Makat Çatlağı Haberleri

Makat çatlağı niye olur, nasıl geçer? Makat çatlağına ne iyi gelir?

Makat çatlağı, genellikle insanların konuşmaktan kaçındığı ancak ciddi rahatsızlıklara neden olabilen bir sorundur. Hem fiziksel hem de duygusal olarak rahatsız edici olabilen bu durum, genellikle anüs çevresindeki dokuların yırtılmasıyla meydana gelir. Makat çatlağının nedenleri arasında kabızlık, doğum, anormal dışkılama alışkanlıkları ve irritabl bağırsak sendromu gibi faktörler bulunabilir.

Haber

Makat çatlağı nasıl tedavi edilir?

Makat çatlağı, akut dönemde yani ilk başlarda olduğu zaman sadece besin takviyeleri, sıcak su ve kortizonlu kremlerle tedavi edilebilmektedir. Ancak, müzminleştiği zaman yani kronik bir hale geldiği zaman (kronik anal fissür veya kronik makat çatlağı) çeşitli tedavi yöntemleri vardır.

Haber

Acısını çeken bilir! Makat çatlağı nedir? Makat çatlağı kendi kendine düzelir mi?

Makat çatlağı, genellikle uzun süren kabızlık sonrası oluşur. Acı verici bir süreç olan rahatsızlık, kişilerin hayat kalitesini düşürür. Dile getirilmekte utanıldığı için genellikle sessiz kalınan makat çatlağı ciddi bir rahatsızlıktır. Hiçbir şey yapmadığınız her geçen gün şikayetinizin artmasına neden olabilir.

Haber

Makat çatlağına (Anal Fissür) ne iyi gelir? Makat çatlağı evde tedavi edilir mi, belirtileri nelerdir?

Sindirim sistemi, nefes alırken bile ihtiyaç duyulan enerjinin oluşmasını sağlar. Hayati fonksiyonlarımızı yerine getirebilmemize yardımcı olan sindirim sistemi ile ilgili zaman zaman sağlık problemleri yaşanabilir. Sindirim sisteminde gerçekleşen en sık sorunlar arasında kabızlık yer alır. Normal bir semptom olarak karşılanan kabızlığa zamanında müdahale edilmezse makat çatlağına neden olabilir. Makat çatlağına ne iyi gelir? Makat çatlağı evde doğal yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

Haber

Makat Çatlağı

Makat Çatlağı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Makat Çatlağı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kaşıntıları göz ardı etmeyin! Makat kaşıntısı hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Sindirim sisteminin son kısmı olan anüsün veya çevresindeki derinin kaşınmasıdır. Anal kaşıntı, kişide ciddi rahatsızlık oluşturabilir. İnsanlarda, “bende bağırsak kanseri mi var?’’ endişesi yaratsa da kaşıntı genellikle başka bir durumdan kaynaklanır.

Haber

Makat çatlağı (anal fissür) evde de tedavi edilebilir! İşte yapmanız gerekenler

Halk arasında makat çatlağı olarak bilinen anal fissür, genellikle sindirim sistemi sorunlarından ya da çeşitli travmalardan dolayı meydana gelebilir. Anal fissürlerin önlem alınmadığında derinleşen ve doktor müdahalesi gerektiren duruma geldiğini söyleyen Proktoloji Uzmanı Yasir Gözü, fissürleri önlemek için nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattı.

Haber

Makat çatlağında sıvı tüketimi nasıl olmalı?

Makat çatlağı kabızlık gibi dışkılama esnasında yaşanan sıkıntılardan dolayı meydana gelebilir. Makat çatlağı tedavisinde su tüketiminin önemli yer tuttuğunu söyleyen Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü, hastalığın tedavisi için sıvı alımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. İşte makat çatlağı tedavisinde sıvı tüketimi hakkında bilinmesi gerekenler...

Haber

Makat çatlağı ve beslenme

Anal fissür (makat çatlağı) rahatsızlığından korunmak ve hastalığın alevlenme dönemlerini rahat geçirmek için beslenme alışkanlıklarımızı düzene koymalıyız.

Haber

Makat çatlağı için krem önerileri - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu makat çatlağı kremleri hakkında bilgi verdi. Bu tür krem ve merhemler, makat çıkışının zorlanmasının yarattığı olumsuz etkilerden kişiyi olabildiğince koruma hedefler. İşte makat çatlağı için krem önerileri ve bu kremlerin kullanım amaçları.

Haber

Makat çatlağı tedavisinde en etkili yöntem

Kış aylarında daha fazla görülüyor.

Haber

Makat şişliğine neden olan özel durumlar

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu sizler için kaleme aldı

Haber

Makat ağrısı neden olur? Prof. Dr. Korhan Taviloğlu açıkladı

Makat ağrısı, sık karşılaşılan ve birden fazla nedeni olan bir sağlık konusudur. Makat ağrısı zaman zaman çok şiddetli olacak şekilde kendisini gösterebilir. Makat ağrısı neden olur sorusunun cevabını Prof. Dr. Korhan Taviloğlu tüm detaylarıyla açıkladı.

Haber