Msg Haberleri

Sertab Erener'in İstanbul'daki konserinde polisten organizatöre telif baskını

Ünlü şarkıcı Sertab Erener'in Sarıyer'deki konserinde, polis ekipleri organizatöre telif baskını yaptı. Konsere sivil polisler eşliğinde gelen MESAM ve MSG avukatı ile gözlemci, konser organizatörü ile birlikte tespit yaptı.

Magazin 2022-08-08 02:01:45

Kenan Doğulu'nun konserini polis bastı! Avukat ve gözlemci inceleme yaptı

Kenan Doğulu'nun Sarıyer'de verdiği konserde eğlenceyi polis baskını kesti. MESAM ve MSG temsilcisi Avukat Umay Neva Kaya ve gözlemci tarafından yapılan incelemeler sonrası ise konser kaldığı yerden devam etti.

Magazin 2022-08-07 10:40:28

'İlhan İrem’e yaşarken ilgi gösterilmedi' iddiasına MSG Başkanı Ferhat Göçer'den cevap

Türk pop müziğinin efsane isimlerinden İlhan İrem geçtiğimiz hafta hayatını kaybetmişti. Son yolculuğuna törenle uğurlanan İlhan İrem hakkında “Yaşarken ilgilenilmediği” yönündeki iddialara yanıt geldi. MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) Başkanı Ferhat Göçer, ortaya atılan iddialara çok üzüldüklerini belirterek bir basın açıklaması yaptı.

Magazin 2022-08-01 20:00:02

Erciyes Üniversitesi, 5 buluşun patentini üretici firmalara lisanslayarak ticarileştirdi

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış: - "2 yeni nesil genetik tanımlama kiti patentini Detagen Genetik Tanı Araştırma ve Uygulama Merkezine, insansız hava araçları ve rüzgar türbinlerinin kanat performanslarının artırılmasına yönelik 3 patenti de MSG Teknoloji Şirketine lisanslamış bulunuyoruz"

Yurthaber 2020-11-12 13:13:38

İşadamı Gürsoy’dan Adıyaman 1954 Spor’a destek

MSG Grup Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Sadık Gürsoy, ‘Bilet al, takımına sahip çık’ kampanyasına katılarak Adıyaman 1954 Spor’a destek oldu.TFF 3.

Yurthaber 05-11-20 12:45

İşadamı Gürsoy: En büyük hazinemiz cumhuriyetimizdir

MSG Grup Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Sadık Gürsoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.Milli mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 97.

Yurthaber 29-10-20 15:46

İşadamı Sadık Gürsoy’dan Kurban Bayramı mesajı

MSG Grubu Başkanı Sadık Gürsoy, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.MSG Grubu Başkanı Sadık Gürsoy, yayımladığı mesajda İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Yurthaber 30-07-20 08:36

Gençlik gününde gençliğe büyük müjde

MSG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Gürsoy tarafından, Gençlik Kompleksi Projesi hayata geçiriliyor.Adıyaman’da gençlerin topluma faydalı bir şekilde yetişmeleri ve Dünya’da ki teknolojiyi takip ederek söz sahibi olmaları, zararlı alışkanlıklardan ve alanlardan uzak tutabilmek amaçlı düşünülen Gençlik Kompleksi Projesini işadamı Sadık Gürsoy hayata geçiriyor.Günler öncecisinden “Adıyaman Gençliği için sende var mısın?” sloganıyla yola çıkılarak düşünülen projenin ilk adımları atılmaya başlandı.Hayata geçirilecek olan bu komplekste gençleri bu projenin ana teması spor tesisi, e-spor kulübü, aktivite salonu, kütüphane, Kur’an kursu gibi bölümlerin olacağı ücretsiz çay ve kahve ikramlarının yapılacağı bir kompleks yapıyı inşa ederek memleketimizin gençlerinin hizmetine sunulması hedefleniyor.Sadık Gürsoy, gençliğin her geçen gün sınırları daha ileriye taşınan teknolojik imkanlarla dijital bir çağa doğru gittiğini belirterek, “Yeni kuşakların içine doğduğu bu çağda gelecekte söz sahibi olabilmek için gençlerimizin yeteneklerini keşfedebilecekleri ortamlarla buluşturma kararı aldık.

