İpek Böceği Haberleri

İpek böceği nasıl yazılır? İpek böceği ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünyadaki en zengin dillerden biri de Türkçedir. Türkçe, birçok farklı dilden kelimeyi dağarcığına kattığı, birden fazla kelimeyi bir araya getirerek yeni anlamlara karşılık gelen birleşik türde kelimeler ürettiği için kelime dağarcığı en zengin olan diller arasında yer alır. Ancak özellikle birleşik kelimelerin ayrı ya da bitişik yazılması konusunda sık olarak yazım yanlışına düşülür.

Egitim 18-07-2023 16:03

İpek böceği yetiştiriciliği nasıl yapılır, kârlı mı, devlet teşviki var mı? İpek böceği nasıl yetiştirilir?

İpek böceği yetiştiriciliği, ipek elde etmek amacıyla ipek böceklerinin yetiştirilmesi ve ipek üretiminin yapıldığı bir tarımsal faaliyettir. İpek böcekleri özellikle dut ağaçlarının yapraklarını tüketerek büyüyen larvalardır. Bu süreç ipek böceklerinin yumurtadan çıkmasıyla başlar. Yumurtalar, uygun sıcaklık ve nem koşullarında kuluçkaya yatırılır. Yavrular çıktıktan sonra onları besleyecek olan dut yaprakları temin edilir ve larvaların büyüme süreci başlar.

Finans 13-06-2023 11:39

Depremde hasar gören Koza Evinin üretiminin sürdürülmesi için destek isteği

Hatay'ın Defne ilçesinde unutulmaya yüz tutan ipek böceği yetiştiriciliğini yaşatmak için kurulan "Koza Evi"nde eğitmenlik yapan Fulya Kadıoğlu, depremde hasar gören atölyenin eski günlerine dönmesi için destek bekliyor.

Yurthaber 23-03-2023 11:13

Yozgat'ta hibe desteğiyle üretilen koza çiftçilere ek gelir sağlıyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya: - "İpek böcekçiliğinin sadece Çekerek ilçesinde değil, Yozgat'ın her yerinde yayılmasını ve alternatif bir gelir kaynağı olmasını amaçlıyoruz" - Çiftçilerden Emin Çetin: - "30-40 günlük süreçte güzel parası var. Herkese tavsiye ederiz"

Yurthaber 24-07-2022 11:03

İpek Böceği

Ipek Böceği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ipek Böceği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kısa zamanda kazandırdığı paraya inanamayacaksınız! 1 ayda tam 1 milyon TL...

Batman’ın Sason ilçesinde yüzlerce ailenin geçim kaynağı haline gelen ipek böceği yetiştiriciliği bir ayda 1 milyon TL’nin üzerinde gelir sağladı. Üreticileri, bu yıl kilosu 180 TL olan kozanın cezbedici bir başka özeliğinin de kısa vadede iyi bir kazanç sağlamasının olduğunu bildirdiler.

Finans 21-07-2022 10:04

Bilecikli oto tamircisi ata mirası koza yetiştiriciliği için örnek bahçe oluşturdu

Ek gelir elde etmek için 3 yıl önce başladığı ipek böceği yetiştiriciliğini geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı maddi destekle geliştirerek dut bahçesine besleme evi kuran Serdar Demirkapı'ya eşi ve çocukları destek oluyor - Oto tamircisi Demirkapı: - "İpek böceği çok hassas bir canlı. Verdiğimiz dut yapraklarının özellikle ilaçsız organik olması gerekiyor. Aynı şekilde fidanların da ilaçsız bir şekilde bakımlarının yapılması gerekiyor"

Yurthaber 17-07-2022 11:03

Bebek gibi bakıyorlar! Ayda 34 bin lira kazanıyorlar

Elazığ’da 2 ev kadını aile ekonomisine katkı sağlamak için omuz omuza verip ipek böceği yetiştirmeye başladı. Böceklere bir bebek gibi bakan kadınlar, 45 gün içerisinde yaklaşık 34 bin lira gelir elde ederek, ev ekonomisine destek olmaya çalışıyor. Kadın girişimciler, herkesin ipek böceği yetiştirerek aile ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini aktardı.

Finans 04-07-2022 10:59

Öğrenim gördükleri ilçede ipek böcekçiliğinin de gelir kapısı olmasını hedefliyorlar

Yığılca ilçesindeki Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı öğrencileri, okul içerisinde oluşturulan alanda yaptıkları ipek böceği yetiştiriciliğiyle teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor - Öğrenci Esad Balcı: - "Arıcılarımıza alternatif bir iş olarak görüyoruz, örnek göstermeyi hedefliyoruz. İlçe halkımıza da bir ümit oldu"

Yurthaber 26-06-2022 13:46

Müthiş gelir sağlıyor! Sıfır masrafla 40 günde 6 bin lira gelir sağlıyor

100 yıllık geleneksel ipekböceği yetiştiriciliği, sıfır masrafla 40 gün gibi kısa bir sürede yalnızca 1 kutu ile ortalama 6 bin TL gelir sağlıyor. Bir zamanlar iyi bir geçim kaynağı olan ipekböcekçiliğini yaygınlaştırmak için aylar öncesinden çalışmalara başlanırken, yetiştiricilik yapmak isteyen çiftçilerin başvuruları alınarak baharla birlikte Koza Birlik ’ten temin edilen ve yumurtadan çıkmış olan larvalar ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Finans 24-06-2022 11:02

Türkiye'nin koza üretimi yüzde 100 hibe destekleriyle artacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik: - "Geleneksel üretimi devam ettireceğiz ama bunun yanı sıra ihracat yapmak için modern üretime geçmek zorundayız. Bundan dolayı desteklerimiz, hem modern hem de geleneksel üretime yönelik. 2022'de ipek böceği yatırımlarını artırmayı planlıyoruz" - Bursa Tarım ve Ormancılık Müdürü Hamit Aygül: - "Dünyada 1 milyon 100 bin ton yaş koza üretimi var. Bunun yüzde 75'ini Çin üretiyor. Çin bu alanda tekel pozisyonda. Bu tekelin kırılması ve ülkemizin geçmişteki üretim rakamlarına ulaşması için bu sektörün gelişmesi lazım"

Yurthaber 19-11-2021 11:31

Merakla başladı, 40 bin ipek böceğine ulaştı! Aylık 7 bin lira kazanıyor

İzmir’de görev yaptığı esnada ipek böceği yetiştiriciliği gören ve merak salan Veysel Yetişen, boş daireye kurduğu sistemle 40 bin böceğe bakıyor. İşin, güzel getirisi olduğunu söyleyen Yetişen, alternatif olarak yapılabileceğini belirtiyor.

Finans 21-06-2021 10:36