Maymun Çiçeği Virüsü Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Maymun çiçeği vakalarında tedirgin eden rakam...

Maymun çiçeği virüsü dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada küresel çapta maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı. Hastalık nedeniyle şu ana kadar ise 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 12-10-2022 19:23

Çok benziyor: Diğer hastalıklarla karıştırmayın! Maymun çiçeği belirtileri

Maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Ciltte görülen belirtilerle anlaşılan maymun çiçeğinin belirtileri diğer cilt hastalıklarıyla karıştırılabiliyor. Maymun çiçeği hastalığı belirtilerini bilmek ve bu konuda bilinçli olmak hastalığın gidişatını oldukça etkiliyor.

Haber 31-08-2022 16:51

O ülkede korkulan oldu: Maymun çiçeği bağlantılı ilk ölüm gerçekleşti! Hayatını kaybeden kişi...

Tüm dünyayı tedirgin eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD’nin Texas eyaletinde maymun çiçeği bağlantılı ilk ölümün gerçekleştiği açıklandı. Dünyanın en büyük maymun çiçeği salgınıyla mücadele eden ABD'de sağlık yetkilileri hayatını kaybeden kişinin bağışıklık sistemi zayıflamış bir yetişkin olduğunu duyurdu.

Haber 30-08-2022 22:13

Maymun çiçeği hastalığı bu hale getirdi: Burnu çürüdü

Almanya'da 40 yaşındaki bir adam burnunda çıkan kırmızı bir nokta için doktora gitti. Üç gün sonra burnu karardı ve vücudunda lezyonlar belirmeye başladı. Daha önce cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlarla ilgili test yaptırmayan adamın HIV olduğu ortaya çıktı. Sonrasında maymun çiçeği virüsüne yakalanan adamın burnu çürümeye başladı.

Haber 18-08-2022 12:18

Yardım çığlığı yürekleri burkmuştu... Verdiği yaşam savaşından korkunç fotoğraflar yayınladı

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili ağır bilanço ortaya çıkıyor. Hastalığa yakalananların anlattıkları ve çektiği acılar endişelendiriyor. Geçtiğimiz ay maymun çiçeği virüsünü kaptığını açıklayan eşcinsel porno yıldızı Silver Steele, hastalığa yakalandıktan sonra yüzünde oluşan kabarcıklar yüzünden çektiği acıyı bir videoyla herkese duyurmuştu. Steele, bir ay süren yaşam savaşından fotoğrafları paylaştı.

Haber 18-08-2022 07:51

DSÖ, bir köpeğe sahibinden maymun çiçeği virüsü bulaştığını bildirdi

DSÖ, bir köpeğe sahibinden maymun çiçeği virüsü bulaştığını bildirdi

Yurthaber 17-08-2022 23:02

DSÖ açıkladı! Maymun çiçeği ilk kez evcil köpekte görüldü, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği vakaları tüm dünyada endişe yaratmaya devam eder. Türkiye’de de olmak üzere birçok ülkede görülen maymun çiçeği açıklanan bilgilere göre köpeklerde de görülmeye başladı. Maymun çiçeği hastalığı Fransa’da yaşayan bir insandan evcil köpeğine bulaştı.

Haber 16-08-2022 15:27

Egzaması olanları uyardılar! Büyük risk altındalar

Milyonlarca egzamalı insan risk altında. Küresel kriz haline dönüşen maymun çiçeği virüsünün egzaması olanlara daha hızlı bulaştığı öne sürüldü. ABD’li bilim insanlarından gelen bu uyarı, endişeye neden oldu. İngiltere’de her 10 yetişkinden birinde ve her beş çocuktan birinin egzama şikâyeti var. Egzamayla yaşayanların sayısının ülkemizde, İngiltere’dekinden daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Haber 12-08-2022 12:14

Vücudundaki yaraları görünce maymun çiçeği zannedip uçaktan indirdiler! Sosyal medyadan isyan etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde eşiyle birlikte seyahat etmek için uçağa bindiğini ifade eden Jacqueline Ngu isimli bir kadın, uçaktan kovulduğunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla anlattı. TikTok hesabından duruma isyan eden kadın, uçağı terk etmeye zorlandığını ve uzun yıllardır mücadele ettiği egzama hastalığının maymun çiçeği zannedildiğini söyledi.

