Mineraller Haberleri

Faydalarını duyan kaşık kaşık tüketiyor: Kolesterolü düşürür, bağırsakları temizler! En zengin magnezyum kaynağı

Doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümü bulunuyor. Yüzyıllardır şifa vermesi için kullanılan tahıllardan biri ise, uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı olan darının faydalarını duyan adeta kaşık kaşık tüketiyor. İşte darının sağlığa faydaları...

Haber 02-09-2023 10:24

İçmeden önce bilmeniz gerekiyor! Maden suyu hakkında 3 önemli detay

Şişkinlik ve sindirim problemleri yaşayan kişilerin sıklıkla tükettiği maden suyu bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Maden suyu içmeden önce bilmeniz gereken önemli detayları haberimizde derledik.

Haber 31-08-2023 11:30

Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Şifa deposunun en önemli yeri çöpe atılıyor

Omega 3 kaynağı balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Sevilerek tüketilen balıkların vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Ancak balığın faydaları hakkında yapılan açıklamalarda balığın en önemli kısmını çöpe attığımız ortaya çıktı. İşte balığın tüm faydalarından yararlanmamız için doğru tüketimi...

Haber 23-01-2023 17:05

İçenler kışın doktor yüzü görmüyor! En doğal probiyotik: Vücudu zırh gibi koruyor

Kışın artış gösteren hastalıklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Grip, soğuk algınlığı nedeniyle birçok kişi iş ve okula gitmekte zorluk çekiyor. Bu tarz hastalıklara yakalanmamak için bağışıklığı güçlü tutmak ve kalabalık ortamlarda korunmak oldukça önem taşıyor. Hemen hemen her evde bulunan bir içecek birçok hastalığın şifası oluyor.

Haber 15-12-2022 09:22

Mineraller

Mineraller Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mineraller Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

16,5 tonluk gök taşının içinde bulunanlar dünyayı şok etti! Daha önce hiç görülmemişlerdi

Somali'de 16,5 tonluk büyük bir gök taşının içinden ağızları açık bırakan bir keşif çıktı. 2020 yılında bulunan El Ali isimli gök taşının içinde Dünya'da daha önce hiç görülmemiş iki mineral keşfedildi. İçlerinde asteroitlerin nasıl oluştuğuna dair önemli ipuçları bulunabilir. Araştırmacılar, daha fazla araştırma yapmayı planlıyor. Ancak El Ali gök taşıyla ilgili araştırmacıların yaşadığı ufak bir sorun var.

Haber 01-12-2022 14:16

Hayati öneme sahip: Onsuz yaşayamazsınız! Vücudun doğru çalışmasını, sağlıklı kalmasını sağlar

Günümüzün hızlı yaşam tarzı hazır yemek kültürünü de peşinden getirdi. Katkı maddeli, hazır yemekler pratik olsa da sağlığımızı altüst ediyor. Vücudun sağlıklı kalması için farklı besin kombinasyonlarından oluşan sağlıklı bir beslenmeye ihtiyaç vardır. Besinler, vücudun sağlıklı gerekli fonksiyonları yapabilmesi için görevleri yerine getirmesine yardımcı olur.

Haber 11-10-2022 19:11

Faydalı sanarak içiyoruz ama sağlığımızı büyük ölçüde tehdit ediyor! Arıtma sularının zararları nelerdir?

Su içmenin sağlığımız için olan önemi her seferinde belirtiliyor. Uzmanlar daha sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak su içmeniz gerektiğini belirtiyor. Ancak içilen suların kalitesi sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Su artıma cihazlarının zararları merak edilen konular arasında bulunuyor. Sıklıkla kullanılan su arıtma cihazları çeşitli hastalıklara neden olabiliyor.

Haber 25-09-2022 08:01

Biri bile eksik olursa bünyeniz alt üst olur! Çok dikkatli olun

Magnezyum, çinko, iyot, selenyum, kalsiyum, potasyum gibi minerallerin eksikliği vücutta önemli sorunlara neden olabilmekte. Bünyemizin ufak fakat en vazgeçilmez parçasından biridir minarellerdir. Topraklarımızın niteliklerinin düşmesi, ağır metal toksisitesi gibi birtakım faktörler bizlerin mineral alımını azalttı ve mineral eksikliklerine pek çok kişide sıklıkla rastlanır oldu.

Haber 10-08-2022 15:25