Lokum Tarifi Haberleri

Mandalinalı lokum tarifi: Mandalinalı lokum nasıl yapılır?

Türklerle özdeşleşmiş olan lezzetlerin başında lokum gelir. Tüm dünyanın tanıdığı, turistlerin Türkiye’ye geldiğinde yemeden ya da yanlarında götürmeden edemediği Türk lokumu, birçok farklı meyveden ya da malzemeden yapılır. Ana malzemesi nişasta olan lokum, birçok marketten alınabildiği gibi aslında evde yapımı da son derece kolay olan bir lezzettir.

Yemek 24-01-2024 19:33

Dükkanlarda görüp özendiğiniz renkli lokumları kendiniz yapın: Portakallı lokum tarifi

Türk mutfağının en tatlı üyelerinden lokum, tüm dünyaya adını duyurmayı başardı. Bayramlarda seyranlarda misafirlere ikram ettiğimiz rengarenk lokumlar, sadece önemli günlerde değil, her zaman tüketilen bir tatlı haline geldi. Özellikle Türk Kahvesinin yanında ikram edilen lokum, kahve sunumuna ekstra güzellik katıyor. Peki bu tatlı mı tatlı lezzeti evde yapmaya ne dersiniz?

Yemek 08-02-2022 15:23

Rize’nin yöresel lezzeti ‘Enişte Lokumu’ coğrafi işaret kazandı

Rize’ye özgü lezzetlerden biri olan un, şeker, tereyağı ve fındık unu kullanılarak yapılan ’Enişte Lokumu’ coğrafi işaret belgesi aldı.

Yemek 23-06-2021 17:30

Safranbolu lokumu online satış ile üretimlerini sürdürüyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "En iyi korunan kent" arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı’nda ağızlar Safranbolu lokumuyla tatlanacak.

Finans 12-05-2021 16:59

Diğer Haber Etiketleri