Trend 09-08-2022 16:30

Vaka sayısı 5’e yükselmişti! Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi nedir?

Covid-19 etkileri bitmeden başlayan Maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı tedirgin ediyor. Giderek yayılan maymun çiçeği hastalığından korunmak için bilinçli olmak gerekiyor. Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili merak ettikleriniz için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 09-08-2022 16:25

Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır, hastalığın tedavisi var mı?

Maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülkelerin sayısı artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugüne kadar Türkiye'de tespit edilen vaka sayısının beşe çıktığını açıkladı. Virüs hakkında merak edilen soruların yanıtlarını araştırdık.

Haber 09-08-2022 16:06

ABD’de maymun çiçeği virüsü alarmı! Acil durum ilan edildi...

ABD'de maymun çiçeği virüsü vakaları 6 bin 600’ü aştı. ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra, maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle ABD’de halk sağlığı acil durumu ilan edildiğini duyurdu.

Haber 04-08-2022 21:16

Maymun Çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun Çiçeği vakası Türkiye'de hangi illerde görüldü? Bakan Koca açıkladı!

Maymun Çiçeği ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Söz konusu açıklamanın ardından konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki Maymun Çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun Çiçeği vakası Türkiye'de hangi illerde görüldü? İşte Bakan Koca'nın yaptığı açıklamanın detayları...

Haber 02-08-2022 11:18

Son dakika | Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği' açıklaması: Türkiye'deki vaka sayısını duyurdu! 'Pandemi riski...'

Son dakika haberi: Maymun çiçeği virüsü paniği tüm dünyada giderek artarken Türkiye'de de yeni vakalar açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalığın Türkiye'de 5 kişide tespit edildiğini duyurarak iyileşenler ve tedavi olan vakayla ilgili de bilgi paylaştı. Türkiye'de virüsün sık görülmemesinin nedenini açıklayan Koca, pandemi riski olup olmadığına da değindi. Öte yandan Koca, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve koronavirüs vakalarıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber 02-08-2022 10:56

Art arda ölüm haberleri geliyor! Dünyada maymun çiçeği virüsü alarmı

Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği maymun çiçeği virüsünde art arda ölüm haberleri geliyor. Gelen son bilgilere göre, maymun çiçeğinden Asya'da ilk ölüm Hindistan'da kaydedildi. Öte yandan İspanya'da virüs nedeniyle ikinci kişi hayatını kaybederken, Afrika dışında hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Haber 01-08-2022 19:12

Acil durum ilan edilmişti... Maymun çiçeği hastalığına yakalanan adamın yardım çığlığı yürekleri burktu

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili bilanço her geçen gün artıyor. Etkisini her geçen gün artıran Maymun Çiçeği virüsüne yakalanan Wesley Wallace, katıldığı bir programda yaşadıklarını göz yaşları içinde anlattı. ABD’nin Houston şehrinde yaşayan Wallace, yaşadıklarının acı verici olduğunu dile getirdi. Temmuz ayı başında katıldığı bir etkinlikten virüsü kaptığını söyleyen Wallace, herkese çok dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Haber 01-08-2022 12:03

Dünyanın konuştuğu Türk! Önce HIV ve Kovid'i, sonra da maymun çiçeğini yendi: Ne HIV, ne maymun çiçeği, bu çok daha kötü etkiliyor

İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), dünyanın en çok korktuğu 3 virüs olan HIV, Kovid ve maymun çiçeğini yendi. Tulunay, geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. Maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşan Tulunay, bir anda dünyanın gündemine oturdu, dünyanın konuştuğu Türk hasta oldu. "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" diyen Tulunay başından geçenleri anlattı.

Haber 31-07-2022 11:52

DSÖ acil durum ilan etmişti! Maymun çiçeğinden Avrupa'da ilk ölüm gerçekleşti

Tüm dünyada yayılmaya başlayan ve DSÖ'nün 'Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu' ilan ettiği maymun çiçeği virüsüne flaş bir gelişme yaşandı. Avrupa'da, maymun çiçeği salgınına bağlı ilk ölüm İspanya'da kaydedildi. İşte haberin detayları...

