Kıtlık Haberleri

Gazze ölüme terk edildi! İsrail BM'ye bildirdi: Artık gıda konvoyu giremeyecek...

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsraillilerin artık Gazze'nin kuzeyine gönderilen gıda yardım konvoylarına izin vermeyeceğini açıkladı. Yetkili isim İsrail'in bu kararı sonrası kıtlığa doğru gidişin hızlanacağını ifade etti.

Haber 25-03-2024 11:04

O ülkede 'ciddi' kıtlık felaketi iddiaları gündeme bomba gibi düştü! İnsanlar evlerinde açlıktan ölmüş halde bulunuyor...

İngiliz yayın organı BBC, Kuzey Kore'nin 'ciddi' bir kıtlık felaketiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. İddialara göre Kuzey Kore'deki durum çok kritik. Yerel kaynakların aktardığına göre ülkede yaşanan gıda sorunu yüzünden yüz binlerce kişi hayatını kaybedebilir...

Haber 15-06-2023 12:54

Fransa'da doktor kıtlığı ilçeye yeni gelen hekimle gün yüzüne çıktı

Evron ilçesinde halkın göreve yeni başlayan doktora muayene olmak için sağlık merkezinde metrelerce kuyruk oluşturduğu görüntüler tepki çekti - Mayenne Milletvekili Guillaume Garot: - "Fotoğraflarla doktor kıtlığı daha nasıl güzel anlatılabilir"

Yurthaber 03-09-2022 17:18

İHH'den 3 milyon Yemenliye yardım

İHH'den 3 milyon Yemenliye yardım

Yurthaber 30-07-2022 12:47

Tüm gözler Lavrov'un ziyaretinde! Tahıl açmazında düğüm çözülüyor mu?

Rusya'nın dünyanın en büyük tahıl üretici ve ihracatçılarından biri olan Ukrayna'yı işgal etmesi tahıl sevkiyatını felce uğrattı. Başta Ukrayna'nın komşu ülkeleri olmak üzerine dünyayı kıtlık korkusu sardı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyareti bu kapsamda büyük önem taşıyor. Lavrov'un Bakan Çavuşoğlu ile görüşmelerindeki ana gündem maddelerinden biri olan tahıl sevkiyatında durumun çözüme kavuşup kavuşmayacağı merak konusu oldu.

Haber 08-06-2022 09:31

Çanakkale gazisi dedesinin anılarını yazdığı üç romanda yaşatıyor

Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak vatani görevini yapan gazi dedesi Ömer Harmanda'nın anılarını üç romanda toplayan emekli öğretmen Neriman Şimşek Mıhladız: - "Dedemin öyküsü beni çok hüzünlendiriyor. O yıllar o kadar korkunçmuş ki savaş yetmemiş bir de çekirge istilası olmuş, yiyeceklerini de çekirgeler yemiş"

Yurthaber 18-03-2022 12:28

Son Dakika: Ağaçların kışın çiçek açması ne anlama geliyor? Korkutan açıklama: Felaket

Son dakika haberine göre ağaçların kışın çiçek açmasıyla ilgili korkutan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Ünal Akkemik, "Ağaçların kışın çiçek açması uzun vadede bir çevre felaketi." dedi. Ünal, bu kış ağaçların çiçek açmasının sonucu olarak meyve üretiminde ciddi bir azalış yaşanacağını belirtti.

Haber 19-12-2021 11:35

Pandemde sorun daha fazla arttı! Bu ürünlerde kıtlık var

Koronavirüs salgınıyla birlikte dünya genelinde birçok üründe resmen kıtlık yaşanıyor. Teknoloji ve otomotiv sektörünü etkileyen çip kıtlığı üretimi durma noktasına getirirken, mobilyadan gıdaya kadar birçok sektörde de sıkıntı var. Öte yandan dünyada çok sayıda üründe arz sorunu ve fiyat artışları yaşanıyor. Fransız alacak sigortası şirketi Euler Hermes'in makro ekonomik araştırma birimi şefi Ana Boata, deniz taşımacılığında tam normalleşmenin 2023'e kadar olmayacağı öngörüsünü paylaştı.

Finans 07-09-2021 15:41

Dünyada ilk ülke oldu... Tüm dünya tehlikede!

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Madagaskar, dünyada "iklim değişikliği kaynaklı kıtlık" görülen ilk ülke olmak üzere. BM yetkililerinin yaptığı açıklamada, ada ülkesinde on binlerce kişinin, 4 yıldır yağmur yağmaması nedeniyle şimdiden "feci" seviyelerde açlık çektiğini söylüyor.

Finans 26-08-2021 09:39

Kim Jong-un: Ülkede kıtlık endişe verici boyutlarda

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkedeki gıda durumunun “endişe verici” olduğu konusunda uyarıda bulunurken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında kapanma tedbirlerini uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

Haber 16-06-2021 16:19

BM'nin en üst düzey insani yardım yetkilisi Etiyopya'da kıtlık yaşandığını açıkladı

Birleşmiş Milletler'in Etiyopya'da gelecek aylarda kıtlık yaşanabileceğini ortaya koyan bir raporunun ardından BM İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, kıtlığın halihazırda yaşanmakta olduğunu açıkladı. Lowcock, "Etiyopya'da artık kıtlık var. Durum daha da kötüleşecek" dedi.

Haber 11-06-2021 09:23

Küresel ısınma ve kıtlık uyarısı

Bilim insanları, küresel ısınma sonucu daha sıcak bir dünyaya uyum sağlayacak tarımsal ürünler geliştirilmezse, açlık ve kıtlık riskinin artacağı uyarısında bulundular.

Haber 04-12-2006 15:02