Kalsiyum Eksikliği Haberleri

Kalsiyum eksikliği belirtileri nelerdir? Kalsiyum düşüklüğü neden olur?

Kalsiyum insan vücudu için hayati öneme sahip bir mineraldir ve birçok önemli fonksiyonu yerine getirir. Kalsiyumun vücutta ki en bilinen rolü, kemik ve dişlerin oluşumu ve sağlıklı bir şekilde korunmasına katkıda bulunmaktır. Kemikler, vücudumuzun iskeletini oluşturur ve kalsiyum bu kemiklerin sertliği ve dayanıklılığı için gereklidir. Yetersiz kalsiyum alımı kemiklerin zayıflamasına ve osteoporoz gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 29-09-2023 20:27

Eksikliği büyük zarar: Saç dökülmesi, unutkanlık, kasılma ve kramplar... Kalsiyum hangi besinlerde bulunur?

Kalsiyum, kemik gelişiminde ve kemik sağlığının korunmasında büyük önem taşıyor. Vücut tarafından üretilmeyen kalsiyumun yeterli alımı için sağlıklı beslenme anahtar rol oynuyor. İnsanların güçlü kemikler oluşturmak ve korumak için kalsiyuma ihtiyacı vardır ve vücudun kalsiyumunun %99'u kemiklerde ve dişlerdedir. Beyin ve vücudun diğer bölümleri arasındaki sağlıklı iletişimi sürdürmek için de gereklidir. Kalsiyum eksikliği vücut için büyük problem yaratır.

Haber 16-04-2022 13:57

Osteoporoz nedir? Korunmak için yapmanız gerekenler

Osteoporoz, kelimenin tam anlamıyla 'delikli kemikler' anlamına gelir. Kemikler, kalsiyum gibi mineralleri vücudun değiştirebileceğinden daha hızlı kaybettiğinde ortaya çıkar. Daha az yoğun hale gelirler, güçlerini kaybederler ve daha kolay kırılırlar. Peki osteoporozdan korunmak için neler yapmak gerekir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya anlattı.

Haber 17-08-2021 08:16

Her gün süzme peynir yerseniz vücudunuzda ne olur?

Süzme peynirin sağlıklı beslenmenin bir numaralı gıda ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Kemikleri güçlendirmenin yanında tam bir şifa deposu olan süzme peynir, metabolizmayı iyileştirirken kan şekeri seviyesini de normalde tutuyor. Peki her gün süzme peynir yerseniz vücudunuzda nasıl değişiklikler olur?

Yemek 13-07-2021 16:58

Kalsiyum Eksikliği

Kalsiyum Eksikliği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kalsiyum Eksikliği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çok fazla protein yediğinizde ne olur? Yararı kadar zararları da var

Sağlıklı beslenmek isteyen pek çok kişinin düştüğü hatalardan biri de fazla protein tüketimidir. Yenilenler azaltılmak istenirken dengeli beslenmeden uzaklaşmak vücudun işleyişinin bozulmasına neden olur. Hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu protein diyetlerinin de bu sebeplerle yarardan çok zararı olduğu kanıtlanmıştır. Fazla protein tüketiminin vücuda zararı nedir? Doğru protein miktarı ne kadar olmalıdır?

Yemek 24-06-2021 10:08

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için nasıl beslenilmelidir?

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için beslenme alışkanlıkları ve yapılan spor oldukça önemlidir. Kalsiyum kaynaklarını tüketmeyi rutine oturtmanın yanı sıra topuğa basılarak yapılan sporlar kemik ve eklem rahatsızlıklarının önüne geçilmesini sağlar. İşte Uzman Diyetisyen Işın Sayın'dan kemik erimesi, eklemlerde oluşacak kireçlenme gibi hastalıkları önlemek için neler yapmalıyız sorusunun yanıtı...

Haber 10-06-2021 08:14

Ebeveynler dikkat: Çocuklarda D vitamininin fazlası ritim bozukluğuna yol açıyor!

Pandemi dönemiyle birlikte son zamanlarda polikliniklere yüksek düzeyde D vitamini alan çocukların gelmeye başladığına dikkati çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Haytoğlu, "Çocuğunuza iyi bir şey yapalım derken onları bu vitamin toksisitesiyle karşı karşıya bırakabiliyorsunuz. D vitaminini fazla alan çocukta toksik doza ulaştığında vücutta kalsiyum birikmeye başlıyor. Kalsiyumun yüksek seyretmesi de çocukta ritim bozukluğuna yol açabiliyor" dedi.

Kadin 05-03-2021 10:17

Çocuklarda kalsiyum eksiliği belirtileri nelerdir?

“Çocuklarda kalsiyum eksikliği nedir? Belirtileri nelerdir?” konusu hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz, kalsiyumun çocuklar için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Haber 07-02-2020 14:56

Kalsiyum eksikliği gebelikte krampları artırıyor

Gebelik döneminde kalsiyum eksikliğinin krampların artmasına neden olduğu bildirildi.

Haber 18-07-2007 17:19