Haber 30-07-2022 00:24

Maymun çiçeğinden Avrupa'da ilk ölüm İspanya'da kaydedildi

Maymun çiçeğinden Avrupa'da ilk ölüm İspanya'da kaydedildi

Yurthaber 29-07-2022 23:07

Maymun Çiçeği virüsü belirtileri neler, öldürür mü? DSÖ acil durum ilan etmişti! Maymun Çiçeği virüsü tedavisi var mı?

Dünya genelinde etkisini sürdüren ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de görülen Maymun Çiçeği hastalığının belirtileri, tedavisi ve aşısının olup olmadığı merak ediliyor. Son olarak DSÖ Maymun Çiçeği virüsü için küresel acil durum ilan etmişti. Gelişmenin ardından hastalığın detayları sorgulanıyor. Peki Maymun Çiçeği virüsü belirtileri neler, öldürür mü? Maymun Çiçeği virüsü tedavisi var mı? İşte hastalık ile ilgili merak edilenler...

Haber 29-07-2022 17:25

Maymun çiçeğine yakalanan Türk, Birleşmiş Milletler’in sitesinde yayınlandı: Sanırım öleceğim

İngiltere'de bir hayır kurumu çalışanı olan 35 yaşındaki Harun Tulunay, doktorların tedavi ettikleri en şiddetli maymun çiçeği vakalarından biri olarak hastanede 11 gün geçirdi. Harun Tulunay’ın dikkat çeken açıklamaları Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler (BM) resmi internet sitelerinden paylaşıldı. Kendi tükürüğünü bile yutamadığını söyleyen Tulunay, “‘Sanırım öleceğim’ dediğimi net olarak hatırlıyorum” dedi.

Haber 27-07-2022 16:01

Sağlık Bakanlığı’ndan 'maymun çiçeği virüsü' hamlesi: Tek tek anlattılar

Dünyayı alarma geçiren ve geçtiğimiz hafta sonu Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) küresel acil durum ilan etmesine neden olan bulaşıcı Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği ile ilgili rehber yayınladı. Yayınlanan rehberde maymun çiçeği virüsü taşıyanlardan biriyle temas halinde ne yapılması gerektiğine detaylı bilgi yer aldı.

Haber 27-07-2022 12:02

Son dakika: DSÖ'den 'küresel acil durum' ilanı! Maymun çiçeği salgınında panik artıyor

Son dakika haberi: Tüm dünyayı 2 yıl boyunca etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra bu yıl patlak veren maymun çiçeği salgınında da vakalar giderek artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği salgınının 'küresel acil durum' ilan edildiğini duyurdu.

Haber 23-07-2022 17:25

Maymun çiçeği nedir? Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği virüsünün dünyada birçok ülkede görülmesinin ardından Türkiye'de de görüldü. Türkiye'de görülmesinin ardından vatandaşlar virüsle alakalı ayrıntıları merak ediyor. Peki maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü hakkında ayrıntılar!

Haber 15-07-2022 15:36

Hollanda'da eşcinsel erkekler maymun çiçeği virüsüne karşı aşılanacak

Hollanda hükumeti, maymun çiçeği hastalığına yakalanma riski yüksek olan eşcinsel erkekler, transseksüeller ve seks işçilerinin kısa süre içinde aşılanmaya başlanacağını açıkladı.

Haber 08-07-2022 22:22

Maymun çiçeğinden kaç kişi öldü? Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama geldi!

Dünya bir yandan koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele ederken, bir yandan da maymun çiçeği virüsü paniği yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise yaptığı yazılı açıklamayla maymun çiçeğinden ölenlerin sayısını paylaştı. DSÖ, dünya genelinde maymun çiçeği virüsü nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Öte yandan artan vakalar nedeniyle birçok ülkede endişe yaşanması üzerine DSÖ, bundan sonra 2 haftada bir maymun çiçeği vakalarına dair güncelleme yapmaya karar verdi.

Haber 07-07-2022 17:09

DSÖ'den maymun çiçeği açıklaması! Dünya genelinde kaç vaka var? Sayıyı açıkladılar

Koronavirüs salgınından sonra merakla takip edilen maymun çiçeği virüsüne ilişkin Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) açıklama geldi. DSÖ'den yapılan açıklamada, dünya genelinde 6 binin üzerinde maymun çiçeği vakasının gözlemlendiği bildirildi.

