Omurga Haberleri

Dünyada bir ilk! Türk hekimler kanıtladı, literatüre girecek: Teşhis ve tedavideki ezberler değişecek

Tiroid hastalıkları, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Çok saç dökülmesi, kilo alamama veya verememe, halsizlik gibi belirtilere yol açıyor ve omurganın çok daha erken dönemde yaşlanmasına neden oluyor. Türk hekimleri ise normalde 60'lı yaşlardan itibaren başlayan omurga yaşlanmasının, tiroid hastalığı olanlarda 40'lı yaşlardan itibaren başladığını ortaya koydu. Alanında dünyada ilk olan bu çalışma, önümüzdeki günlerde uluslararası bir dergide de yayınlanacak ve literatüre girecek.

Haber 16-01-2023 12:02

Sakın önemsiz görmeyin! Her şey üşümeyle başladı... Kanser olduğunu öğrendi

Kanserin çok çeşitli belirtileri görülebiliyor. Kanserin türüne göre belirtileri farklılık gösteriyor. Bazı kanser türleri var ki sinsice ilerleyerek tüm vücudu sarıyor. Günlük hayatta görmezden gelinen birçok problem kanser belirtisi olabiliyor. Üşüdüğü için doktora giden bir adam 4.evre kanser olduğunu öğrendi.

Haber 16-11-2022 16:17

Sık sık kullanılıyor! Sırt ağrılarının en büyük nedeni

Sırt çantaları eşyaları taşımak için en iyi ürünlerden. Ağır eşyaları elde taşımaktansa sırtta taşımak çok daha kolay geliyor. Ancak sırt çantaları özellikle çocuklarda ortopedik sorunlara yol açıyor. Uzmanlar sırt çantaları hakkında ebeveynleri uyarıyor.

Haber 19-08-2022 16:42

Ebeveynler dikkat: İlk tanı çok önemli! Skolyoz nedir? Tedavisi nasıl yapılır?

Skolyoz omurgada görülen eğriliklerdir. Her yaşta görülebilen bu hastalık genellikle küçük yaşlarda başlamaktadır. Skolyozu erken teşhis etmek tedavisi için çok büyük önem taşımaktadır. Uzmanlar ebeveynlerin skolyoz hastalığı hakkında bilinçli olmaları için uyarıyor.

Haber 18-08-2022 15:28

Sakın göz ardı etmeyin: Ciddi hastalıkların belirtisi! Ense ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Gün boyunca yorulan vücutta çeşitli ağrılar meydana gelmektedir. Özellikle bilgisayar başında çalışan kişiler duruş bozuklukları nedeniyle sık sık ense ve bel ağrıları çekmektedir. Ancak bu ağrıların altında yatan neden sadece duruş bozuklukları değildir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biridir.

Haber 18-08-2022 09:06

Herkes bu hatayı yapıyor! Hastalıklara zemin oluşturuyor, doğru uyku pozisyonu nedir?

Herkesin rahat uyuduğu pozisyon farklılık gösteriyor. En sık yapılan uyku pozisyonları arasında yüzüstü uyumak yer alıyor. Uzmanlar yüzüstü uyumanın fıtık da dahil olmak üzere birçok hastalığa yol açtığını belirterek uyarıyor. Kalp ve omurga sağlığı için doğru uyku pozisyonunu bulmak gerekiyor.

Haber 17-08-2022 12:34

Patara kazı çalışmalarında köpekbalığı ve vatoza ait omurgalar tespit edildi

Patara kazı çalışmalarında köpekbalığı ve vatoza ait omurgalar tespit edildi

Yurthaber 13-08-2022 17:19

Denize balıklama atladı, omurgası kırıldı! 51 gündür yoğun bakımda

Kocaeli'nin Darıca ilçesinden arkadaşlarıyla Yalova'ya yüzmeye giden fabrika işçisi Hakan Koçak (24), hayatının şokunu yaşadı. Denize balıklama atlayan Koçak'ın dibe çakılması sonucu omurgası kırıldı. Talihsiz genç, 51 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. İşte olayın detayları...

