Prof. Dr. Ömer Özkan Haberleri

Prof. Dr. Ömer Özkan'dan kafa ve beyin nakli yorumu! ''Mümkün olabilecek

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, beyin ve kafa nakliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Adını dünya tıp literatürüne yazdıran Özkan, ölümsüzlüğün mümkün olup olamayacağını anlattı. Prof. Dr. Ömer Özkan, "İnsan ömründe şimdilerde 80- 85'lerden bahsediyoruz. Ölümsüzlük denilen kavramda 30'lardan 80'e geldiysek belki 100'e de uzayacak. Felç hastalarını iyileştirdiğimiz zaman bilin ki kafa nakli de mümkün olabilecek" dedi.

Haber 23-02-2024 19:50

Kadavradan rahim nakliyle anne olan Derya Sert'in bebeği 3 yaşına girdi

Antalya'da rahim nakli sonrası uygulanan tedavilerle anne olan Derya Sert'in oğlu Ömer Özkan'ın 3. yaş günü kutlandı.

Yurthaber 05-06-2023 14:40

Türkiye’de bir ilk, düğmeye basıldı! Hayvandan insana organ nakli... Prof. Dr. Ömer Özkan: Eğer treni kaçırırsak...

Türkiye'nin ilk yüz nakli, çift kol ve dünyanın ilk rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, hayvandan insana nakilin araştırılacağı Bilim Vadisi oluşturmak için altyapı girişimlerini yaptıklarını duyurdu. 'Cumhurbaşkanımızın bilgisi ölçüsünde desteklerimizi aldık' diyen Prof. Dr. Özkan, 'Bunun için alt yapıyı oluşturmamız gerekiyor. Bilimin her aşamasında olduğu gibi bunu da ihmal etmemek gerekiyor' diye konuştu.

Haber 17-12-2022 16:59

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Prof. Dr. Ömer Özkan'a nakil tebriği! 'Dünyada çığır açıcı bu başarıyı kutluyoruz'

Türkiye'de kadavradan rahim nakli yapılan ikinci hasta Havva Erdem'in (33) anne olduğunu öğrenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'ı tebrik etti. Bakan Koca, “Dünyada çığır açıcı bu başarıyı kutluyoruz" dedi.

Haber 02-10-2022 13:33

Prof. Dr. Ömer Özkan

Prof. Dr. Ömer Özkan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Prof. Dr. Ömer Özkan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türkiye'nin rahim nakli yapılan ikinci hastasına tüp bebek denemelerine başlanacak

Havva Erdem'in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Ameliyat ve süreç çok güzel geçti. Şimdi çocuğu sağlıklı bir şekilde eline alması için gereken testler yapılıyor. Yakın zamanda inşallah güzel sonuçlar alacağız. Denemeler kısa sürede başlayacak" - "Diğer ülkelerde de bizim tekniğimiz kullanılarak ameliyatlar yapılmaya başlandı. Hindistan'da da Çekya'da da Brezilya'da da İsveç'te de kullanılan ameliyat teknikleri, bizim tekniklerimiz. Bu bizim için gurur verici"

Yurthaber 27-07-2022 15:18

Minik Asiye taburcu edildi

İki pitbullun saldırısı sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, 41 gün süren tedavisinin ardından Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden ailesiyle ayrıldı - Baba Hüseyin Ateş: - "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'dan Allah razı olsun. 1,5 ay sonra tekrar geleceğiz"

Yurthaber 31-01-2022 12:31

Türkiye'nin ilk yüz naklinin 10. yılı kutlandı

Yüz nakli operasyonlarını yapan Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Nakillerde finansman kısmının konuşulmadığı ender ülkelerden biriyiz"

Yurthaber 21-01-2022 14:50

Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti! İşte Uğur Acar'ın son hali

Türkiye'nin ilk yüz nakli operasyonu gerçekleştirilen Uğur Acar, operasyonun 10'uncu yıl dönümü nedeniyle nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ile bir araya geldi. Yüz nakli olan Uğur Acar, “10 yıl benim için rüya gibi geldi geçti" derken Prof. Dr. Özkan ise yıllar sonra Acar ile arasında geçen diyaloğu paylaştı.

