Klonlama Haberleri

Herkesin telefonu her an çalınabilir 6 bin 91 TL'ye yükselmişti! 'IMEI klonlama' uyarısı

2022 yılının sonuna kadar 2 bin 732.40 TL olan IMEI kayıt harcı (yurt dışından seyahatle getirilen telefonlarından alınan kullanım izni harcı), 2023 yılında 6 bin 91.33 TL'ye yükselmişti. Harçtaki bu yükselişin doğurabileceği sorunlarla ilgili bir uyarı geldi. Eskişehir’de cep telefonu satış bayii işleten Korkmaz Sönmez, bu durumun yasadışı olan IMEI klonlamayı artırabileceğini belirtti. Sönmez, "Herkesin kullandığı cep telefonu riskli olmaya başladı, her an çalınabilir duruma geldi." dedi.

Haber 27-11-2022 23:34

Laboratuvarda bitki klonlayan akademisyenler, fide üretim sürecini kısalttı

Cumhuriyet Teknokent'te Ar-Ge çalışmaları yürüten bilim insanları, çeşitli türlerdeki fidelerin normal şartlarda 1 yıl olan üretim sürecini, doku kültürü laboratuvarında 3,5 aya indirdi - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Yurt dışından da bizimle çalışmak isteyen firmalar oldu. Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere birkaç ülkeyle bağlantılarımız var"

Yurthaber 03-05-2022 11:45

Suyun kalitesini artıran tilki kuyruğu bitkisi laboratuvar ortamında klonlandı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Asım ve ekibi, dünyada akvaryum ticaretinde yaygın, barajlar ve arıtma tesislerinde ise kontrollü kullanılan bitkinin 5 milimetrelik parçasından "bitki doku kültürü" tekniğiyle aynı türde 200 bitki üretti - Prof. Dr. Muhammed Asım: - "Bu bitkiyle bazı böcekler üzerinde yaptığımız çalışmalarda yüzde 80-85 ölüm gözlemledik. Yani bitkinin içindeki ekstraktlar formülasyon haline dönüştürülürse organik tarım ilacı olarak da kullanılabilir"

Yurthaber 15-11-2021 11:28

Gelecekte uyandırılmak üzere bedenlerini donduruyorlar!

Ölümsüz olma tutkusu insanoğlunun en gizli arzularından biri. Ancak imkansız görünen bu tutkuyu bir adım daha gerçeğe taşımak mümkün olabilir. Zira yeni bir teknolojik yöntemle binlerce kişi bedenlerini gelecekte uyandırılmak üzere donduracak!

Haber 02-03-2021 14:04

Klonlama

Klonlama Hakkındaki Haberler Mynet'te. Klonlama Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Vietnam maymun ve domuz klonladığını bildirdi

Vietnam Biyoteknoloji Enstitüsü, Vietnamlı bilim adamlarının küçük domuzlarla maymunları başarılı bir şekilde klonladığını bildirdi.

Haber 30-11-2006 12:08

Kronik hastalara 'klonlama' müjdesi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Hakan Yaralı, tedavi edici klonlama yöntemi ile başta felç, kalp ve organ yetmezliği, Parkinson ve Alzheimer gibi tedavisi mümkün olmayan kronik hastalıkların tedavisinin mümkün hale geleceğini söyledi. Prof. Dr. Yaralı, tedavi edici klonlamanın tıpta çığır açacağını belirterek, gelişmiş Avrupa ülkelerinde yaygınlaşan bu uygulamaya ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın mevzuat değişikliği yapması gerektiğini savundu.

Haber 30-05-2005 15:23