Pişik Haberleri

Pişik nasıl geçer, neden olur? Pişiğe ne iyi gelir, yetişkinlerde ve bebeklerde pişik nasıl tedavi edilir?

Pişik bebeklerde ve bazen yetişkinlerde de görülebilen ciltte oluşan bir rahatsızlıktır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde ve cildin kıvrımlarında ortaya çıkar. Pişik cildin tahriş olması ve ıslaklık, sürtünme veya tahriş edici maddelerin etkisiyle meydana gelir. Pişiğin başlıca nedeni bez bölgesinin uzun süre ıslak ve nemli kalmasıdır. İdrar ve dışkıdaki kimyasal maddeler ciltte tahrişe yol açar. Peki, bebeklere pişiğe ne iyi gelir?

Haber 15-06-2023 13:41

Pişiğe ne iyi gelir? Pişik neden olur, nasıl geçer?

Cildin tahriş olması ile meydana gelen pişik, genellikle bebeklerde görülse de yetişkinlerde de pişik olabilir. Özellikle yaz aylarında terlemeye bağlı olarak gelişen pişiği tetikleyen pek çok faktör vardır. Aşırı kilodan dolayı deride meydana gelen sürtünme, pişiğin önemli nedenlerinden biridir. Vücudun pek çok bölgesinde meydana gelen pişik, ileri seviyelerde cildin acımasına neden olabilir. Peki, yetişkinlerde ve bebeklerde pişi neden olur?

Haber 15-02-2023 17:23

Ebeveynler dikkat! Çocuklarda en sık görülen 6 hastalık

Çocukların bağışıklık sistemleri çok daha güçsüz olduğu için sık sık hastalanabiliyorlar. Çocukların hastalıklarının ciddi hastalıklara dönmemesi için anne ve babaların sağlık konusunda bilinçli olmaları gerekiyor. Uzmanlar çocuklarda en sık görülen 6 hastalığı açıkladı.

Haber 25-08-2022 16:08

Hem yetişkin hem bebekler için en iyi pişik kremi tavsiyeleri

Vücudun belli bölgeleri çeşitli sebeplerden ötürü ıslak veya nemli kaldığında oluşan deri problemi, halk arasında pişik olarak anılır. Genellikle bebeklere has cilt problemi olarak düşünülen bu sorun, aslında yetişkinlerin de sıklıkla karşılaşabileceği bir durum. Pişik problemiyle karşılaştığınızda korkmanıza gerek yok, özel olarak üretilmiş pişik kremi çeşitlerinden cildinize uygun olanı seçerek kısa sürede onarım sağlayabilirsiniz. İşte sizin için pişik önleyici krem tavsiyeleri!

Kadin 05-11-2021 13:20

Bebeklerde pişik neden olur? Önlemek için ne yapmalı?

Bebeklerde pişik sıkça karşılaşılan sorunlar arasında gelir. Bezin temas ettiği bölgelerde kızarıklık ve döküntü gibi yaralara neden olan pişik bebeğin rahatsız olmasına sebep olur. Bu nedenler bebeklerde pişik olmaması için çabalamak önemlidir. Bebeklerde pişik neden olur, nasıl önlenir sorularının cevabını bilmek de pişik sorunu yaşanmaması için önemlidir. Konuyla ilgili tüm detayları Hamile Eğitmeni Esra Ertuğrul anlattı.

Kadin 08-06-2021 09:49