Moringa Haberleri

Gaziantepli kadınlar moringa hasadına başladı

Nurdağı ilçesinde yetiştirdikleri bitki ile çay, şampuan, makarna gibi ürünler üretip bunları yurt içi ve yurt dışına satan kadınlar, 6. kez hasat heyecanı yaşıyor

Yurthaber 19-10-2022 11:49

Gaziantepli kadınlar İngiltere'de kurdukları şirketle moringa ürünlerini dünyaya pazarlayacak

Nurdağı ilçesinde yetiştirdikleri Moringa olifeira bitkisi ile çay, şampuan, makarna gibi ürünler üreten kadınlar, dünya pazarına açılacak olmanın heyecanını yaşıyor - Projenin Koordinatörü Aysel Eskici: - "5 yıl önce Türkiye'de hiç moringa yokken, 2018 yılında 'MoringaAntep' oldu. Bugün geldiğimiz noktada İngiltere'de Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden çıkmış bir marka var. İngiltere'de bu markanın tescilini yaptırdık"

Yurthaber 11-09-2022 12:35

Moringa bitkisi nedir, faydaları neler? Moringa çayı nasıl demlenir?

Moringa bitkisi içerdiği mineraller ve vitaminler ile sağlık açısından oldukça faydalıdır. Moringa, Moringa oleifera ağacından elde edilen bir Hint bitkisidir. Cilt hastalıkları, diyabet ve enfeksiyonları tedavi etmek için binlerce yıldır eski bir Hint tıp sistemi olan Ayurveda tıbbında kullanıldı. Sağlıklı antioksidanlar ve biyoaktif bitki bileşikleri açısından oldukça zengindir.

Yemek 14-12-2021 23:26

Moringa bitkisi sayesinde iş kadını oldular!

Gaziantep'te kooperatif kuran 7 kadın Ana vatanı Hindistan olan moringa bitkisini Türkiye’ye kazandırarak yaptıkları ürünleri tüm Türkiye'ye ihraç ediyor. Kadınlar, moringadan ürettikleri ürünlere yoğun talep olduğunu ve taleplere yetişmekte zorlandıklarını belirtti.

Finans 04-05-2021 15:04

Moringa

Moringa Hakkındaki Haberler Mynet'te. Moringa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Moringa çayı nedir, mucize bitki moringa oleifera faydaları nelerdir?

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yetiştirilen ve "mucize bitki" olarak bilinen "Moringa Oleifera"nın hasadına başlandı. Son zamanlarda ülkemizde de popüler olan moringa bitkisi, kalp hastalığı, diyabet, anemi be artrit gibi hastalıkların tedavisinde etkili oluyor. Hasadı başlayan moringa bitkisi hakkındaki bilinmeyenleri bir araya getirdik. Moringa çayı nedir, moringa bitkisi faydaları nelerdir?

Yemek 08-11-2019 14:23

Son dönemin en popüler bitkisi moringanın faydaları

Hindistan'da yetişen moringa bitkisi çay şeklinde tüketildiğinde vücudunuza birçok yarar sağlayabilir. Oldukça popüler bir hal alan moringa çayını dikkatli tüketmek gerekiyor çünkü kontrolsüz tüketimi ise vücuda zarar veriyor. İşte moringa hakkında tüm merak edilenler...

Yemek 30-11-2018 10:30