Plak Haberleri

Hayallerinin peşinden gitti, ünü 6 metrekarelik dükkanından Türkiye'ye yayıldı! Ağlaya ağlaya gelenler var

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Ahmet Kara'nın hikâyesi, 1980'de hayallerinin peşinden giderek çok sayıda plak ve kasetlerin bulunduğu dükkan kurmasıyla başladı. Söz ve müziğiyle hafızalara kazınan şarkıları 6 metrekarelik dükkanındaki pikaptan çalan Kara'nın ünü, yıllar içinde Türkiye'ye yayıldı. 40 yıldır plak ve kaset satan Ahmet Kara, ölümsüz şarkılarda hatıralarını arayan vatandaşların uğrak noktası oluyor. Kara da "Ağlaya ağlaya gelenler var. Beni görünce ağlayanlar oluyor" diyor.

Haber 25-02-2024 12:20

Bu hatadan kaçının! Diş tartarlarının oluşmasına neden oluyor

Ağız ve diş temizliği hem görünüm hem de sağlık için büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar dişlerde oluşan çeşitli problemlerin kalp sağlığını riske attığını belirtiyor. Uzmanlar dişlerinizin daha temiz olmasını sağlamak için uyguladığınız bir alışkanlık diş tartarına ve plaklara neden olabileceğini belirtiyor. Diş tartarlarından kurtulmak için bu alışkanlıktan uzak durmak gerekiyor.

Haber 17-02-2023 10:14

Hobi olarak başlayıp 5 yılda 9 bin plak biriktirdiler

Denizli'de yaşayan Cansu Atik ve İsmail Alparslan Ece, son 5 yılda topladıkları plakları sanatçılara imzalatmak için Türkiye'nin dört bir yanındaki konserleri takip ediyor - Cansu Atik: - "1960-70'lerde çok ünlü olan, bir iki plak çıkarmış ancak şimdilerde pek bilinmeyen çok sanatçı var. O sanatçıların şarkıları biliniyor ama kimin söylediği artık çok bilinmiyor. Bu şekilde birçok sanatçının imzalı plağı var elimizde"

Yurthaber 19-10-2022 13:27

Adanalı usta 4 metrekarelik dükkanında bozuk gramofonlara ses veriyor

Gramofon ustası Serkan Gülgör: - "Hatay, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Van ve daha sayamadığım birçok yerden müşterilerim var"

Yurthaber 09-10-2022 11:05

Plak

Plak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Plak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Evlerden toplanan eşyalarla açılan kafe ziyaretçilerine nostalji yaşatıyor

Denizli'de eskici-kahveci konseptli kafenin işletmecisi İsmail Alparslan Ece: - "Hikayesi olmayan hiçbir eşyayı buraya kabul etmiyoruz"

Yurthaber 21-09-2022 11:13

Tüm gününüzü mahvediyor, baş ağrılarına neden oluyor! Diş sıkma alışkanlığından kurtulmak için

Diş sıkma alışkanlığı bilinçsizce yapılan hareketler arasında bulunuyor. Genellikle uyku sırasında sıkılan dişler birçok sağlık sorununa yol açıyor. Gün boyunca çeşitli ağrılara neden olan bruksizmden kurtulmak için uygun tedavi yöntemini izlemek gerekiyor.

Haber 05-09-2022 15:53