Kekik Çayı Haberleri

Günde bir fincan yeterli! Cayır cayır yağ yakıyor, vücuttaki zararlı toksinleri atıyor

Kekik çayı, tıbbi ve aromatik bir bitki olan kekiğin yapraklarından veya çiçeklerinden hazırlanan bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan kekik çayı, kendine özgü tadı ve kokusuyla tanınır. Bu bitki, Akdeniz bölgesi başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yetiştirilir. Kekik çayının tıbbi amaçla kullanılmasının yanı sıra, yemeklerde lezzet katmak ve çeşni vermek için de kullanılır. Ancak, en çok bilinen özelliği sağlık yararlarıdır. Kekik çayının faydaları haberimizde.

Haber 13-10-2023 17:17

Kekik suyu faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Kekik suyu nasıl yapılır, neye iyi gelir?

Anadolu’yla birlikte dünyanın birçok yerindeki yemeklere lezzet vermesi için kullanılan kekik, kendine has kokusuyla ön plana çıkan bir Akdeniz bitkisidir. Nane familyasının bir üyesi olan kekik, fesleğen ve nane gibi şifalı bitkilerin yakın akrabasıdır. Şifalı olduğu için yüzyıllar boyunca alternatif tedavi yöntemlerinde kullanılmıştır. Özellikle kekik suyu, keskin kokusuna rağmen aromatik tadıyla hastalıklardan korunmak için sıkça tüketilir.

Haber 07-04-2023 16:13

Yol kenarında bile yetişiyor! Kanserin en çetin savaşçısı, en kuvvetli mikrop öldürücü

Doğada saklı binlerce hatta milyonlarca bitki, insan sağlığına faydalarıyla ön plana çıkmak için zamanını bekliyor. Yanından fark etmeden geçip gittiğimiz bir baharat olarak da kullanılan bir bitki, özellikleriyle şaşırtıyor. İçeriğindeki timol ve karvakrol gibi maddeler sayesinde adeta bir mucizeye imza atıyor. Kanser hücrelerinin üremesini durduruyor, mikropları öldürüyor, antioksidan özelliği sayesinde vücudu yeniliyor.

Haber 23-11-2022 07:00

Kekik nasıl tüketilir, kuru kekik nasıl kullanılır? Kekik kaynatıp içmek neye iyi gelir?

Doğada bulunan birçok bitkinin insan sağlığına faydalı çeşitli özellikler vardır. Bu bitkilerden biri olan kekik genelde yemeklerde baharat olarak kullanılsa da kaynatıldığında da şifa deposuna dönüşür. Kuru ya da taze olarak tüketilebilen kekik birçok vitamin ve mineral içerir. İnsan sağlığına en faydalı olan besinler arasında yer alır. Birçok vitamin ve mineral barındıran kekik bitkisi nasıl tüketilir?

Haber 04-11-2022 18:33

Limonlu kekik çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Limonlu kekik çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Dünyanın her yerinde birbirinden farklı bitkiler bulunur ve toplumlar tarih boyunca bu bitkileri şifa amaçlı kullanır. Tarih boyunca bitkilerin sağladığı faydalardan yararlanmaya çalışan toplumlar, bitkilerin yaprak, çiçek veya meyvelerini demleyerek çay hâlinde tüketmişlerdir. Farklı ruhsal ve fiziksel tedavilerin yardımcısı olarak kullanılan bitki çayları sadece hastalık tedavilerinde değil mevcut sağlığı da korumak için de tüketilir. Peki, limonlu kekik çayı nasıl demlenir, faydaları neler?

Haber 28-10-2022 16:09

Kekik çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kekik çayı nasıl yapılır ve demlenir?

İnsan bedeninin ihtiyaç duyduğu her şey hemen hemen doğada mevcuttur. Hastalıklar için verilen ilaçlarda da birçok doğal ürün, otlar, bitkiler bulunur. Özellikle pandemi döneminde en çok ilgi gören bitkilerden biri de kekik olmuştur. Kekik çayı öksürük gibi üst solunum yollarındaki sorunlar için hem çay olarak içilebilir hem de gargara yöntemi ile kullanılabilir. Peki, kekik çayı faydaları nelerdir, kekik çayı nasıl yapılır?

Haber 25-10-2022 11:22

Kekik çayı nasıl yapılır,ne işe yarar? Hamileler kekik çayı içebilir mi?

Kekik çayı kekik bitkisinin yapraklarıyla demlenerek elde edilir. Aromatik yeşil-gri renkteki çalı türü bir bitki olan kekiğin yaprakları taze veya kuru olarak tüketilir. Kekik çayı faydalarından ötürü en çok tercih edilen çaylar arasında geliyor. Kekik çayının yapımını ve ne işe yaradığını merak eden kişiler internette sorgulamalarını sürdürüyor. İşte kekik çayı tarifi ve faydaları...

Yemek 28-07-2022 00:41