İstifçilik Sendromu Haberleri

İstifçilik sendromu nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı?

İstifçilik sendromu, istifleme (biriktirme) bozukluğu, kompulsif istifleme ya da dispozofobi olarak bilinen ruhsal bozukluk neden kaynaklanıyor, belirtileri neler? Kadın-erkek, kültür ya da sosyo-ekonomik konum ayrımı gözetmeyen ve dünya nüfusunun en az yüzde 2,6'sını etkileyen bu bozukluğun tedavisi var mı? Türkiye'yi sarsan Bursa'daki çöp evden 9 yaşında ve 17 kilogram ağırlığında bir çocuğun bulunması akıllara istifçilik sendromu hastalığını getirdi. Peki, istifçilik nedir ve tedavisi var mı?

Haber 26-07-2022 14:35

İstifçilik sendromu nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı?

İstifçilik sendromu, istifleme (biriktirme) bozukluğu, kompulsif istifleme ya da dispozofobi olarak bilinen ruhsal bozukluk neden kaynaklanıyor, belirtileri neler? Kadın-erkek, kültür ya da sosyo-ekonomik konum ayrımı gözetmeyen ve dünya nüfusunun en az yüzde 2,6'sını etkileyen bu bozukluğun tedavisi var mı?

Haber 17-06-2022 07:53

Kiraya verdiği evi tanıyamadı! İstifçi kiracının biriktirdiklerini gördüğünde şaşkınlık yaşadı

54 yaşındaki mülk sahibi Danny Hernon, 18 yıllık kiracısının Greater Manchester’daki evinden ayrılmasından sonra büyük bir şaşkınlık yaşadı. İstifçilik sendromu veya istifleme bozukluğu olarak bilinen psikolojik rahatsızlık yaşayan kiracısı 18 yıl boyunca evindeki hiçbir şeyi atmamıştı. Hernon, evine girdiğinde dev dışkı ve çöp dağlarından oluşan bir manzarayla karşılaştı.

Trend 23-12-2021 10:35

Diğer Haber Etiketleri