Haber 08-08-2022 10:03

Dehşet anları kamerada! 22 yaşındaki kadın 15 metreden suya atladı, hayatı bir anda değişti

22 yaşındaki Libby Sinden isimli genç bir kadın, İngiltere’deki Kirkby Lonsdale’de bulunan Devil’s Bridge köprüsünden atladı. 15 metre yükseklikten kendisini aşağıya bırakan Sinden, omurgasını suya çarparak kırdı. Genç kadının verdiği macera kararı onlarca ameliyat ve aylarca tekerlekli sandalyeye bağlı kalmasına neden oldu.

Trend 09-07-2022 10:17

Duruşunu düzeltmek isteyenlerin bir numaralı yardımcısı olacak en iyi dik duruş korsesi çeşitleri

Evde, işte, okulda ve gündelik hayatta ekran başında geçirilen sürenin artması ile duruş bozuklukları da artış göstermeye başladı. Gerek ders çalışırken çalışma masasının başında gerekse ofisteki işleri yaparken bilgisayar başında durulan sürelerde kambur durulabiliyor. Bu gibi durumlarda dik duruş pozisyonunun geri kazanılmasına yardımcı olan dik duruş korselerini sizler için araştırdık. İşte detaylar!

Kadin 21-06-2022 16:25

Her 100 kişiden 3’ünde görülüyor! Geç kalmayın

Skolyoz hastalığı duruşu etkileyerek hem görünüşü hem de sağlığı tehdit ediyor. Tedavi edilmesi geciktikçe hayatı olumsuz etkileyen skolyozun etkilerini azaltmak adına bilinçli olmak ve erken teşhis etmek gerekiyor. Skolyozun özellikle ergenlik öncesi çocuklarda görülme riski çok daha fazla.

Haber 13-06-2022 12:09

Topuklu ayakkabı giymeden bir kez daha düşünün! Hastalığa neden oluyor

Topuklu ayakkabı çok daha estetik ve güzel bir görünüm sağlıyor. Kadınlar özel günlerinde ve günlük hayatlarında topuklu ayakkabıyı sıklıkla kullanıyor. Özellikle iş hayatında oldukça fazla topuklu ayakkabı giymek zorunda olan kadınların sağlığı bu durumdan oldukça etkileniyor.

Kadin 21-04-2022 15:13

Geçmeyen bel ağrılarına dikkat!

Bel ağrıları hayatı olumsuz etkileyen en etkili ağrılar arasında yer alıyor. Gündelik yaşam hareketlerini kısıtlayan bel ağrıları genellikle önemsiz görülüp geçilse de geçmeyen bel ağrıları hastalık habercisi olabilir. Eğer 6 haftadır geçmeyen bel ağrınız varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 18-04-2022 12:12

Bu şekilde birçok hastalığa davetiye çıkarıyorsunuz

Dik durmamak istenmeden yapılan, alışkanlık haline gelen bir davranış. Kötü duruş görsel olarak hoş görünmemesinin yanı sıra hiç beklemediğiniz hastalıklara da neden olabiliyor. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak birçok olumsuz etkisi bulunuyor. İşte kötü duruşun sebep olduğu o hastalıklar…

Haber 22-02-2022 10:00

Son dakika: İnsanlık tarihini değiştirdi... Tam 1,5 milyon yıllık!

Son dakika... İnsanlık tarihini derinden etkileyecek yeni bir bilimsel çalışma yapıldı. İsrail'de 1,5 milyon yıllık bir insan omuru bulundu. Bilim insanları tarafından yapılan çalışmaya göre, insanların ilk atalarının Afrika'dan Avrasya'ya dalgalar halinde göç ettiği tespit edildi. Yeni keşifle insanlık tarihinin bilinmeyenleri ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

Haber 04-02-2022 09:42

Omurga ameliyatlarında vida ne zaman kullanılmalıdır?

