Reyhan Haberleri

Omega-3 deposu! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan zihinsel performansı artırıcı bitki: 10 dakikada farkı hissediyorsunuz

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlık hakkında paylaştığı değerli bilgilerine bir yenisini daha ekledi. Ünlü profesör doğanın mucize bitkilerinden birini üstüne basa basa tavsiye etti. Son yılların yaygın problemlerinden biri olan zihinsel odaklanma problemine karşı çözüm yolları aranıyor. İçeriğinde yüzde 48 oranında omega-3 içeren reyhan tek başına hatırlama gücünüzü ve zihinsel performansınızı arşa çıkarmayı başarıyor. Çocuklarda dikkat dağınıklığını da azaltmaya yardımcı oluyor.

Haber 13-01-2024 14:19

Mor reyhan şerbetinin faydaları nelerdir? Mor reyhan şerbeti ne işe yarar, günde kaç bardak içilir?

Mor reyhan şerbeti yüzyıllardır sağlık ve keyif amacıyla tüketilen geleneksel bir içecektir. Anavatanı Asya ve Orta Doğu olan bu şerbet mor reyhan bitkisinin çiçeklerinden elde edilir ve tatlı, hafif ekşi bir lezzete sahiptir. Mor reyhan şerbetinin sağlık açısından bir dizi faydası bulunur. İçeriğindeki antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde vücudu destekler, sindirim sistemini rahatlatır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Haber 22-09-2023 23:01

Reyhan nasıl tüketilir, nasıl temizlenir? Kuru reyhan çayı nasıl yapılır, mor reyhan çayı zayıflatır mı?

Geçmişten günümüze gerek tıbbi alanlarda gerekse mutfaklarda çeşitli bitkiler kullanmaktayız. Kullanılan bu bitkiler hem sağlık sorunları açısından fayda sağlamak da hem de yemeklerimize oldukça hoş bir tat vermektedir. Bu bitkiler arasında halk tarafından en çok sevilenlerden biri de reyhandır. Hem yemeklerde dekoratif olarak kullanılan hem yemeklere eklenen hem de bitki çayı olarak tüketilen reyhan çok faydalı bir bitkidir. Peki, mor reyhan çayı nasıl demlenir, zayıflatır mı?

Haber 18-11-2022 17:58

Mor reyhan çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Mor reyhan çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğada bulunan bitkiler insan sağlığına faydalı pek çok özellik bulundurur. Bitkisel çaylar da bu faydalardan yararlanabilmenin bir yoludur. Mor reyhan çayı da değerli mineral ve vitaminleri içermesiyle vücuda pek çok fayda sağlar. Ödem attırıcı, iltihap giderici ve enerji verici özellikleri ile meşhurdur. Rahat bir içimi olan mor reyhan çayı stres, kanser hastalıkları, mide problemleri ve cilt rahatsızlıkları ile savaşır. 10 dakikada hazırlanabilen mor reyhan çayı tarifi nedir?

Haber 28-10-2022 17:00

Reyhan

Reyhan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Reyhan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ahbap Derneğinin sahiplendiği boğa İzmir'e getirildi

Ahbap Derneğinin sahiplendiği boğa İzmir'e getirildi

Yurthaber 05-08-2022 22:10

Kansere karşı korur, ödemi söker atar, öksürüğü ve baş ağrısını şıp diye geçirir! Reyhanın faydaları

Aslen bir fesleğen çeşidi olan reyhan doğada kendi kendine yetişebilir. Hem damak tadı için hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa çok iyi gelen reyhan şifa kaynağı bitkilerden biridir. Çok yönlü olan reyhan, birçok vitamin ve mineralin yanı sıra lutein, zeaksantin, beta-karoten ve beta-kriptoksantin gibi antioksidanlar içerir. Reyhanın sağlık yararlarının çoğu, bu antioksidanların yanı sıra uçucu yağlarından gelir. En fazla faydayı elde etmek için mümkün olduğunca taze şekilde tüketilmeli.

Haber 03-08-2022 07:03

Reyhan: Faydaları nelerdir?

Reyhan kelimesinin kökü kraliyet anlamına gelen basilikon sözcüğüdür. İlk ekildiği tarih yaklaşık 5000 yıl öncesine dayanan reyhan bitkisi, eşsiz şifasından dolayı pek çok kültürde holy basil (kutsal fesleğen) olarak bilinir. Lamiaceage ailesine mensup olan reyhanın Latince adı ocimum basilicumdur.

Haber 24-06-2020 10:55

Arapgir'in Mor Reyhan'ı tam bir şifa kaynağı

Türkiye’de tıbbi aromatik bitki çeşitliliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olan Arapgir’in mor reyhanı üreticinin yüzünü güldürüyor. Belediyenin ürün alım garantisi verdiği mor reyhan ise adeta bir şifa deposu.

Yemek 23-07-2019 09:53

Öksürüğe reyhan, uykusuzluğa melisa

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi satış biriminde, Tarla Bitkileri Bölümü'ne ait deneme tarlalarında yetiştirilen çeşitli çiçeklerle beraber ıhlamur, adaçayı gibi faydalı bitkiler de satışa sunuluyor.

Haber 30-11-1999 00:00