Haber 06-07-2022 21:14

Maymun çiçeği virüsü: Dünya Sağlık Örgütü virüs hakkında merak edilen soruları yanıtladı, vakaların artacağı uyarısı yaptı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Afrika dışında 29 ülkede kendilerine bildirilen maymun çiçeği vakası sayısının 1.000'i aştığını açıkladı. WHO, virüse dair en çok merak edilen soruları ve yanıtlarını da paylaştı.

Haber 05-07-2022 00:59

Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır, hastalığın tedavisi var mı?

Maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülkelerin sayısı artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Haber 03-07-2022 10:29

Birçok ülke diken üstünde! DSÖ'den korkutan açıklama: Vakalar üçe katlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada Türkiye'de maymun çiçeği vakası görüldüğünü duyurmuştu. Maymun Çiçeği hastalığına ilişkin bir açıklama da bugün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge'dan geldi. Kluge son iki haftada vaka sayılarının üçe katlandığını duyurdu. Kluge'nin açıklaması tedirginliğe neden oldu. İşte detaylar...

Haber 01-07-2022 19:07

Maymun Çiçeği belirtileri neler? Maymun Çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl bulaşır?

Maymun Çiçeği belirtileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 30 Haziran Perşembe günü yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Bakan Koca, Türkiye'de 37 yaşında bir kişide Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri görüldüğünü söyledi. Peki Maymun Çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl bulaşır? İşte merak edilenler...

Haber 01-07-2022 07:49

Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri neler? Maymun Çiçeği virüsü nedir, nasıl geçer?

Maymun Çiçeği hastalığının belirtileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 30 Haziran Perşembe günü yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Bakan Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Türkiye'de 37 yaşında bir kişide Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri görüldüğünü ifade etti. Peki Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri neler? Maymun Çiçeği virüsü nedir, nasıl geçer? Detaylar haberimizde...

Haber 01-07-2022 07:45

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Maymun çiçeği virüsü, asgari ücret zammı, NATO Zirvesi, Putin, akaryakıt indirimi, Cüneyt Arkın...

Son 24 saatte Türkiye ve dünya neleri konuştu, hangi gelişmeler yaşandı? Günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Maymun çiçeği virüsü, asgari ücret zammı, NATO Zirvesi, Vladimir Putin, akaryakıt indirimi, Cüneyt Arkın...

Haber 30-06-2022 16:35

Türkiye’de de görüldü! Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Virüsten korunmak için ne yapmak gerekir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de de tespit edildiğini duyurdu. İlk olarak 7 Mayıs’ta İngiltere’de görülen maymun çiçeği virüsü tüm dünyada ve ülkemizde endişe yaratmaya devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve bilinçli olmak gerekiyor.

Haber 30-06-2022 10:00

Son dakika: Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de! Hastaya ilişkin detayları Bakan Koca açıkladı

Son dakika haberi: Koronavirüs salgınının ardından patlak veren ve dünyayı şoke eden yeni salgın maymun çiçeği virüsünde tedirgin eden bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu gelişmeye göre, virüs Türkiye'de de tespit edildi. Maymun çiçeği virüsünün görüldüğü hastanın yaşı ve sağlık durumu ile ilgili ayrıntıları açıklayan Bakan Koca, açıklamasında başka vaka görülüp görülmediğinden de söz etti.

Haber 30-06-2022 09:36

Maymun çiçeği: ABD'de virüse maruz kaldığını düşünen herkese aşı

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) maymun çiçeği salgınını durdurmak için eyaletlere on binlerce maymun çiçeği aşısı göndermeye başladı.

Haber 29-06-2022 11:39

Maymun çiçeği virüsü: Afrika dışındaki vaka sayısı üçe katlanarak 780’e yükseldi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Afrika dışındaki maymun çiçeği vakasının üç haftada 780’e çıktığını açıkladı.

Haber 27-06-2022 10:24

Maymun çiçeği virüsü dünyayı titretmeye devam ediyor! DSÖ toplandı, küresel acil durum ilanı...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen aydan bu yana süren maymun çiçeği virüsü salgınının küresel acil durum ilan edilip edilmemesini görüşmek üzere ilk toplantısını yaptı.

