Ortopedi Haberleri

Revizyon protez cerrahisi hangi durumlarda gereklidir?

Diz ve kalça protezi ameliyatları hastalara sağladığı iyileşme olanakları bakımından sıklıkla uygulanmaktadır. Operasyon sonrası hastaların eklem fonksiyonlarını aktif olarak kullanabildikleri gözlemlenir. Fakat bazı bireylerde, protez cerrahisi yöntemlerinin tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Sürekli hale gelen protezin yerinden çıkması gibi durumlarda kalça protez revizyonu gerçekleştirilir.

Kadin 15-06-2022 14:53

Bu tedavi ortopedi hastaları için umut ışığı

Ortopedi hastalıkları tüm yaşamı etkileyerek gündelik aktiviteleri yapmayı bile zorlaştırabiliyor. Ortopedi hastalıklarının tedavisine büyük önem vermek gerekiyor. Uzmanlar ortopedi hastaları için kök hücre tedavisinin umut ışığı olduğunu belirtiyor.

Haber 09-06-2022 13:53

Her alanda kullanabileceğiniz, ayaklarınızı rahat ettirecek en iyi ortopedik ayakkabı modelleri

Ayakkabılar, günlük kombinlerin ayrılmaz birer parçası. Bu sebeple gün içerisinde uzun süre giyilen ayakkabıların konforlu olması epey önemli. Özellikle günlük ayakkabı modellerinin ortopedik olması hem gün boyu ayaklarınızın rahat etmesini sağlar hem ayak sağlığınızı korur. Eğer siz de konforu ayaklarınıza getirecek bir ortopedik ayakkabı arıyorsanız doğru yerdesiniz. Her ortamda giyebileceğiniz en iyi modelleri sizler için araştırdık.

Haber 28-12-2021 16:01

Omurga sağlığını koruyan küçük egzersizler büyük fayda sağlıyor! İşte hayat kurtaran 10 öneri

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yediden yetmişe herkesin günlük yaşamında sürdürdüğü alışkanlıklar değişti. Boyun, sırt ve bel ağrılarında ise artış yaşandı. Konu ile ilgili bilgi veren Omurga Sağlığı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, omurga sağlığını koruyacak önerilerde bulundu. Küçük egzersizlerin büyük etkiler yarattığına dikkat çeken Alanay, 10 madde ile sağlıklı kalmanın mümkün olduğuna dikkat çekti.

Haber 22-06-2021 14:42

Ortopedi

Ortopedi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ortopedi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bu hastalık daha çok kız çocuklarında görülüyor! Her 100 çocuktan 3’ünü etkiliyor

0-5 yaş ve ergenlik döneminde olan çocukların ailelerinin skolyoz (omurga eğriliği) hastalığı konusunda dikkatli olması gerekiyor. Hastalıkta erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Bertan Cengiz, 1-30 Haziran skolyoz farkındalık ayı nedeniyle açıklama yaptı.

Kadin 18-06-2021 12:08

Ayak basışı probleminde tedavi tabanlıkla mı yapılır? Bu belirtiler varsa...

Ayak basış problemi küçük yaşlarda fark edilen ancak büyük bir sorun olarak görülmediğinden tedavisi önemsenmeyen bir rahatsızlıktır. Ayak basış problemi yaşayanlar tedaviyi erteledikçe ilerleyen zamanlarda bazı ayak sağlık sorunlarıyla karşılaşırlar. Batma, deri sertleşmesi ya da nasır gibi belirtileri beraberinde getiren ayak basış problemi için nasıl bir tedavi benimsenmelidir? İşte Pediatri Uzmanı Şükran Deniz'in anlatımıyla tüm bu soruların yanıtı...

Haber 09-06-2021 08:46

Yastığınızı iki yıldan fazla kullanıyorsanız korkunç: Derileriniz toz akarları için bir ziyafet!

Birçoğumuz yataklarımızın temizliğini ihmal ederiz, genellikle temizlemeye karar vermeden önce çarşafların içinde dolaşan şeyleri görene kadar bekleriz. Dr Karan Raj, şimdi bize yastıklarımızı her iki yılda bir değiştirmenin önemini hatırlattı ve nedeni oldukça korkunç.

Haber 02-03-2021 16:36

Kar yağışı kabusunuz olmasın! Ortopedik yaralanmaları önlemek için...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte karla kaplanan sokaklarda ortopedik yaralanma tehlikesi de artıyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolda yürürken kayıp düşme tehlikesi yaşayan pek çok insan için birtakım önlemler alınması gerektiğini hatırlatan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Sofu, buzlu zeminde yürürken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Haber 15-02-2021 17:34

Yazın çocuklarda kırık travmaları artıyor

Deniz, kum, güneş zamanı geldi. Okulların da tatil olmasını fırsat bilen çocuklar soluğu deniz, havuz, park ve bahçelerde aldı.

Haber 03-07-2013 10:17

Ortopedik kanserler nelerdir?

Anadolu Sağlık Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Erler, hem yetişkin, hem de çocuk ortopedisi konusunda uluslararası standartlarda hizmet verdiklerini belirtti.

Haber 21-04-2011 14:40

Kemik erimesine dikkat

Gümüşhane Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. M. Nurettin Işık, kemik erimesinin önüne geçmek için süt ürünleri ve sebzenin sofradan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00