Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Haberleri

Bakan Kacır işletmelere verdikleri destek miktarını duyurdu! 16,7 milyar liralık destek sağlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ildeki işletmelere verdikleri destek miktarlarını duyurdu. Bakan Kacır, “Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşetmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında KOSGEB eliyle bugüne kadar 11 ilde 51 bin 927 işletmeye 16,7 milyar lira destek verildi” dedi.

Finans 04-04-2024 12:29

Bakan Kacır'dan seçim sonrası ilk açıklama! Ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan 31 Mart yerel seçimleri sonrası açıklama geldi. Kacır ekonomi vurgusu yaptığı açıklamasında, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında kalkınma yolculuğumuzda daha hızlı yol almak ve ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Finans 01-04-2024 13:11

Deprem bölgesindeki KOBİ’lere finansman desteği! 4 milyar TL hesaplara yatacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki KOBİ'lere verilecek destek miktarını açıkladı. Kacır 4 milyar TL'nin ödemelerinin bugün başlayacağını duyurdu.

Finans 07-03-2024 11:06

Bakan Kacır 4 rotayı işaret etti: 'Kalkınma yolculuğu devam ediyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün açıklanan 2023 büyüme rakamlarını yorumladı. Kacır, kişi başına düşen milli gelirin arttığına dikkat çekerek, "Kalkınma yolculuğu devam ediyor" dedi.

Finans 29-02-2024 15:33

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bakan Kacır: Türkiye, yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adres

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yatırımcılar için Türkiye'nin karlı ve güvenilir bir adres olduğunu belirterek, yatırımcılara desteklerin sürdüğünü kaydetti.

Finans 27-02-2024 13:48

Bakan Kacır: Kadın istihdamı için 14 milyar liranın üzerinde destek verdik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "49 bin 500 mikro ve küçük işletmeye, kadın istihdamı için, 14 milyar liranın üzerinde destek ödemesi verdik." dedi.

Finans 30-01-2024 14:43

Yalova'da Nitelikli İstihdam Merkezi ve TSE Test-Kalibrasyon Merkezi'nin temeli atıldı

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Mahmut Şahin: - "TSE bir taraftan girişimciliği desteklerken diğer yandan alanında sahip olduğu tecrübe ve deneyimle hem kendi coğrafyasındaki ülkelere hem de standardizasyon ve helal belgelendirme alanlarında İslam dünyasına öncülük etmektedir"

Yurthaber 04-10-2022 13:47

Bakan Varank, Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışında konuştu:

"Mesleki eğitim merkezlerimizle insanlarımızın eline adeta bir altın bilezik takıp istihdam edilmelerini sağladığımız projelerimiz var" - "(Eskişehir Model Fabrika) Burada verilen eğitimin önemli bir kısmını da KOSGEB olarak biz üstleniyoruz. Buradaki eğitim masraflarını da KOSGEB olarak, firmalarımız başvurduklarında önemli bir kısmını geri alabiliyorlar"

Yurthaber 03-10-2022 16:25

Bakan Varank, Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin açılışında konuştu:

"Zaman zaman diyorlar ya 'Siz taşa, toprağa yatırım yaptınız, betona yatırım yaptınız.' Hayır biz taşa toprağa, betona yatırım yapmadık. Bu ülkenin ihmal edilmiş altyapılarına yatırım yaptık. Eğer biz o altyapı yatırımlarını yapmasaydık emin olun sanayi bu kadar gelişemezdi. Ticaret bu kadar gelişemezdi. Keşke bizden öncekiler o yatırımları yapsaydı da biz bu yatırımları yapmak için bütçe ayırmasaydık, para ayırmasaydık" - "İnşallah biz bu URAYSİM Projesi'ni başardığımızda göreceksiniz Eskişehir sadece Türkiye'de değil,dünyada raylı sistemlerde bir marka olacak. Biz bunu yapabilir miyiz? Yaparız ama istikrar lazım, kararlılık lazım"

Yurthaber 03-10-2022 13:23

Bakan Varank'tan muhalefete fabrika tepkisi:

"Devletin fabrika kurup bir kişinin çalıştığı yerde 3 kişi istihdam edip fabrikaları arpalıklara çevirdiği zamanlar geride kaldı"

Yurthaber 23-09-2022 17:40

Bakan Varank, Aksaray'da TEKNOFEST 2022 Roket Yarışları'nda konuştu:

"Bu sene TEKNOFEST Karadeniz'e 5 binden fazla takım, 600 bine yakın yarışmacı başvurdu. Şu anda Türkiye'nin her tarafında bu yarışmalar yapılıyor" - "Tüm Türkiye'yi TEKNOFEST Karadeniz için 30 Ağustos'ta Samsun'a bekliyoruz. 'Ailelerimiz, çocuklarıyla, evlatlarıyla beraber bu coşkuya ortak olsunlar' diliyoruz"

Yurthaber 08-08-2022 13:37

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Antalya'da insansız deniz aracını kullandı:

"İnsansız deniz araçlarında dünyadaki trendin daha yeni yeni başladığını görebiliyoruz. Eğer Türkiye olarak tıpkı insansız hava araçlarında ortaya koyduğumuz gibi bir ivmeyi ortaya koyabilirsek insansız deniz araçlarında da biz bir aşamaya gelebiliriz, dünyada aranan ülkelerden bir tanesi olabiliriz" - "Tıpkı otomotiv endüstrisinde olduğu gibi özellikle deniz sektöründe de trendler değişiyor. Artık çevreye daha saygılı, karbon emisyonu daha az salınımı olan tekneler inşa ediliyor. Bizim firmalarımız da bu değişim ve dönüşüme şu anda çok hızlı bir şekilde ayak uydurmuş durumda"

Yurthaber 31-07-2022 11:04