İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Haberleri

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Toplantısı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da yapıldı

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği (ÜHBD) Toplantısı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın (İÜC) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yurthaber 08-01-2024 14:16

Kahramanmaraş'ta Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi İÜC'nün desteğiyle yeniden açıldı

Depremlerden etkilenen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın gönüllü sağlık ekibinin destekleriyle hasta kabulüne başladı.

Yurthaber 07-03-2023 08:08

Büyük Önder Atatürk'ün doktorunun adını taşıyan amfi yeniden açıldı

Restorasyonu tamamlanan Ord. Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp Amfisi ile tarihi binanın açılışı için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kampüsünde tören düzenlendi

Yurthaber 23-03-2022 14:16

Koronavirüs yoğun bakımında ECMO arıza yaptı, doktorların 2 saatlik elle müdahalesi hayat kurtardı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Covid yoğun bakımında tedavi gören 41 yaşındaki Ahmet Toptaş’ın tedavisi sırasında ECMO cihazı arıza verince devreye Cerrahpaşa’nın kahraman ekibi girdi. Durumu kritik olan hastanın yaşaması için hayati önem taşıyan cihazın durduğunu gören ekip, cihazı elleriyle dönüşümlü olarak çalıştırmaya devam ederek hastanın hayatta kalmasını sağladı. Doktorların hastayı hayatta tutma çabası kameralara da yansıdı.

Haber 23-08-2021 10:29

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hakkındaki Haberler Mynet'te. Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin en yaşlı mezunu! 74 yaşında doktor oldu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde bu sene bir ilk yaşandı. Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran, 74 yaşındaki Nimet Süner bu yıl mezun olarak doktor oldu.

Haber 01-07-2021 11:22

Sağ kalp kapak yetersizliği olan hastaya Türkiye'de ilk kez kapalı yöntemle müdahale

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kardiyoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Barış Ökçün, Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Doç. Dr. Okay Abacı ve Dr. Barkın Kültürsay'dan oluşan ekibin yaptığı işlemle sağ kalp yetmezliği olan 86 yaşındaki hasta şikayetlerinden kurtuldu - Doç. Dr. Ahmet Yıldız: - "Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle yeni tedavi yöntemleri ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan biri de Türkiye'de ilk kez uyguladığımız bu işlem. İşlemde kalbin büyük toplar damarlarının sağ atrium dediğimiz kulakçık kısmına yakın kısmına kapak koyuyoruz. Kapak geri akım (kanın geri kaçması) olmasını engelliyor" - "Hastamıza biri üst toplardamara ve diğeri alt toplardamara olmak üzere 2 kapak koyduk. Ameliyathane şartlarında değil anjiyo laboratuvarında, hastaya lokal anestezi uygulanarak yapılan bu işlem 45 dakika sürdü. İşlemin en büyük avantajı genel anesteziye ihtiyaç olmaması" - "İleri yaşta ve sağ kalp yetmezliği hastaları için cerrahi çözüm riskli, ayrıca hastada bir süre sonra ilaçlara karşı direnç veya ilaca bağlı böbrek yetmezliği gelişiyor. Dolayısıyla hastaların hayat konforunu artırmak ve sık hastane yatışlarını engellemek için bu tedavinin önümüzdeki günlerde yaygınlaşacağını düşünüyorum"

Haber 30-01-2020 11:00

Akıllı cihazların siber güvenlik testleri İstanbul Üniversitesi-Cerrapaşa'da yapılacak

Akıllı cihazların siber güvenlik test ve değerlendirme faaliyetlerinin yürütüleceği ISTEC'te, üretici firmaların ürünlerinin son kullanıcıya güvenle ulaşması sağlanacak - ISTEC Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Muhammed Ali Aydın: - "Nesnelerin interneti ekosistemi için ürün testlerini gerçekleştirebilen bir merkez kurduk. Merkezimizde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrencilerimizle birlikte gizlilik anlaşmaları çerçevesinde çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz"

Haber 25-12-2019 13:31

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde güçlendirme çalışması yapılan amfiler açıldı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde güçlendirme çalışması yapılan amfiler açıldı

