Plastik Atık Haberleri

Plastik atıklar Trabzon'da oyun parkına dönüştü

Unilever Çamaşır Bakım Pazarlama Direktörü Alper Çapar: - "Hedefimiz, çağrımıza gelecek desteklerle daha birçok oyun parkını birçok ilimizle buluşturmak ve burada çocukların yüzünde gördüğümüz gülümsemeyi daha fazla çocukta görmek"

Yurthaber 29-09-2022 11:58

Çevreci fabrika plastik atıktan ürettiği ham maddeyi 17 ülkeye ihraç ediyor

Konya'da enerjisinin önemli bölümünü çatıya kurulan 3 megavatlık güneş enerjisi santralinden karşılayan geri dönüşüm fabrikası, aylık 750 ton atığı ekonomiye kazandırıyor - Firma yöneticisi Mehmet Emin Gürbüz: - "Tonunu 350 avroya aldığımız plastik atıktan dönüştürdüğümüz ham maddeyi, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Çin, Hindistan ve Malezya gibi ülkelere 900 avroya satıyoruz"

Yurthaber 13-06-2022 11:02

'Plastik krizinin' çözümü için umut doğdu: BM üyeleri uluslararası anlaşma için müzakerelere başlayacak

Dünya, plastik kirliliğiyle mücadele için küresel bir anlaşmaya hazırlanıyor. Birleşmiş Milletler'e (BM) üye ülkeler; plastiklerin üretimi, kullanımı ve bertarafı için kurallar koyabilecek küresel bir anlaşma için müzakerelere başlamayı kabul etti. Karar, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki BM Çevre Konferansı'nda alındı.

Haber 03-03-2022 14:19

İstanbul'da denizden toplanan atıklar karada sergilendi

İstanbul'da denizden toplanan atıklar karada sergilendi

Yurthaber 20-02-2022 12:34

Diğer Haber Etiketleri

Samsung Galaxy S22'de balık ağlarından elde edilen plastik sürprizi

Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus ve Galaxy S22 Ultra'nın fiyatları ve özellikleri için birçok sızıntı yapıldı. Galaxy S22 ailesine ilişkin bekleyiş hala sürerken, Samsung'un yeni Galaxy ailesinde atılan balık ağlarındaki plastikten yapılmış yeni bir malzemenin kullanılacağı ortaya çıktı. Ancak net olmayan bazı noktalar mevcut.

Haber 07-02-2022 11:53

Pet şişeler çöp olmasın! Sürdürülebilir bir yaşam için pet şişeleri değerlendirme yolları...

Günlük hayatta sıkça kullanılan pet şişeleri çöpe atmaya son! Oldukça eğlenceli pet şişe değerlendirme yolları sayesinde hem tasarruf edecek hem daha az plastik ziyan ederek çevreye zarar vermeyeceksiniz. Ayrıca bunu yaparken keyifli vakit geçireceksiniz! Doğaya yardım etmeye ve daha çok para biriktirmeye hazır mısınız? İşte karşınızda pet şişeleri değerlendirme yolları...

Kadin 18-01-2022 16:13

Bu bağımlılık bambaşka! Tekerlek lastiği bağımlılığı olan kadın: Çene kaslarımı çalıştırıyorum

Dünyanın pek çok yerinden ilginç alışkanlıkları olan insanlar görmek mümkün. Öyle ki bu alışkanlıklar kimi zaman aklın sınırlarını zorluyor. Çocukluğundan beri ilginç bir bağımlılığa sahip olan 19 yaşındaki Allison, lastiklere karşı özel bir ilgi duyuyor. Yıllardır lastik yediğini itiraf eden Allison, adım adım sağlığını riske atmaya devam ediyor.

Trend 22-09-2021 09:59

Kuveyt'te dünyanın en büyük lastik çöplüğü ateşe verildi: Gökyüzü siyaha döndü

Kuveyt'teki Al Sulaibiya lastik sahasında dünyanın en büyük lastik çöplüğü ateşe verildi ve bu korkunç manzara uydu görüntülerine de yansıdı. Bir sosyal medya gönderisinde yer alan bilgiye göre, bu alanda 7 milyon lastik olduğu tahmin ediliyor.

Haber 05-08-2021 08:51

Yasak başlıyor! Market poşetlerinde yeni dönem!

Marketlerde yeni plastik poşet dönemi başlıyor. Plastik atık ithalatı yapan işletmeler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yeni kurallar getirildi. Yapılan bu yeni düzenlemeyle cips ve çerez poşetleri ve plastik alışveriş poşetleri ile ilgili yeni bir dönem başlıyor. Artık, bu tarz atıklarla ilgili yeni yasaklar uygulanacak.

Finans 25-07-2021 12:34

Kılıçdaroğlu: Cennet vatanımızı yabancıların çöp deposuna döndürmek için yine kolları sıvadılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Daha yeni Avrupa’dan plastik çöplerin ithalatına yasak getirmişlerdi, bu sabah yasağı iptal etmişler. Cennet vatanımızın topraklarını yabancıların çöp deposuna döndürmek için yine kolları sıvadılar" ifadelerini kullandı.

Haber 10-07-2021 23:18

Okyanuslarda bulunan plastik çöplerin neredeyse yarısı 'paket yiyecek ve içecek kaynaklı'

Yeni bir araştırma, okyanusları kirleten plastiğin neredeyse yarısının paket olarak satılan yiyecek ve içeceklerden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Yüzeyde duran çöplerin en büyük üç kaynağının Türkiye, İtalya ve İngiltere olduğu tespit edildi.

Haber 11-06-2021 06:04