Haber 21-01-2022 13:49

Kanser teşhisi konulan Rus kadın, aradığı şifayı Türkiye'de buldu

Antalya'da Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'ın ameliyatıyla tümörden kurtulan Bulatova, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Ömer Özkan'ın operasyonuyla da protez memeye kavuştu - 52 yaşındaki Nadejda Bulatova: - "Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Türk hekimlerine minnettarım. Sağlığıma kavuşturdukları için çok teşekkür ediyorum"

Yurthaber 03-01-2022 11:08

GÜNCELLEME - Gaziantep'te iki pitbullun saldırdığı çocuğun sağlık durumuna ilişkin açıklama

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete: - "Hastamızın ve nakil edilen dokuların durumu iyi. Yoğun bakım ünitesinde uyutularak yakın takibi devam ediyor. Hayati bulguları da stabil" - Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Asiye'nin yüzündeki sinirlerde ve çene kemiğinde ciddi hasarlar vardı. Yüz felci riski bulunuyor, gerekirse o konuda da müdahalede bulunacağız" - "Bu süreçte bir sorun çıkmazsa ve hayati tehlike riski tamamen ortadan kalktıktan sonra diğer işlemleri yapmaya başlayacağız" PROF. DR. ÖMER ÖZKAN'IN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 27-12-2021 12:42

Son Dakika: Pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye’nin doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan açıkladı: Kemik eksiklikleri vardı

Son dakika haberi: Gaziantep'te pitbull köpeklerin saldırısı sonrası yaralanan Asiye Ateş’in (4) Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 4 saat süren başarılı ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, küçük kızın son durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Özkan, “Ek doku talebi gerekebilir. Epeyce derin yarası ve kemik eksiklikleri vardı. Bunları tamamlamaya çalışacağız. Asiye şu anda yoğun bakımda, durumu iyi. Ailesi yanında. Yakın zamanda taburcu olmaz" dedi.

Haber 27-12-2021 12:30

Gaziantep'te iki pitbullun saldırdığı çocuğun doku nakli ameliyatına başlandı

Gaziantep'te iki "pitbull"un saldırdığı çocuğun doku nakli ameliyatına başlandı

Yurthaber 26-12-2021 14:27

Rahim nakledilen Havva Erdem'e ilk tüp bebek denemeleri 2022'de yapılacak

Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Rahim nakli ameliyatı yaptığımız Havva Erdem'in durumu iyi. Yakından takip ediyoruz. İnşallah 2022'nin ilk aylarında tüp bebek denemelerine başlayacağız. Umarım o da Derya Sert gibi bebeğini yakın zamanda kucağına alacak" - "Mevzuatının hazırlanmasıyla 2022 yılının ilk yarısında canlıdan canlıya rahim nakli ameliyatlarına başlayacağımızı düşünüyorum"

Yurthaber 19-12-2021 11:21

Türkiye'nin ikinci rahim naklinin yapıldığı Havva Erdem taburcu edildi

Erdem'in taburcu edilmesine ilişkin basın toplantısına dünyanın kadavradan ilk rahim nakli ile anne olan Derya Sert ve 15 aylık oğlu "Ömer Özkan" bebek ilk defa kameraların karşısına geçti - Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Kısa sürede Havva Hanım'ın çocuk sahibi olmasını umuyoruz. Tecrübeler büyük" - Havva Erdem: - "Sürecin ilerlemesi için sabırsızlanıyoruz. İlk transferde kucağımıza alacağımıza inanıyoruz"

Yurthaber 24-09-2021 11:39

Türkiye'de ikinci! Antalya'da kadavradan rahim nakli

Türkiye'nin kadavradan ikinci rahim nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılıyor. Prof. Dr. Ömer Özkan ve Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığındaki 40 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyat saat 04.30'da başladı.

Haber 27-07-2021 09:04

Türkiye'de çift kol nakli yapılan 5. hasta Ayılmazdır, hastane dışına çıkmaya hazırlanıyor

Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Her şey yolunda, ilaçlarının dozları azaltılıyor. Bayramdan sonra dışarıya çıkarmayı planlıyoruz"

Yurthaber 22-07-2021 15:51

Türkiye'nin 5'inci çift kol naklinde sevindirici gelişme!

Türkiye'nin 5'inci çift kol naklini Yavuz Ayılmazdır'a yapan ekibin başında yer alan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Zorlu fakat başarılı geçen ameliyat sonrası hastamız, yoğun bakımda izlenmektedir. Şu an genel durumu iyi" dedi.

Haber 30-06-2021 14:46