlaştırıldı.

Haber 26-05-2006 16:13