Istihbarat Haberleri

İstanbul'da Çin istihbaratına bilgi aktardığı iddia edilen 6 zanlı yakalandı

Türkiye'de yaşayan Sincan Uygur Özerk Bölgesi kökenli kişiler ve dernekler hakkında bilgi toplayarak Çin istihbaratına aktardığı iddiasıyla 6 şüpheli İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Yurthaber 20-02-2024 12:01

MİT, MOSSAD'ın ardından Fransız istihbaratını gözüne kestirdi! Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyen ajanlar cezaevine gönderildi

MİT, son dönemlerde Türkiye'de boy göstermek isteyen yabancı ülkelerin istihbarat servislerini hedefine aldı. Önce Mossad'ın yapılanması çökertildi. Ardından da Fransız istihbaratının hücre yapılanması tespit edildi. Fransızların Türkiye'deki yabancı uyruklu ajanlarına ise kolay iltica vaadi verdiği ortaya çıktı. MİT'i başarılı operasyonu sonucu Türkiye'yi zor durumda bırakmak için belge toplayan ajanlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 20-02-2024 10:35

MOSSAD'a para karşılığı bilgi sağlayan şüphelilere operasyon

Edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları belirlenen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

Yurthaber 02-02-2024 10:00

Türkiye'den İsrail'e uyarı: Ciddi sonuçları olur

İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine, Türkiye'de yasa dışı faaliyette bulunmalarının ciddi sonuçları olacağı bildirildi.

Haber 04-12-2023 18:08

Hamas'ın saldırısı dünya basınında büyük yankı uyandırdı! İsrail'in istihbarat başarısızlığına ateş püskürtüldü: Netanyahu bedelini ödeyecek

Dünden bu yana devam eden çatışmalar, birçok kişiye göre son 50 yılın en büyük İsrail-Filistin çatışması olarak kabul ediliyor. Olaylar dünya basınında oldukça geniş yer tuttu. İngiltere merkezli Independent ve ABD merkezli CNN yaşananları, İsrail'in istihbarat hatası olarak değerlendirirken, İsrail basını ise İsraillilerin aşağılanmış olduklarını, Hamas saldırısının savunma anlayışını paramparça ettiğini yazdı. Ayrıca Netanyahu'nun savaş sonrası olayların bedelini ağır ödeyeceği vurgulandı.

Haber 08-10-2023 13:04

ABD'den çarpıcı iddia! Ukrayna Kuzey Akım'a saldırı planlıyor...

Washington Post gazetesindeki habere göre ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'ndan (CIA) bir yıl önce Ukrayna'nın Kuzey Akım boru hattına saldırı planladığı iddia edildi.

Haber 06-06-2023 21:38

İtalya'da tekne kazasında hayatını kaybeden istihbaratçılar hakkında kritik iddia! Nükleer, kimyasal ve biyolojik kitle imha silahları...

28 Mayıs'ta İtalya'nın kuzeyindeki Maggiore Gölü'nde meydana gelen tekne kazasında hayatını kaybeden istihbarat personelleri hakkındaki spekülasyonlar artarak devam ediyor. Son olarak İtalyan gazetesi La Republica sansasyonel bir iddia ortaya attı. İtalyan gazetesindeki haberde istibaharatçıların, "teknedeki istihbarat personellerinin görevi nükleer, kimyasal, biyolojik kitle imha silahlarının yayılmasını önleme" gibi amaçlarla bir araya geldiği üzerinde duruldu.

Haber 02-06-2023 21:58

Rusya’dan şok eden ‘Bayraktar’ casusluğu! Haluk Bayraktar’a büyük tuzak son anda engellendi

Ukrayna’nın Rusya ile savaşında savunma güçlerine önemli desteği olan Bayraktar SİHA’ların başarısı Rus istihbaratının hedefinde olmaya devam ediyor. İddiaya göre Rus istihbaratının Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a kurduğu oyunu Ukrayna istihbaratı son anda engelledi. İşte Haluk Bayraktar’la ilgili son dakika haberinin detayları…

Haber 10-10-2022 18:39

Putin'in planını tarihiyle açıkladılar! İngiltere'den istihbarat raporu: 'Gerçekçi bir olasılık'

İngiltere Savunma Bakanlığı, yayınladığı istihbarat raporunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 30 Eylül’de Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinin Rusya Federasyonu'na katılımını resmen ilan edebileceğini belirtti.

Haber 27-09-2022 11:49

Antalya'da dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla bir kişi yakalandı

Antalya'da dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla bir kişi yakalandı

Yurthaber 01-07-2022 17:09

İsrail istihbaratıyla bağlantıları tespit edilen 16 sanığın yargılanmasına devam edildi

İsrail istihbaratıyla bağlantıları tespit edilen 16 sanığın yargılanmasına devam edildi

Yurthaber 01-07-2022 17:00

ABD istihbarat raporunda dikkat çeken detay: İranlı milisler Türkiye'ye karşı PKK'yla iş birliği yapıyor

ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA), Pentagon Başmüfettişliğine, İran destekli milislerin Irak’ta Türkiye’ye karşı PKK terör örgütü ile iş birliği yaptığını ve zaman zaman Türkiye’nin kuzey Irak’taki üslerine saldırı düzenlediğini bildirdi. İstihbarat raporunda, İran destekli milislerin Türkiye'ye yönelik saldırıları Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Irak'ta PKK'ya operasyon düzenlemekten caydırmak için yaptığı kaydedildi.