Haber 28-11-2019 12:28

Sağlık Bakanlığının osteoporoz çalışmalarını teşvik etmesini bekliyoruz

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şansın Tüzün: - "Dünyada kemik kırıklarına yönelik ciddi bir farkındalık var. Biz de özellikle ilk kemik kırığını geçiren kişileri yakalamak için Sağlık Bakanlığının osteoporoza yönelik çalışmaları teşvik etmesini ve destek olmasını bekliyoruz"

Haber 15-10-2019 16:07

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın taşınma süreci

Taşınma nedeniyle 2 Ekim'de eğitim-öğretim faaliyetleri geçici bir süre için durdurulan Avcılar Yerleşkesi'ndeki Veteriner Fakültesi ile Bakırköy Yerleşkesi'ndeki Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde, 22 Ekim'de itibarıyla Büyükçekmece Yerleşkesi'nde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilecek - Rektörlükçe tahliyesine karar verilen Avcılar Öğrenci Yurtlarının tahliye işlemleri 6 Ekim'de tamamlandı - Hayvan Hastanesinde, yapının değerlendirilmesi amacıyla karot alma işlemleri devam ederken, hastane ile ilgili karar incelemenin sonucuna göre verilecek

Haber 11-10-2019 00:05

İstanbul içerisindeki en büyük eğitim kurumunun taşınması başladı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın 26 Eylül'de meydana gelen depremde binaları hasar gören Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Büyükçekmece Yerleşkesi'ne taşınmasının büyük bölümünün cuma gününe kadar tamamlanması planlanıyor - 15 bin öğrenci, bin civarında akademisyen ve bin civarında idari personeli etkileyecek taşınma süreci, İstanbul içeresinde aynı anda yapılan en büyük eğitim kurumu taşınması olarak tarihe geçecek - Çocuk Acil ve Çocuk Klinikleri sağlık hizmetleri yeni binaya taşınıncaya kadar durdurulurken, çok acil gelen çocuk hastalar içinse, Erişkin Acil Birimi'nde geçici bir yer açıldı

Haber 07-10-2019 15:11

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da eğitime ara verilmesi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: - "Avcılar yerleşkemizde yer alan Veteriner Fakültesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2-22 Ekim 2019 tarihleri arasında ara verilmesine karar verilmiştir" - "Bakırköy yerleşkemizde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2-22 Ekim 2019 tarihleri arasında ara verilmesine ve bu süre zarfında Bakırköy yerleşkesindeki fakülte binasının tahliye edilerek yeni binaları inşa edilinceye kadar Büyükçekmece Yerleşkesine taşınmasına karar verilmiştir" - "Avcılar yerleşkemizde Veteriner Fakültesine bağlı olarak çalışan Hayvan Hastanesi faaliyetlerinin geçici bir süre için durdurulmasına karar verilmiştir"

Haber 03-10-2019 14:14

YKS'de ilk 100 öğrencinin 12'si Cerrahpaşa Tıp Fakültesini seçti

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın İngilizce tıp programı, en yüksek taban puana sahip devlet üniversitesi bölümü oldu

Haber 08-08-2019 13:08

Üniversite adayları, bir günlüğüne Cerrahpaşalı oldu

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: - "Üniversitemiz nitelikli bir eğitim almak isteyen, başarılı ve dereceye giren öğrencilerin ilk tercihi olan köklü bir eğitim kurumudur. Cerrahpaşa Tıp Fakültemiz de Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği bir fakültedir. Cerrahpaşa sadece üniversite giriş sınavında değil, TUS başarısı noktasında da en iyisi konumundadır"

Haber 27-07-2019 17:24

YKS birincisi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni gezdi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, doktor olmak isteyen Mehmet Berke İşler'e Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne ilişkin bilgi verdi - Prof. Dr. Nuri Aydın: - "Hekimlik aslında bir sanat. Çok fazla özveri isteyen, insanın severek yapması gereken bir iş. İyi hekim olabilmek için öncelikle iyi insan olmak, iyi iletişim kurmak, sabırlı olmak, karşısındaki insanı anlamak lazım. Bütün bu nitelikleri kendilerinde toparlayabileceklerini düşünüyorsa öğrenciler, onları bekliyoruz" - Mehmet Berke İşler: - "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, iyi bir doktor olabilmek için tecrübesi ve birikimiyle iyi bir donanım sunuyor. Türkiye'de iyi bir doktor olarak görev yapmak ya da işe hakim bir doktor olarak yetişmek isteyenler için gerçekten biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebilirim"

