Kalp Pili Haberleri

Konya'da kalp pili takılan 103 yaşındaki kadın sağlığına kavuştu

Konya'da baygınlık ve baş dönmesi şikayetiyle acil servise giden 103 yaşındaki Ayşe Ağaç, kalıcı kalp pili takılmasıyla kişisel ihtiyaçlarını giderebilir hale geldi.

Yurthaber 11-09-2023 11:21

Anne karnında kalp rahatsızlığı tespit edildi, takılan pille yaşama bağlandı

Diyarbakır'da anne karnında kalp ritminin düşük olduğu belirlenen Muhammed bebeğe, sezaryenle anne karnından alındıktan sonra geçici kalp pili takıldı - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Serhat Ege: - "Gebelikte 18. ve 24. haftalarda yapılan kontrollerle kalp hastalıkları ve diğer hastalıklar tespit edilebilir. Aksi takdirde patolojik durum ortaya çıktığı zaman geç kalınmış olabilir"

Yurthaber 08-09-2022 11:01

Edirne'de doktorlar akıllı gözlük yardımıyla uzaktan destekle kalp pili taktı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Servet Altay: - "Teknisyen arkadaşımız, kameralı gözlüğü takıyor, merkezdeki firma temsilcisi bunu görüyor ve ayarlamayı bizim arkadaş firma temsilcisinin gözüyle yapmış oluyor. Onlar buraya gelmeden bu işi yapıyoruz" - "Haftanın her günü bu işi yapabiliyoruz, ulaşım problemi olmuyor, hastayı uzun süre yatırmamış oluyoruz"

Yurthaber 22-06-2022 14:13

Erzurum'da hastanede unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

Erzurum'da hastanede unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

Yurthaber 24-02-2022 13:40

Türk doktordan büyük başarı! Geliştirdiği teknik literatüre girdi, kalp pili için alternatif oldu

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu’nun kalp ileti kusuru ve bayılma şikâyetleri olan özellikle 40 yaş altı genç hastaların tedavisi için kalp pili takılmasına gerek duyulmadan ‘ablasyon yoluyla tedavi seçeneği’ diye tanımladığı ‘Cardioneuroablasyon’ isimli yeni tekniği dünya literatürüne girdi. Tedavi yöntemini Türkiye’de gebe kişiler dâhil 500 hastada uyguladıklarını söyleyen Prof. Dr. Aksu, yüzde 100’e yakın başarı elde ettiklerini söyledi. İşte çığır açan başarının detayları!

Haber 28-12-2021 11:08

Zonguldak'ta kalp hastalarına pil tedavisi uygulanmaya başladı

BEÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Avcı: - "Daha önceleri hastalarımız Ankara, İstanbul gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Ama artık hastane olarak bu tür hastalarımıza müdahale edeceğiz"

Yurthaber 06-10-2021 14:30

Apple'dan önemli uyarı! Bu ürünleri uzak tutun

Apple, bu hafta güncellenen bir destek belgesinde, kalp pili gibi tıbbi cihazlardan uzak tutulması gereken ürünlerin bir listesini paylaştı. Bu ürünlerin arasında Apple Watch, AirPods ve iPhone 12 modelleri de yer alıyor.

Haber 28-06-2021 09:42

Kalp pilleri hayat kurtarıyor

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Kardiyoloji Uzmanı Doç Dr. Enis Oğuz, bugün dünyada 2 milyon kişinin kalp pili taşıdığını belirterek, stent, anjiografi ve elektrofizyoloji için kalbe girişim yapılmak üzere, kateter laboratuarına alınan hastaların yaklaşık 20'de 1'ine kalp pili takılması gerektiğini söyledi.

Haber 12-02-2006 05:36

Kalbe takılan ICD cihazlarında hata

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan çokuluslu Medtronic şirketi tarafından üretilen, hastaların kalp ritmini normale döndüren defibrilatörlerin (ICD) bir bölümünde fabrika hatası olduğu ve şirketin hatalı cihazların değiştirilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Haber 18-03-2005 13:52