Haber 05-05-2022 19:30

Dünya gündemine bomba gibi düştü! ABD Çin'le istihbarat bilgilerini paylaşıp yardım istedi, Çin azarlayıp bilgileri Rusya'ya verdi

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyonda sıcak gelişmeler sürerken Ukrayna’ya askeri müdahaleye dair kritik iddialar geldi. ABD yönetiminin, Çin’in Rusya üzerindeki nüfuzunu kullanması adına 3 ay boyunca Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağıyla ilgili istihbaratı Çin ile paylaştığı söylendi. Ancak Pekin’in ABD’nin yaptığı bu istihbarat paylaşımını Ruslara bildirdiği iddia edildi. Dünya gündemini sarsan gelişmede, ABD'nin Çin'den yardım istediği ancak Çin'in azarladığı da iddia edildi.

Haber 25-02-2022 18:29

Son dakika… Rus askerleri kameraları deviriyor! Ukrayna’da şok görüntüler…

Dünya Ukrayna’dan gelen görüntüleri konuşmaya devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna’daki kameraları da etkisiz hale getirmeye başladı. Rus askerlerin sokaklardaki kameraları devirdikleri anlar görüntülendi. Öte yandan Ukrayna halkı ordu için kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturdu. İşte Ukrayna’dan gelen son dakika haberinin detayları...

Haber 25-02-2022 14:48

Son dakika: Kazakistan'da son durum ne? Ne kadar hasar oluştu, kimler görevden alındı?

Son dakika haberine göre, Kazakistan'da 2 Ocak'ta LPG'ye yapılan zamlar sonrasında başlayan protestolar dünyada gündem oluşturmaya devam ediyor. Protestolar sonucunda 212 milyon dolarlık hasar tespit edildi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi’nin (KNB) iki başkan yardımcısını görevden aldı. Öte yandan son açıklamada, "Halihazırda terörle mücadele operasyonlar sürüyor ve operasyonlar teröristler tamamen öldürülene kadar da devam edecek" denildi.

Haber 09-01-2022 21:00

Eski Almanya Başbakanı ile ilgili skandal iddia: 4 yıl boyunca...

Almanya'da 1969-1974 yıllarındaki başbakanlık görevinden önce Willy Brandt'ın, ABD askeri istihbaratı Counter Intelligence Corps (CIC) için 4 yıl boyunca muhbirlik yaptığı öne sürüldü.

Haber 18-12-2021 02:23

Koronavirüs biyolojik silah olarak mı geliştirildi? ABD istihbaratı açıkladı

ABD istihbarat teşkilatları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenini asla tespit edemeyeceklerini ancak virüsün biyolojik bir silah olarak kullanılmak için üretilmediğini bildirdi.

Haber 30-10-2021 11:20

Aydın'da internet üzerinden uyuşturucu sattığı iddia edilen şüpheli tutuklandı

Aydın'da internet üzerinden uyuşturucu sattığı iddia edilen şüpheli tutuklandı

Yurthaber 20-10-2021 14:53

Kayseri'de yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

Kayseri'de yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

Yurthaber 29-09-2021 09:44

Kuşçubaşı Eşref gerçekte kimdir? Eşref Sencer Kuşçubaşı kaç yaşında öldü?

Eşref Sencer Kuşçubaşı, "Kuşçubaşı Eşref " adıyla bilinir. Ubıh asıllı Türk istihbaratçı ve savaşçı olan Kuşçubaşı Eşref Abdülaziz Çerkes Mustafa Nuri Bey'in oğludur. 1883, İstanbul doğumlu Kuşçubaşı Eşref, 15 Nisan 1964'de İzmir'de 81 yaşında hayatını kaybetti. İşte Kuşçubaşı Eşref'in hayatı...

Haber 24-08-2021 18:58

Beyoğlu'nda akılalmaz olay! İstihbaratçıyız dediler, aylarca dehşeti yaşattılar

Beyoğlu'nda, esnafa kendisini 'istihbaratçı' olarak tanıttığı iddia edilen kişi ve yanındakiler, tehdit ve zorbalıkla ele geçirmeye çalıştıkları iki otele tabanca ve bıçakla baskın düzenledi. Çalışanları darp ederek yaralayan saldırganlardan ikisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıya uğrayan otellerin sahipleri, sözlü ve fiziki saldırıların 1 yıldır değişik zamanlarda tekrarlandığını söyledi.

Haber 19-08-2021 14:41

Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın davasında son savunmalar alındı

Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın da arasında bulunduğu 3 sanığın "terör örgütü yöneticiliği", "siyasi ve askeri casusluk" ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasına devam edildi.

Haber 28-06-2021 22:28

Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek! Yasa, Federal Meclis’ten geçti

Almanya'da istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri uygulamalardan yapılan şifreli yazışmaları okuma imkanı veren yasa tasarısı Federal Meclis’ten geçti.

Haber 10-06-2021 21:39

İtalya'da istihbarat birimlerinin başına ilk kez bir kadın getirildi

İtalya Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Elisabetta Belloni, ülkesinde istihbarat servislerin başına atanan ilk kadın oldu.

Haber 14-05-2021 07:56

Ürdün'ün İsrailli siber istihbarat firmasıyla görüştüğü iddia edildi

İsrail'in "NSO" adlı siber istihbarat firmasından hizmet almak isteyen Ürdün yönetiminin firmayla çeşitli görüşmeler yaptığı ve anlaşmanın yakın olduğu ileri sürüldü.

Haber 21-04-2021 23:35