Limon Otu Haberleri

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Sivrisineklerin kabusu oluyor! Bu sinek kovucu yöntem böcek ilaçlarından daha etkili

Sivrisinekler sıcak yaz günlerinin gelmesiyle beraber artış gösterdi. Isırdığı bölgeyi kaşındırmasıyla rahatsızlık veren sivrisinekler özellikle geceleri sizi uykunuzdan uyandırarak uyku problemlerine yol açabiliyor. Sinek kovucu spreyler içeriğinde bulunan kimyasallar sebebiyle tercih edilmeyebiliyor. Bunun yerine doğal yöntemlerle de sineklerden sonsuza kadar kurtulmak mümkün. Sivrisineklerin kabusu olan en etkili doğal yönteme haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 17-08-2023 09:55

Sivrisineklerden kurtulmanın doğal yolu! Sinekler hangi kokuya gelmez?

Sivrisinek ısırıkları ve sesi istenmeyen durumlar yaratıyor. Yaz aylarının işkenceye dönüşmemesi için sivrisineklerden kurtulma yolları arıyorsanız ve bunun için kimyasal ilaçlara başvurmak istemiyorsanız doğru yerdesiniz! Tek malzemeyle doğal sinek kovucunuzu yapabilirsiniz.

Kadin 13-06-2023 16:25

Uçuğun kökünü kurutuyor! Varsa iyileştirir, yoksa çıkmasını engeller

Uçuk acı verici olduğu kadar görüntüsüyle de sinir bozucu bir sağlık sorunudur. Uçuk çıkmasının birçok nedeni olabilir. Bazen birkaç günde kendi kendine geçerken bazen ise haftalarca çıktığı yerden gitmez. Uçuk tedavisi için ilaç, kozmetik ürünler bir seçenek. Bunların yanı sıra doğal bitkileri de tercih edebilirsiniz. Özellikle aralarında bir tanesi var ki hem uçuğu iyileştiriyor hem de bir daha çıkmasını engelliyor.

Haber 11-11-2022 18:19

Limon otu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Limon otu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Sağlık açısından çok faydalı bitkiler bulunur ve bu bitkilerden birisi de limon otudur. Yaprakları naneye benzeyen, limon gibi kokan ve içinde birden fazla yararlı maddeyi barındıran limon otu, sağlık açısından sıklıkla tercih edilen bitkisel çaylardan birisidir. İçerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller sayesinde sağlıklı yaşamı destekler. Kendine özgü kokusuyla armoterapi için de kullanılabilen ve bitkisel bir çay olan limon otu çayı nasıl demlenir?

Haber 08-11-2022 11:20

Son zamanlarda oldukça korkutuyor! Rahatsız edici sivrisineklerden uzak durmanızın yolu bunları yemekten geçiyor

Sivrisinekler en rahatsız edici hayvanlar arasında bulunuyor. Sesi ayrı ısırması ayrı dert olan sivrisinekleri uzaklaştırmak için çeşitli yollar deneniyor. Ancak bu yöntemler istenilen sonuçları vermekte etkin olmayabiliyor. Aslında sivrisinekleri uzaklaştırmak yediğimiz yiyecekler ile sağlanabiliyor. İşte sivrisinek uzaklaştıran gıdalar...

Haber 12-09-2022 15:14

Karabüklü çiftçi ekti! Limon melisanın kilosu 300 lira, alıcısı hazır

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle 2 dekar alanda limon melisa üretimine başlandı. Çiftçi Mustafa Şirin, "Bu sene 2 dekar alanda limon melisa diktim, seneye 30 dekar tarlam var, hepsine dikmeyi düşünüyorum. Limon melisa, yurt dışına da ihraç ediliyor. Ürünler İzmir üzerinden gidiyor. Şu anda benim üretimim iç piyasada. İstanbul'daki baharatçılara satıyorum. Kilogramı 300 liradan satılıyor'' şeklinde konuştu.

Haber 20-10-2021 09:02