Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Haberleri

Gönül Yazar Alâeddin Yavaşça ile olan anısını anlattı! Beni ölümden kurtardı

Gönül Yazar, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça ile ilgili bir anısını anlattı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Alâeddin Yavaşça'nın hayatını kurtardığını itiraf eden Gönül Yazar, "Benim doktorumdu. Doğumuma tam bir hafta vardı, meğer çocuk karnımda ölmüş. Dursaymış zehirleyip beni de öldürürmüş. O çocuğu Alâeddin Yavaşça aldı ve beni ölümden kurtardı" dedi.

Magazin 27-12-2021 17:44

Sanatçı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'ya veda

Vefat eden klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca (95) için kültür ve sanat dünyasından birçok ismin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde tören gerçekleştirildi. Yavaşca'nın naaşı, törenin ardından cenaze namazı için Fatih Camisi'e götürüldü. Yavaşca'nın cenazesi, Yahya Efendi Haziresi'nde toprağa verilecek.

Magazin 25-12-2021 13:40

Prof.Dr. Alaeddin Yavaşça kimdir? Alaeddin Yavaşça kaç yaşında ve neden öldü?

Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça 95 yaşında hayata gözlerini yumdu. KİLİS 7 Aralık Üniversitesi, Üniversite Senatosu’nun aldığı kararla 2010 yılını “Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça yılı” olarak ilan edilmişti. İşte detaylar...

Haber 23-12-2021 14:07

Devlet sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti

Türk Müziğinin büyük bestekârları Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça vefat etti. Uzun süredir tedavi gören büyük ustanın vefatını TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölükbaş duyurdu.

Magazin 23-12-2021 09:58

Diğer Haber Etiketleri