Obez Haberleri

Araştırma: Aşırı kilolu bireyler için en fazla faydayı sağlayan egzersiz zamanı belli oldu

Avustralya'da yapılan bir araştırmada, aşırı kilolu (obez) kişiler için en faydalı egzersiz zamanının akşam olduğu tespit edildi.

Haber 16-04-2024 10:23

Zengin mutfağıyla ünlü ama Türkiye'nin en obez ili seçildi! En fit ili ise şaşırttı... 'Kanser dahil birçok ciddi hastalık riskini artırıyor'

Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.

Haber 04-03-2024 10:43

Gece yemekleriyle meşhur...Türkiye'nin en obez ili zengin mutfağıyla şaşırtmadı! Uzmanların 'spor yapın' uyarısına 'şehir uygun değil' dediler

Türkiye'nin her bölgesinde ayrı güzel lezzetler var. Her yörenin kendine göre bir damak tadı ve meşhur yemeği bulunuyor. Bu illerden Adana diğer illeri bir konuda geride bıraktı. Akıllara ilk önce gece yemeği ve sokak lezzetleri gelse de Adana'nın diğer illeri geride bıraktığı konu obezite. Türkiye'de ilk sırayı kimseye kaptırmayan Adana'da uzmanlar vatandaşları 'spor yapın' diyerek uyardı ancak karşılığında hastalardan 'Diyet için uygun bir şehir değil' karşılığını aldı.

Haber 04-03-2024 10:37

Bir anlık gaza geldi, vücuduna bastığı steroid iğnesi hayatının hatası oldu! Ünlü olma hayalleri kurarken kabusu yaşadı

26 yaşındaki Serkan Aydınlı, vücut geliştirme yarışmasına katılıp derece almak, tanınmak istiyordu. Bunun için gaza geldi ve stereoid iğnesi kullanmak istedi. Doktorlar Aydınlı'yı uyardı ancak o uyarılara kulak ardı etti ve çok geçmeden hayatı tam bir kâbusa döndü. Mevcut kasları da yağa dönüşen Aydınlı'nın psikolojisi bozuldu, bir buçuk yılda 100'den fazla kilo aldı. Obez olan Aydınlı sporu da bırakmak zoruna kaldı. Aydınlı'nın ve doktorunun çok ciddi uyarılar var...

Haber 13-09-2023 11:33

Obez

Obez Hakkındaki Haberler Mynet'te. Obez Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

5 yaşındaki çocuğu daha fazla yemek yemesin diye mutfağı kilitliyor

İngiltere'de yaşayan 25 yaşındaki anne Holly Williams, 5 yaşındaki kızının genetik rahatsızlığı nedeniyle sürekli olarak yemek yediğini açıkladı. 5 yaşında obez olan küçük kız daha fazla kilo almasın diye mutfağın kapısına kilit koyduğunu anlattı.

Kadin 30-01-2023 14:43

Sakın önemsiz görmeyin: Ölümcül sonuçları var! Çıban nasıl geçer?

Çıban toplumda en sık görülen rahatsızlıklardandır. Genellikle kendiliğinden geçen çıbanlar pek fazla önemsenmez. Ancak tedavi edilmeyen çıbanlar ölüme dahi yol açabilmektedir. Uzmanlar çıban tedavisi hakkında bilinçli olunması için uyarılarda bulunuyor. Yanlış uygulanan tedavi yöntemleri çıbanda bulunan enfeksiyonun yayılmasına neden olmaktadır.

Haber 23-08-2022 12:09