Yurthaber 19-05-20 11:53

İşadamı Gürsoy: “Bugünleri analarımızın dualarıyla atlatacağız”

MSG Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Gürsoy, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak, geçirdiğimiz bu zor günler de annelerimizin duasına ve sevgisine ihtiyaç duyduğumuzu vurguladı.MSG Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Gürsoy yayımladığı mesajda, annelerin, toplum yapısının, mutlu ve sağlıklı yeni nesillerin güvencesi olarak, hoşgörü, güven, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olduğunu bildirdi.Gürsoy, “Birlikteliğimizi sağlayan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı olduğunu hiçbir zaman ve hiçbir koşulda unutmamalıyız.

Yurthaber 08-05-20 16:58

İş Adamı Gürsoy’dan Adıyaman Belediyesine 10 bin maske

Adıyamanlı işadamı Sadık Gürsoy, korona virüs (Covid-19) salgını sonrası vatandaşlara dağıtılmak üzere Adıyaman Belediyesine 10 bin adet maske bağışında bulundu.MSG Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Gürsoy, dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüs (Covid-19) salgın sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini vurgulayarak hazırlatmış olduğu 10 bin adet maskeyi Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a teslim etti.Maskeleri teslim alan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, MSG Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Gürsoy’a göstermiş olduğu örnek davranış ve desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti.Başkan Kılınç, “Sadık beye teşekkür ediyoruz.

Yurthaber 04-05-20 16:40

Çin tuzundan uzak durun: Alerjiyi tetikleyebilir, insülin direncini hızlandırır

Çin tuzunun kısa ve uzun vadede birçok sağlık sorununa yol açacağını dile getiren Dr. Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, “MSG, özellikle sinir sistemi için toksik bir maddedir. Alerjileri tetikleyebilir, gözlerde harabiyete yol açabilir, insülin direncini hızlandırır” dedi.

Yemek 27-02-20 11:12

Dijital dünyada müzisyenlerin durumu pek parlak değil

Müzisyen Fuat Güner: - "Artık plaktan veya cd'den para kazanma devri bitti. Sahnede çalıp söylüyorsanız, oradan para kazanıyorsanız ne ala. Yoksa müzisyenlerin durumu pek parlak değil. Çözüm maalesef yok. Başka bir dünyaya, dijital bir dünyaya girdik" - "Her gün öğrenmek durumundasınız. 'Öğrenmem bitti, ben artık bir şey öğrenmiyorum.' dediğiniz anda bence yaşam sevincinizi yitirirsiniz" - "MESAM'ı 50 bin liralardan 10 milyon liralık tahakkuklara çıkartabildik. Müzik camiasında ilk defa telif diye bir şey gerçekleşti ve çalışmaya başladı" - "Bugün MSG olsun MESAM olsun yılda yaklaşık 40-50 milyon lira civarında bir telif tahakkuku dağıtıyorlar. Bunun esas rakamı 350-400 milyon liralarda olması lazım"

Haber 24-05-19 11:08

Spor salonunda 50 Cent çalınca davalık oldu

Adana'da spor salonu işletmecisi Murat Yüksel hakkında iş yerinde rap grubu 50 Cent'e ait "Murder One" ve Dr. Dre'nin "Keep Their Heads Ringin" isimli şarkıları telif hakkı ödemeden çaldığı iddiasıyla "manevi ve mali haklara tecavüz" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı - İddianamede, meslek birlikleri MESAM, MÜ-YAP, MSG ve MÜYORBİR'in izinsiz çalınan eserler için hak sahibi belgesi sundukları belirtilerek, olaydan dolayı şikayetçi oldukları kaydedildi - Spor salonu işletmecisi Murat Yüksel: - "Burada müzik yaparak para kazanmıyorum. Normal spor salonu işletmeciliği yapıyorum. Böyle bir telif hakkı ödendiğinden haberim de yok. Bana hiç kimse bir şey bildirmedi. Direkt beni mahkemeye vermişler"

