Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Haberleri

İstanbul için büyük tehlike... İl Sağlık Müdürü uyardı! Azalıyor, risk haline gelecek

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, megakentteki doğurganlık oranına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. İstanbul'daki oranın azaldığını ve 1.71'e düştüğünü belirten Memişoğlu, bunun nüfus azalması ve yaşlanması anlamına geldiğini belirtti. Doğurganlık oranının 2'nin altına düşmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Memişoğlu, "10 sene sonra risk haline gelecek" şeklinde konuştu.

Haber 02-11-2022 15:13

SON DAKİKA | Yılbaşında kısıtlama veya kapanma olacak mı? Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan açıklama

Son dakika haberine göre koronavirüs salgınında Omicron varyantı paniği devam ederken yılbaşında yeni bir kısıtlama veya kapanma olacak mı sorusu da merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Memişoğlu, herkesin kendi kişisel tedbirini alması gerektiğini belirterek yılbaşında kısıtlama veya kapanmanın söz konusu olmadığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 25-12-2021 10:29

İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu'ndan korkutan artış öngürüsü: İnşallah yaşamayız

Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Aşıyı olmak durumundayız. Elimizde başka bir silah yok" dedi. Memişoğlu, "Anadolu'daki bazı şehirlerdeki artışın İstanbul'a bir süre sonra yansıyacağını öngörmekle birlikte, inşallah bu yükselmeyi yaşamayız." ifadelerini kullandı.

Haber 14-09-2021 18:21

Yeni bir kapanma olacak mı? İstanbul İl Sağlık Müdüründen açıklama

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da vaka sayılarında son haftalarda bir durgunluğa girildiğini, Ekim-Kasım aylarında vaka sayılarında bir artış yaşansa da aşılamalar sayesinde, bu artışın önceki piklerdeki kadar hastanelere yansıyacağını düşünmediğini söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, yeni bir kapanmanın gündeme geleceğini düşünmediğini de belirtti.

Haber 05-09-2021 10:51

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İstanbullulara çağrı: Ağustos ayı kritik, aşınızı yaptırın

Salgınla mücadelede vaka sayıları yüksekliğini sürdürürken İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbullulara seslendi. Memişoğlu, " Ağustos ayı kritik, herkesin maskesine, mesafesine dikkat etmesini, aşısını yaptırmalarını bekliyorum. Sağlık sistemi olarak biz her türlü sayıyı yönetebiliriz ama insanlarımızın hastalanmasını istemiyoruz" dedi.

Haber 12-08-2021 09:36

İstanbul İl Sağlık Müdürü'nden maske açıklaması

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu maskelerle ilgili, "Havalandırması iyi olan alanlarda maskeyi çıkarabilirsiniz. Düğünde dernekte önce maske takılıyor, sonra herkes çıkarıyor. Bunu yapmasınlar" ifadelerini kullandı.

Haber 14-07-2021 19:00

İstanbul'da aşılama ne zaman tamamlanacak? İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu açıkladı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, nüfusa göre İstanbul’da 9,5 milyon insanın aşılanması gerektiğini söyleyerek, "Şu ana kadar 6,5 milyon aşıladık, 3 milyonu kaldı. Bunu da Temmuz’un ilk haftasına doğru bitirmiş olacağız" dedi. Açık havada mesafenin korunduğu sürece maske kullanımının kalkabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Memişoğlu, müjdeyi, "Bayramı bayram gibi yaşayacağız inşallah" diyerek verdi.

Haber 18-06-2021 09:46

İstanbul için sevindiren haber! Salgında en düşük seviye görüldü

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da koronavirüs salgının başlangıcından beri pozitif vaka oranında en düşük seviyenin dün görüldüğünü açıkladı.

Haber 05-06-2021 11:21

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu'ndan umut veren açıklama

Türkiye'nin sağlık alanında dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu söyleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, pandemi sürecini büyük bir özveriyle yürüttüklerini dile getirdi. İstanbul'da aşıya olan talebin arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Memişoğlu, "Şu anda vaka sayılarımız çok azaldı. Hastanelerimizde de sorun yok. Haziranda aşılamayı büyük oranda sağlamış olacağız. Böylece, haziran, temmuz ve ağustos aylarının daha rahat geçeceğini düşünüyorum" dedi.

Haber 28-05-2021 10:59

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'dan canlı yayında tedirgin eden açıklama

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, CNN Türk yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Memişoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada salgının riskine dikkat çekerek, "Ben bazen acil durum hastanelerinde yoğun bakıma gittiğimde şunu görüyorum; gerçekten orada bir ölüm kokusu var." ifadelerini kullandı.

Haber 19-05-2021 20:51

İstanbul için sevindiren gelişme! Nisan ayına göre vaka sayılarında büyük düşüş

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) bağlı vaka sayılarının nisan ayı ortalarına göre yaklaşık yüzde 600 azaldığını söyledi. Memişoğlu ayrıca, yatan hasta sayısında ve yoğun bakım doluluk oranında da düşüş olduğunu ekledi.

Haber 19-05-2021 09:53

Tam kapanmada 5. gün! İşte İstanbul'da son durum

Tam kapanmada 5. güne girilirken İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentteki son durumu açıklayarak "Pozitif vaka sayılarında yüzde 33 oranında bir azalma var" açıklamasını yaptı.

Haber 04-05-2021 15:39

İstanbul'da koronavirüs vakalarında düşüş!

Tam kapanmaya saatler kala İstanbul'dan umutlandıran haberler geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının son 10 günde yüzde 30 oranında azaldığını açıkladı. Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise ayaktan başvurularda düşüş başlandığını duyurdu.

Haber 29-04-2021 13:51

İl Sağlık Müdürü, İstanbul için tarih verdi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "En geç nisanın ortasından itibaren vaka sayılarındaki artışın düşeceğini öngörüyoruz ama bu kasımdaki ve marttaki simülasyonumuzun karşılığındaki öngörümüz" diye konuştu.

Haber 01-04-2021 12:15

İstanbul İl Sağlık Müdürü'nden uyarı: Aman dikkat

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Salgın bitmedi, pozitif vaka sayımız yükseliyor aman dikkat" açıklamasını yaptı.

Haber 23-03-2021 09:50

İstanbul İl Sağlık Müdürü'nden vatandaşlara uyarı: Aman dikkat

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından bir dizi uyarıda bulunarak, “Yüksek riskli gruptayız, salgın bitmedi. Uyum içinde kısıtlama duygusu ve farkındalığı ile hareket etmek zorundayız. Aman dikkat” sözlerine yer verdi.

Haber 02-03-2021 09:50

Vali Yerlikaya sosyal medyadan paylaştı! İstanbul'da heyecanlandıran toplantı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve sağlık idarecilerinin katılımı ile bir toplantı yaparak kademeli normalleşme sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Haber 01-03-2021 15:47