İş Mahkemesi Haberleri

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emsal karar! Patronun bordro oyunu Yargıtay'a takıldı

Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Daha düşük SSK primi yatırmak için bazı işverenlerin başvurduğu bordro oyunu Yargıtay'a takıldı. Yüksek Mahkeme; bankaya yatan tutar ile uyumlu hale getirilmek için hazırlanan imzasız ücret bordrolarına, imzasız personel cari kartına ya da bu belgelerde yazan tahakkuk ya da avans miktarlarına değer verme imkanı bulunmadığına hükmetti.

Finans 09-08-2022 10:03

Yangın sırasında fenalaşarak hastanede ölen itfaiyecinin ailesinden tazminat talebi

Vefat eden itfaiye erinin eşi Pervin Çetin: - "Eşim görevi başında vefat etti, bir can kurtarmak amacıyla o eve girdi"

Yurthaber 13-06-2022 12:42

Yargıtaydan emsal fazla mesai kararı! Bilgisayarın açılış kapanış saatleri delil olarak sayıldı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi milyonlarca özel sektör çalışanının mesai saatini etkileyen emsal bir karar aldı. 1989 - 2013 yılları arasında hak ettiği fazla çalışma ücretini alamadığını belirten bir özel sektör çalışanı İş Mahkemesi'ne başvurdu. Yüksek Mahkeme; fazla mesai hesabında çalışanın kullandığı bilgisayarın açılış kapanış saatlerini delil olarak kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

Finans 28-10-2021 09:49

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Patronun fazla mesai oyununu Yargıtay bozdu

Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, tarih bulunmayan iş sözleşmesinin; yıllık 270 saat fazla mesai ücretinin, ücret içinde olduğuna dair hükmü geçerli kabul edilemeyeceğine karar verdi.

Finans 08-09-2021 10:12

İş Mahkemesi

Iş Mahkemesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Iş Mahkemesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kadın işçilere vardiya dışında mesaj atarak taciz eden amir tazminatsız kovuldu

Amir olarak çalıştığı fabrikada kadın mesai arkadaşlarını evine çağırdığı ve uygunsuz mesajlar attığı öne sürülen yönetici tazminatsız kovuldu.Yıllar süren yargılamaya son noktayı koyan Yargıtay, mesajların cinsel içerikli olmamasına rağmen taciz suçunu oluşturduğuna dikkat çekerek amirin tazminat alamayacağına hükmetti.

Finans 30-07-2021 09:47

Gaziantep'te telefon kullandığı gerekçesiyle işten çıkarılan işçi hukuk mücadelesini kazandı

Halı fabrikasında telefon kullandığı gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarılan personelin itirazını haklı bulan mahkeme, işverenin 10 bin lira tazminat ödemesine hükmetti - Gerekçeli karardan: - "İşini layıkıyla takip ederken her kişinin kişisel olarak görüşme ve haber alma hakkı bulunmaktadır. Bunun kısıtlanması anayasamızda düzenlenen kişilik haklarıyla dahi örtüşmemektedir"

Yurthaber 03-07-2021 11:26

Güllaç ve ekmek başını yaktı, 16 yıllık işinden oldu

Zincir bir marketin unlu mamüller bölümünde çalışan işçi, ücretini ödemeden evine güllaç ve ekmek götürdüğü iddiasıyla tazminatsız işten kovuldu. Mahkemenin ‘tazminat ödenmeli’ kararı Bölge Adliye Mahkemesi’nden döndü. Tam 6 sene süren davaya son noktayı Yargıtay koydu.

Haber 12-05-2021 11:29

Tacize göz yuman işveren şimdi yandı!

Antalya'nın Serik ilçesinde çalıştığı otelde bir müşterinin iki kez cinsel tacizine maruz kalan kadın işçi, işverenin gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle istifa etti. Taciz mağduru kadın işçi, İş Mahkemesi’nin 'alamaz' dediği kıdem tazminatını Yargıtay 9. Hukuk Dairesi kararıyla alacak.

Finans 30-04-2021 15:04

Sigortası düşük ücretten gösterilen işçi mahkemeye koştu, tazminatından oldu

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Mahkemesi, iş akdini fesheden işçinin haklı nedenle de olsa ihbar tazminatı talep edemeyeceğine hükmetti.

Finans 26-04-2021 10:56

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan cumartesi mesaisi kararı

Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, cumartesi günü çalışıp çalışılmamasına işverenin yönetim hakkı kapsamında belirleyebileceğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, iş ya da toplu sözleşmede işyerinde cumartesi gününün hafta (akdi) tatili düzenlenmemesi halinde iş günü olarak kabul edileceğine dikkat çekti.

Finans 18-04-2021 10:33

Baret takmadı, hem işinden hem de tazminatından oldu! Baret takmamak işten çıkarıma sebebi!

7 yıl boyunca çalıştığı maden ocağında baret takmayan vatandaş, işten çıkarılınca yargının yolunu tuttu. İş Mahkemesi, ‘İşveren 7 senedir neredeydi’ derken Yargıtay, baret takmayan işçinin tazminatsız kovulmasının önünü açtı.

Finans 19-03-2021 11:50

Çalışanların uygulamalardaki yazışmaları işten çıkarılma sebebi mi? Çalışanın bilgisayarını izleyen işveren haklı mı?

Koronavirüs nedeniyle dönem dönem evden çalışanların şirket içi iletişimi kurmak için kullandığı uygulamalar çalışanları tedirgin ediyor. Binlerce kişi evden çalışırken kullandıkları; Slack, Skype, WhatsApp, Telegram, Signal, Google Meet, Microsoft Teams gibi uygulamalardaki yazışmaların işten çıkarılma nedeni olup olmayacağını araştırıyor. Peki iş arkadaşı ile yazışmalar işten çıkarılma gerekçesi olarak gösterilebilir mi? Çalışanın bilgisayarı izlenebilir mi?

Finans 19-01-2021 12:26