Haber 26-07-2019 18:03

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin kuruluş tarihi değiştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin 1967 olarak bilinen kuruluş tarihi 1827 olarak düzeltildi

Haber 04-07-2019 16:30

Dünyanın ve Türkiye'nin oluşum evreleri burada izleniyor

Dünyanın ve Türkiye'nin oluşum evrelerine ilişkin değişik safhaların gözlemlenebildiği İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Müzesi, 6 bini fosil örneklerinden oluşan 8 binin üzerinde esere ev sahipliği yapıyor - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İsak Yılmaz: - "Müze, dünyanın değişik yerlerinden farklı araştırmacılar tarafından derlenmiş, ağırlıklı olarak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim üyelerinin 100 yıllık birikiminin ürünüdür. Çok sayıda araştırma örneğinin yanı sıra vatandaşların bulduğu ve üzerindekilerin anlam ifade ettiğini düşünerek getirdiği, büyük değerler olduğu görülen örnekleri tasnifleyip tanımlayıp sergilenir hale getiriyoruz. Burada, dünyanın, Türkiye'nin ve İstanbul'un oluşum evrelerine ait değişik safhaları gözlemlememiz mümkün" - "Burada bilimsel düşünme, analitik yetenek ve merak duygusu uyandıran çok şey var. Çocukların, gençlerin, buradaki bilimsel çalışmaları, bunların sonuçlarını göreceği çok kıymetli eserlerimiz var. Özellikle fosiller öğrencilerin çok dikkatini çekiyor"

Haber 14-05-2019 11:05

Akıllı bebek bezi idrar yolu enfeksiyonlarını tespit edecek

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ile Pine firması tarafından yürütülen çalışma kapsamında yeni geliştirilen bebek bezi, hijyen sağlamanın yanı sıra alt ve üst idrar yolu hastalıklarının ön tanısı için kullanılan ürün haline dönüştürüldü - Prof. Dr. Özlem Balcı Ekmekçi: - "Akıllı bez, hem numune toplanmasını kolaylaştıracak hem de bakteriyel kaynaklı idrar yolu enfeksiyonunun erken dönemde tanısının konulmasında kullanılacak" - Prof. Dr. Zeynep Banu Güngör: - "Bebekte, bakteriyel kaynaklı idrar yolu enfeksiyonu varlığında idrar, bez ile temas ettiğinde, bezin dış yüzeyinde, herkes tarafından rahatlıkla görülebilecek pembe bir renk değişimi gözlemlenecektir"

Haber 26-04-2019 12:11

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya deneyim atölyesi kuruldu

Mimaki Eurasia'nın iş birliğiyle kurulan atölye, Basım Yayın Teknolojileri ve Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin geleceğin baskı teknolojisi olan inkjet baskı teknolojisini yakından tanımalarına ve deneyimlemelerine olanak tanıyacak

Haber 20-04-2019 11:19

Arapça bilen terapistlere ihtiyacımız var

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataş: - "Suriyeli işitme engelli çocuklara koklear implant uyguluyoruz. Terapi sürecinde yabancı dil dolayısıyla eğitim veremediğimiz için ameliyatın faydasını da yeteri kadar göremiyorlar. Bu hasta grubuyla ilgili süreçte Arapça bilen terapistlere ihtiyacımız var - "Çocuğa yeni bir işitme şekli oluşturuyorsunuz ama beynini o yeni işitme şekline uygun hale getirmeniz lazım. Onun için çocuk eğitim almak zorunda. Odyologlar tarafından yapılan işitsel rehabilitasyonla çocuğa nasıl duyması gerektiğini öğretemezseniz o zaman süs gibi kalıyor" - "Bu çocukları bir an önce eğitim alabilir hale getirmemiz, bunun için de rehabilitasyon vermemiz lazım. Bu çocuklarda eğitim olanağını sağlayabilirsek hızlı bir şekilde onların dil gelişimlerini yakalama şansına sahip oluruz"