Haber 23-06-2022 23:57

WHO Maymun Çiçeğini Acil Sağlık Durumu İlan Edebilir

Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeğinin acil bir sağlık durumu oluşturup oluşturmadığına bugün karar verecek. Biden yönetimi de ABD’de artan vakalara karşı maymun çiçeği test kapasitesini beş ticari laboratuvar şirketine yaydığını duyurdu

Haber 23-06-2022 19:09

Türkiye sınırında bir vaka daha! Bu kez Gürcistan'da görüldü

Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da ilk maymun çiçeği vakasının görüldüğü bildirildi. Daha önce de 8 Haziran'da Türkiye'nin başka bir sınır komşusu Yunanistan'da maymun çiçeği vakası görülmüştü.

Haber 15-06-2022 22:33

DSÖ'den flaş mesaj! Maymun çiçeği salgınının merkez üssünü açıkladılar

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) maymun çiçeği virüsüyle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Şu ana kadar birçok ülkede görülen virüsle ilgili DSÖ'den yapılan açıklamada, salgınının merkez üssünün Avrupa olduğu bildirildi.

Haber 15-06-2022 18:31

Maymun çiçeği virüsü: Birleşik Krallık'ta vaka sayısı 82'ye çıktı

Birleşik Krallık'taki maymun çiçeği vaka sayısı 82'ye yükseldi. Bugün itibarıyla Galler'de 1; Kuzey İrlanda'da 1 ve İskoçya'da 2 yeni vaka tespit edildi.

Haber 15-06-2022 13:14

Dünyayı titreten maymun çiçeği virüsünün adı değişiyor! Dünya Sağlık Örgütü açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), birçok ülkede görülen ve yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsünün ismini ırkçılık risklerini en aza indirmek için yeniden adlandıracağını açıkladı.

Haber 14-06-2022 22:08

Maymun çiçeği virüsü: Dünya Sağlık Örgütü virüs hakkında merak edilen soruları yanıtladı, vakaların artacağı uyarısı yaptı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Afrika dışında 29 ülkede kendilerine bildirilen maymun çiçeği vakası sayısının 1.000'i aştığını açıkladı. WHO, virüse dair en çok merak edilen soruları ve yanıtlarını da paylaştı.

Haber 14-06-2022 03:49

Sayı giderek artıyor! Maymun çiçeği vakaları endişe yarattı

Maymun çiçeği özellikle son zamanlarda en korkulan hastalıklar arasında yer alıyor. Ülkemizde henüz maymun çiçeği vakası görünmese de dünyada görülen vaka sayıları endişeye sebep oluyor. Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeği vaka sayısı hakkında açıklama yaptı.

Haber 09-06-2022 09:31

Maymun çiçeği paniği! Meksika'da hastaneden kaçıp ABD'ye gitti

Dünyada koronavirüsün ardından maymun çiçeği paniği yaşanıyor. Meksika'da tespit edilen ilk maymun çiçeği vakasının hastaneden kaçtığı bildirildi. Gizlice merkezden ayrılan 48 yaşındaki ABD uyruklu kişinin ABD'nin Dallas şehrine gittiği ortaya çıktı.

Haber 09-06-2022 08:50

Son dakika: Maymun çiçeği dibimize kadar geldi! Komşuda virüs alarmı

Son dakika haberine göre, Yunanistan'da ilk maymun çiçeği virüsü rapor edildi. Yunanistan Sağlık Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre, ülkede ilk vakanın görüldüğü bildirildi. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, dünya genelinde maymun çiçeği virüsünün 1000'den fazla kişiye bulaştığı ifade edildi.

Haber 08-06-2022 22:29

ABD'de maymun çiçeği virüsü alarmı! Seyahat uyarısı ikinci düzeye çıkarıldı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), maymun çiçeği virüsü salgınına karşı seyahat uyarı seviyesini, “gelişmiş önlemlerin uygulanmasını" öngören ikiye çıkardı.

Haber 07-06-2022 23:17

Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği' açıklaması! Benzer belirtiler gösteren birçok virüs var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durum söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için 'maymun çiçeği' demeyelim" dedi.

Haber 07-06-2022 12:06