Haber 16-03-19 11:23

Spor salonunda 50 Cent çalınca davalık oldu

Adana'da spor salonu işletmecisi Murat Yüksel hakkında iş yerinde rap grubu 50 Cent'e ait "Murder One" ve Dr. Dre'nin "Keep Their Heads Ringin" isimli şarkıları telif hakkı ödemeden çaldığı iddiasıyla "manevi ve mali haklara tecavüz" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı - İddianamede, meslek birlikleri MESAM, MÜ-YAP, MSG ve MÜYORBİR'in izinsiz çalınan eserler için hak sahibi belgesi sundukları belirtilerek, olaydan dolayı şikayetçi oldukları kaydedildi - Spor salonu işletmecisi Murat Yüksel: - "Burada müzik yaparak para kazanmıyorum. Normal spor salonu işletmeciliği yapıyorum. Böyle bir telif hakkı ödendiğinden haberim de yok. Bana hiç kimse bir şey bildirmedi. Direkt beni mahkemeye vermişler"

Yurthaber 16-03-19 11:23

Bu uyarıya dikkat! Cips paketleri tehlike saçıyor

Çocuklarınızı cipslerden ve paketli atıştırmalıklardan uzak tutun. Bunları tüketen çocuklar sürekli tekrar yeme isteği duyuyor. Çünkü içinde MSG maddesi var. Bu madde, paketli yiyeceklere aşırı bir lezzet katıyor ve aşırı yeme isteği uyandırıyor. Bu bilgileri paylaşan, Diyetisyen Kübra Çıtlak Demir, 'Paket yiyeceklerden uzaklaştıramadığınız her çocuk obezite adayıdır' diyor.

Yemek 14-09-18 15:57

Sezen Aksu isyan etti! 'Bu seçim şaibeli'

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'nin (MSG) 10. Genel Kurulu yüzlerce üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Gergin bir atmosferde geçen seçimli genel kurulda Sezen Aksu ve Çelik de konuşma yaptı. Candan Erçetin'i destekleyen Sezen Aksu, "Bu seçim çağın çok gerisinde ve şaibeli. Elle sayım ne demek? Seçim şaibeli şu anda. Bu kadar basit. Ömrümde ilk defa bağırıyorum" diyerek seçimlere tepki gösterdi. O anların görüntüleri kameralara böyle yansıdı.

Magazin 03-04-18 11:41

Garo Mafyan: Aramzıda üç köstebek var

Garo Mafyan’dan şok iddia! MSG Başkanı Garo Mafyan, birliğe ait gizli bilgilerin yönetimden üç kişi tarafından, seçim öncesi MSG Değişim Hareketi’ne sızdırıldığını söyleyerek dava açtı. MSG Değişim Hareketi'nin liderliğini, Sezen Aksu destekli Candan Erçetin yapıyor.

Magazin 27-03-18 16:24

Deniz Seki cezaevinden MSG yönetimine girdi

Cezaevinde bulunan Deniz Seki, Garo Mafyan'ın listesinden yedek üye olarak yönetim kuruluna girdi.

Magazin 21-03-16 08:51

YouTube yasağı bize zarar verir

Bu yıl MSG üyelerinin telif kazancının artış hazı da yükseliyordu ama...

Magazin 29-03-14 12:20

Gıdalarda ekstra lezzet verici kimyasallar beyine hasar veriyor

Gıda üreticilerinin, gıda maddesinin lezzetini artırmak amacıyla kullandıkları Monosodyumglutamat’ın (MSG) insan sağlığını tehdit ettiğini bildirildi....

Yurthaber 20-07-11 14:19