Pelet Haberleri

Samsun'da kenevir sapından yüksek kalorili yakıt üretildi

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde, tarımsal atık olan kenevir sapından pelet ve briket yakıt üretildi.

Yurthaber 21-03-2024 12:21

Tokat'tan Avrupa ülkelerine pelet ihracatı

Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren fabrikada üretilen pelet (orman atıklarının işlemden geçirilip sıkıştırılması sonucu elde edilen yakıt çeşidi), Avrupa ülkelerine satılıyor.

Yurthaber 19-01-2024 12:08

Günde 5 bin ton pelet üretiliyor! En ekonomik yakıt, talep yağıyor...

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşayan Recep Tokta, atık talaş ve kereste tozunu, devlet desteğiyle kurduğu tesiste katı yakıt pelete dönüştürüyor. Günlük tam kapasite çalışmaları halinde 5 tona yakın pelet üretildiğini belirten Tokta, en ekonomik yakıtın pelet olduğunu söyledi. Öte yandan ürettiği katı yakıtı pazarlamada sıkıntı yaşamayan Tokta, pelete tatmin edici bir talebin olduğunu söyledi.

Finans 26-12-2022 17:06

Doğal ürünlerden elde edilen biyokütle yakıt pelete Avrupa'dan talep arttı

Türkiye'den 9 ayda gerçekleştirilen pelet ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 500 yükseldi, dış ticarette en büyük pazarı Avrupa ülkeleri oluşturdu - Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle: - "Şu an çok yoğun şekilde pelete talep var. Kömürle kıyasladığımızda atığı çok az, yüksek kalori var"

Yurthaber 17-10-2022 12:13

Pelet

Pelet Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pelet Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Belçikalılar doğal gaz krizi için çareyi pelet ve odunda buldular! Talep patladı

Rusya'nın doğal gaz ambargosu uyguladığı Belçika'da yakacak krizi sonrası pelet ve odunlara talep yağdı. Talep artışı bu ürünlerin fiyatlarını da hızla arttırdı. 15 kilogramlık pelet yakıt fiyatı 4,2 avrodan 12 avro seviyesine çıktı. Böylece pelet fiyatları 1 yılda yaklaşık 3 katına yükseldi. 80 avro seviyesinde olan odunun metreküp fiyatı 150 avroya ulaştı.

Finans 13-10-2022 12:45

Devlet desteğiyle kurulan tesiste atık orman ürünleri ekonomiye kazandırılıyor

Yozgatlı bir girişimci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteğiyle köyünde kurduğu tesiste bir tür katı yakıt olan pelet üretiyor - Girişimci Kazım Erdoğan: - "O kadar büyük bir talep var ki ürün yetiştiremiyoruz"

Yurthaber 20-09-2022 11:08

Bulgaristan doğal gaz krizi için çareyi Edirne'de buldu! Tırlar dolusu pelet aldılar

Rusya'nın doğal gaz ambargosu uyguladığı Bulgaristan'da yakacak krizi yaşanınca, Bulgaristan vatandaşları Edirne'den tırlar dolusu yakacak pelet satın almaya başladı. Yıllar sonra bu kış tekrar soba kullanmaya başlayacak çok sayıda Bulgaristan vatandaşı, Edirne'de fabrikalarda üretilen pelet yakıtını tırlarla Bulgaristan'a taşımaya başladı. Pelet satan firmalar, yoğun talep nedeniyle siparişlere yetişemediklerini belirtti.

Finans 30-08-2022 08:41

Doğal gaz krizinde çareyi Edirne'de buldular! Çuvalla satın alıyorlar... Taleplere yetişemiyorlar

Rusya'dan doğal gaz sevkiyatının düşmesi ve ambargo kararlarının etkisiyle, Avrupa'daki doğal gaz krizi yaşanıyor. Bu krizin kış aylarıyla birlikte daha da derinleşmesi bekleniyor. Doğal gaz kriziyle birlikte, yıllar sonra bu kış tekrar soba kullanmaya başlayacak çok sayıda Bulgaristan vatandaşı, Edirne'de fabrikalarda üretilen pelet yakıtını tırlar dolusu Bulgaristan'a taşımaya başladı.

Finans 29-08-2022 15:58