Haber 04-03-2019 11:09

Yaban hayvanları, profesörü inşaat ustası yaptı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü gönüllüsü Prof. Dr. Serhat Özsoy, yaralanan yaban hayvanlarının tedavisinin yanı sıra tedavi sonrası hayvanların bakıldığı barınakları da inşa ediyor - Özsoy, beton hazırlamadan tuğla örmeye, kereste kesiminden direk dikmeye kadar barınakların tüm işlerini kendisi yapıyor - Prof. Dr. Serhat Özsoy: - "Kazma, kürek, testere, matkap, çekiç çalışıyorum. Bir üniversite hocasının pek uğraşmayacağı işlerle uğraşıyorum ama ben bu işleri severek yapıyorum"

Haber 02-03-2019 11:36

Her unutuyorum diyen kişi alzaymır değildir

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melda Bozluolçay: - "Her 'unutuyorum' diyen kişi alzaymır değildir. Bazı vitamin eksiklikleri, depresyonlar, bazı sistemik hastalıklar, demir eksikliği, tiroid hastalıkları, beyin kanamaları, beyin damar hastalıkları, parkinson ve benzeri hastalıklar da unutkanlık yapabilir. Bunların ayırıcı tanılarını yapmak ve düzeltilebilen nedenleri ayırt etmek gerekir" - "Genç yaşta görülenlerde kalıtım ve genetik nedenler; ileri yaşlarda yaş ve çevre faktörleri, eğitim, beslenme, ikincil hastalıklar, işitme sorunları, sosyal yaşam eksikliği ve yalnızlık, risk faktörleri olarak sayılabilir. Bu hastalarda sosyalleşmek çok önemlidir" - "Bu yavaş gelişen ve ilerleyici bir hastalık, en önemli özelliği de o. Yavaş gelişecek ve ilerleyecek. Ben ne ilaç verirsem vereyim bu ilerlemeyi durduramayacağım. Ancak ilaçlarla bu süreç yavaşlayacak. Bunu hastalara muhakkak söylüyorum"

Haber 21-09-2018 11:17

Cerrahpaşa, en yüksek puanla öğrenci alan tıp fakültesi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: - "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni Türkiye'nin YKS birincisi ve altıncısı tercih etti. Bu tercihler sonucunda da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alan tıp fakültesi oldu"

Haber 06-09-2018 16:47

YKS birincisi ve altıncısı Cerrahpaşa'ya yerleşti

Türkiye birincisi Mustafa Emir Gazioğlu ve Türkiye altıncısı Ege Uğur, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın tıp fakültesinde eğitim görecek - İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, tüm fakülte ve yüksekokul kontenjanlarında yüzde 98,51'lik doluluk oranına ulaştı

Haber 01-09-2018 12:17

Tercihlerde akredite okullar seçilmeli

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüsekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Köse: - "Yüksekokulda tercih yapacaklara, programların Mesleki Yeterlilik Kurumuyla uyumuna, üst kurullardan akredite olmuş ve belgelendirmeye sahip programları tercih etmelerini öneririm"

Haber 17-07-2018 13:34

Saraç, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın senato üyeleri ile görüştü

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç: - "İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın çok yakın bir süreçte eğitim kalitesi açısından sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki sıralamalarda da yüksek sıralara doğru hızla çıkacağına inanıyoruz"

Haber 29-05-2018 17:26

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da

Muharrem İnce: - "New York Üniversitesi'nde 300 bin öğrenci var. İstanbul Üniversitesi'nde 110 bin öğrenci var. 300 bin öğrencili New York Üniversitesi bölünmüyor. 110 bin öğrencili İstanbul Üniversitesi bölünüyor. Hem Cerrahpaşa kaybediyor hem İstanbul Üniversitesi kaybediyor hem Türkiye kaybediyor" - "Hayallerimden birisi, bir üniversiteye cumhurbaşkanı olarak gittiğimde ola ki yanlış bir şey yaptık gençlerin beni protesto edebilmesi lazım. Uygar ölçüler içerisinde bana karşı çıkabilmeleri lazım. Bunu istiyorum"

Haber 24-05-2018 13:27