Kadın Hakları Günü Haberleri

Dünya Kadın Hakları Günü mesajları ve sözleri! 5 Aralık Kadın Hakları Günü resimli, en anlamlı ve en yeni mesajlar burada!

Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü. 5 Aralık 1934 tarihinde Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu özel ve anlamlı günde Dünya Kadın Hakları Günü mesajları ve sözleri araştırılmaya başlandı. İşte, 5 Aralık Kadın Hakları Günü resimli, en anlamlı ve en yeni mesajları sizlerle...

Haber 05-12-2022 11:00

Demet Evgar kimdir, aslen nereli? Tek kişilik protestosu olay oldu! Oyuncu Demet Evgar kaç yaşında ve evli mi, sevgilisi kimdir?

Ünlü oyuncu Demet Evgar'ın hayatı, memleketi, yaşı gibi konular merak edildi. Kadın hakları konusunda oldukça hassas isimlerden olan Demet Evgar, 8 Mart öncesinde yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti ve tek kişilik bir protesto gösterisinde bulundu. Peki Demet Evgar kimdir, aslen nereli? Oyuncu Demet Evgar kaç yaşında ve evli mi? İşte hayatı ve merak edilenler!

Magazin 07-03-2022 15:15

AK Partili Yılmaz: Kadınlar haklarını özgürce kullanmaya AK Parti'yle başladı

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, "Her ne kadar kadınlar seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmişlerse de haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır." dedi.

Haber 06-12-2021 18:56

En anlamlı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları mesajları! İşte Atatürk'ün Kadın Hakları sözleri

Her yıl 5 Aralık'ta Dünya Kadın Hakları Günü kutlanır. Bu kutlamalar ile kadınlara verilen hakların önemi bir kez daha hatırlanır. Kadın Hakları Günü olarak kutlanan 5 Aralık tarihinin temelini Olympe de Gouges'un 1791'deki Kadın ve Kadın Yurttaş Hakları Bildirgesi'ne dayanır. İşte en anlamlı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları mesajları!

Haber 05-12-2021 15:17

İstanbul Sözleşmesi nedir? Maddeleri nelerdir?

İstanbul sözleşmesi ve maddeleri sosyal medyada sıklıkla gündeme geliyor. Avrupa Birliği tarafından imzalanan İstanbul Sözleşmesi'nin öncelikli amacı kadına yönelik şiddetle mücadele etmek. Peki, İstanbul Sözleşmesi nedir? , İstanbul Sözleşemesinin maddeleri nelerdir? İşte, detaylar...

Haber 20-03-2021 01:16

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? Kadınlar Günü tarihçesi!

8 Mart Dünya Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı? Kadınlar Günü yaklaşırken en çok merak edilen sorulardan biri oldu. Tarihi 1909'a dayanan Dünya Kadınlar Günü her yıl çeşitli etkinlikler ile tüm dünyada kutlanıyor. Peki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte, 8 Mart tarihçesi!

Haber 06-03-2021 19:59