Omurga ameliyatlarında kullanılan vidalar hastaların en sık sorduğu sorular arasında yer alıyor. Peki omurga ameliyatlarında vida hangi durumlarda kullanılıyor? Konu ile ilgili bilgi veren Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, omurga ameliyatlarında kullanılan vidalar hakkında merak edilenleri aktardı.

Haber 10-08-2021 16:55

Omurga sağlığını koruyan küçük egzersizler büyük fayda sağlıyor! İşte hayat kurtaran 10 öneri

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yediden yetmişe herkesin günlük yaşamında sürdürdüğü alışkanlıklar değişti. Boyun, sırt ve bel ağrılarında ise artış yaşandı. Konu ile ilgili bilgi veren Omurga Sağlığı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, omurga sağlığını koruyacak önerilerde bulundu. Küçük egzersizlerin büyük etkiler yarattığına dikkat çeken Alanay, 10 madde ile sağlıklı kalmanın mümkün olduğuna dikkat çekti.

Haber 22-06-2021 14:42

Omurga platinleri, vida ameliyatları ve riskleri nelerdir?

Halk arasında omurgaya platin koymak veya omurgaya vida koymak şeklinde tabir edilen ameliyatların esas olarak omurga kemiklerini yakınlaştırmak, sabitlemek, bazen de birbirlerine kaynatmak amacıyla uygulanan sistemler olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, bu sistemlerde kullanılan malzemenin titanyumdan yapılan çok sert bir malzeme olduğunu, bunun da sistemlerin kırılması ve eğilmesini engellediğini söyledi.

Haber 02-06-2021 16:01

Faset eklem hipertrofisi nedir, nasıl tedavi edilir?

Yazılı teşhisle kişilerin hayatına giren faset eklem hipertrofisi, omurga kanalının arka kısmında bulunan faset eklem adı verilen eklemlerin yaşla birlikte yıpranması nedeniyle hacim olarak büyümesi sonucu ortaya çıkar. Bu klinik durum nedeniyle omurganın hareketinden sorumlu olan eklemler ağrılara neden olur. Ağrılar ise tedaviyi zorunlu kılar. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, faset eklemlerin hipertrofisi nasıl tedavi edildiğini anlattı.

Haber 02-06-2021 15:46

Anne karnındayken ameliyat edilen mucize bebek! ''Hamileliğini sonlandıralım'' denildi

Anne karnındayken omurga ameliyatı olan iki yaşındaki kızın yürümesi, koşması hatta bir yerlere tırmanması mucize olarak tanımlanıyor. Doktorların, ''Hamileliğini sonlandıralım'' teklifini kabul etmeyen anne, ''Ne olursa olsun o benim bebeğim olacaktı, böyle bir şeyi asla düşünmedim'' diyor.

Haber 27-05-2021 08:40

Sinsi omurga romatizması

Romatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Güler, omurga romatizmasının tedavi edilmediğinde kişinin bel hareketlerini ileri derecede kısıtlayan bir hastalık olduğunu söyledi.

Haber 26-06-2013 16:58

Omurga ameliyatlarında yeni yöntem

Prof. Dr. Ufuk Aydınlı, Türkiye'de yeni uygulanmaya başlanan "ejyonal anestezi tekniği" ile yapılan omurga ameliyatlarının, genel anestezi almasında sakınca olan yaşlı, ciddi solunum ve dolaşım sistemi hastalığı bulunan ve bir takım kas rahatsızlıklarına sahip hastaların daha konforlu ameliyat edilmesini sağladığını belirterek, genel anestezinin beraberinde getirdiği ameliyat sonrası uyku hali, bulantı, kusma, ağrı v.b. durumları da ortadan kaldırdığını söyledi.

Haber 23-02-2005 12:00

Televizyon seyretmek kasları imha ediyor

Uzmanların, uzun saatler boyunca televizyon ya da bilgisayar karşısında oturan kişilerin bel ve sırt kaslarında şiddetli ağrılara neden olan kalıcı hasar oluştuğunu belirledikleri bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00