Prof. Dr. Hakan Oğuztürk Haberleri

Kovid-19 aşılaması devam ettikçe tedirgin edici vaka artışı beklenmiyor

Prof. Dr. Oğuztürk: - "Vakaların azalmasıyla doğru orantılı olarak vefat sayıları da azaldı. Özellikle kronik hastalar, 65 yaş üstü kişiler gibi riskli gruptakilerin büyük çoğunluğunun aşılarının tam olması vefatların daha da azalmasını sağladı"

Yurthaber 30-03-2022 11:04

İsrail'de görülen Flurona vakası dünyada ilk değil

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk: - "Kovid-19 hastalığının Vuhan'da ilk kez ortaya çıkmasından kısa süre sonra yapılan bazı çalışmalarda, koronavirüslerin başka mikroorganizmalar ile tek kişide hastalık yaptığı ortaya koyuldu" - "(Flurona) Hasta genç ve sağlıklıysa hastalık hafif seyredebilir, 65 yaşın üstündekilerde, hipertansiyonu, diyabet ve metabolik problemleri olanlarda, bağışıklığı bozulmuş kanser hastalarında tabii ki hasar verici etkiler söz konusu olabilir"

Yurthaber 05-01-2022 11:12

Gençlere, Salgında bize bir şey olmaz psikolojisinden kurtulun çağrısı

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk: - "Acil servislerimize her yaş grubundan hastalar geliyor ancak son bir ay içinde gençlerin oranı önceki dönemlere göre daha fazla. Kovid-19 hastalarının dörtte birini maalesef genç nüfus oluşturmakta" - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır: - "Salgına yakalanma yaşı düştü. Özellikle obezler, Kovid-19'a daha kolay yakalanıp, zor atlatıyor. Obezite, zatürreye çevirme riskini de yükseltiyor" - Gülhane Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde Uzman Dr. Ayça Çalbay: - "Entübasyon ihtiyacı yüksek olan gençlerimiz oluyor"

Yurthaber 20-10-2021 11:08

Diğer Haber Etiketleri