Nanoteknoloji Haberleri

Nanoteknoloji nedir, nerelerde kullanılır? Nanoteknolojik ürünler nelerdir?

Bilim insanlarının zaten bildiği ancak diğer insanların yeni yeni duymaya başladığı bir kavram; nanoteknolojidir. Nanoteknolojinin tarihi 1970’lere kadar uzanır. Bu terim ilk kez Norio Taniguchi tarafından kullanılmıştır. Nanoteknolojiyi katkı sağlayan kavramlar ise ünlü fizikçi Richard Feynman tarafından ortaya atılmıştır. Peki, nanoteknoloji nedir, nerelerde kullanılır?

Haber 23-04-2024 22:29

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Alınacak olan eğitim konusunda tercih yaparken göz önünde bulundurulması gereken bazı etkenler vardır. Bunların başında seçilen bölümün gelecek vaat eden bir kariyer olması gelir. İyi bir gelir getireceği öngörülen bazı mesleklere yönelmek kişilerin ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda olmalıdır. Son dönemlerin gelecek vaat ettiği düşünülen bölümlerinden biri de Nanoteknoloji Mühendisliğidir.

Egitim 20-04-2023 10:54

Nanobilim ve Nanoteknoloji mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Kariyer planlaması yaparken kişilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneği olduğu konuları da göz önünde bulundurması son derece önemlidir. Kişiler, eğitim alacakları bölümleri seçerken gelecekteki mesleklerini düşünmeli hem iyi bir gelir elde edecek sektörlere hem de keyif alarak çalışabilecekleri alanlara yönelmelidirler. Geleceğin sektörlerinden biri olarak görülen nanoteknoloji ve nanobilim alanı son yıllarda en çok tercih edilen bölümler arasındadır.

Egitim 10-04-2023 13:55

Akıllı çiplerle 15 dakikada hastalık tanısı koyan nano-laboratuvarlar kuruluyor

TÜBİTAK'ın "Lider Araştırmacılar Programı" ile ABD'den Türkiye'ye dönen Bilkent Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Fatih İnci'nin liderliğindeki ekip, başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara kısa sürede teşhis koyabilen nano-laboratuvarları yerli imkanlarla kurmak için çalışıyor - İnci: - "Çiplerle, tıbbi kaynaklardan yoksun köylerde bile insanların kendi başlarına uygulayabilecekleri platformları geliştirip cep telefonu entegrasyonuyla doktor-hemşire-hasta arasındaki üçgeni sağlamış olacağız"

Haber 17-03-2022 11:13

Nanoteknoloji

Nanoteknoloji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Nanoteknoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Nanoteknolojiyle kansersiz bir dünya

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ata, nanoteknolojiyle birlikte 2020'lere varmadan kansersiz ve ameliyatsız bir dünyanın mümkün olabileceğini söyledi.

Haber 11-05-2009 11:24

Nanoteknolojiyle kurşun geçirmez yelek

Fransız ve Amerikalı araştırmacılar, nanoparçacık kullanarak askerler için kurşun geçirmez çok hafif yelekler üretmeye çalışıyor. Bir çeşit jel kıvamındaki madde, darbe alması halinde anında sertleşiyor ve darbeyi emiyor. Bu "sıvı zırh"ın, kurşun geçirmez yeleklerin örtmediği kol ve bacakları da koruyacağı belirtildi.

Haber 08-12-2006 16:02