Türk mühendisleri tarafından dizayn edilen ilk Türk fırkateyni TCG İstanbul'un devamındaki üç fırkateyn için çalışmalar başlıyor. Konuya ilişkin konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Üç geminin 36 ayda teslimi öngörülüyor. Bu modelle üç gemi için teslim süresinde avantaj sağlanacak, sektörün yetenek bazlı büyümesi ve sürdürülebilirliği desteklenecek, ihracat potansiyeli yüksek nitelikli bir ürün ortaya konulacak" dedi.
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca özellikle savunma sanayi alanında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla açılan Mesleki Eğitim Merkezi'de kursiyerlerin eğitimleri sürüyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İvedik OSB Teknopark Ankara iş birliğinde ilk defa "Teknopark Ankara-Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları" düzenlendi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya dikkat çekti. Bir üniversitenin akademik açılış töreninde konuşan Demir, F-35’ler ile ilgili "F-35 olmazsa milli muharip uçak yaparız. F-16 talebi oldu, olmadı umurumda değil, daha iyisini yaparız" ifadelerini kullandı. İsmail Demir, "İHA’lar SİHA’lardan herkes bahsediyor. Artık dünya markası oldu." dedi.
Türk savunma sanayisi bünyesinde HAVELSAN tarafından geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN, ilk kez görücüye çıktı. Dün ilk kez sergilenen ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan, kısa sürede sahaya çıkacak. SAHA EXPO 2022'de tanıtımı yapılan KAPGAN, yerli ve özgün yazılımlarının yanı sıra silah sistemiyle de büyük dikkat çekti. Öte yandan Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı "ULAQ"da ikinci üretim başladı.
Türk savunma sanayisi bünyesinde HAVELSAN tarafından geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN, ilk kez görücüye çıktı. SAHA EXPO 2022'de tanıtımı yapılan KAPGAN, yerli ve özgün yazılımlarının yanı sıra silah sistemiyle de büyük dikkat çekiyor. Öte yandan modüler mimarisi sayesinde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı boyutlarda ve farklı tiplerde çeşitli görevleri yerine getirebilecek operasyonel konfigürasyon imkanına da sahip olacak.
Akdeniz Üniversitesi, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılması için tüm dünyanın dikkatini çeken bir çalışmaya imza attı. Otomatik yol kapanı için 21 ülkenin sıraya girdiği öğrenildi. Elektrikli kapanın portatif ve mobil olarak kolayca taşınabilir olmasıyla, araçtan indirilip kurulması bir dakika sürüyor. "Uzaktan Komutalı Elektrik Motoru Tahrikli Otomatik Yol Kapanı", Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO envanterine de girdi. İşte otomatik yol kapanı ile ilgili tüm detaylar…
Türk Savunma Sanayisinden çok önemli konuşulacak bir hamle daha geldi. İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO fuarında ilk kez sergilenen Deli Taktik Kamikaze Sistemi özellikleri ile dikkat çekti. Titra Teknoloji Genel Müdürü Davut Yılmaz, kamikaze drone için ‘deli’ isminin seçilmesinin nedenini de anlattı. İşte isminin dikkat çeken hikayesi ile Türkiye’nin savunma sanayindeki envanterine girmeye hazırlanan ‘Deli’ İHA’nın özellikleri…
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Macaristan Savunma Bakanı Kristf Szalay-Bobrovniczky ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Szalay-Bobrovniczky, Macaristan ordusunun modern, NATO'ya uyumlu ekipmanlarla donatıldığını ifade ederek, "Biz bu konuda Türk savunma sanayisine güveniyoruz" dedi. İşte haberin detayları...
Türk savunma sanayisinin önemli aktörlerinden ASPİLSAN Enerji, yaklaşık 1,5 milyar lira yatırımla kurduğu lityum iyon pil tesisinde seri üretimle TSK'nın enerji ihtiyacını karşılıyor - ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy: - "Fabrika yılda 21 milyon pil üretmek üzere kuruldu. Yakın zamanda yatırımlarımızla bu kapasitemizi artıracağız. Yine önümüzdeki dönemde değişik yapıda pilleri üretmek suretiyle ülkemizin savunmadaki ihtiyacını karşılıyor olacağız"
Savunma sanayisinde nüfuz edici bombanın üretilmesiyle önemli bir dışa bağımlılık daha sona erdi. Bombalar, Hava Kuvvetleri'nin kullanımına sunulmaya başlarken, Türkiye'de yerli kaynaklarla geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. "Sığınak delen" olarak bilinen nüfuz edici bomba yer üstü ve altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlandı.
Emekli SAS komandosu Sedat Mesci: - "Görevdeyken kullandığım ve 'Neden millileştirilmiyor?' diye düşündüğüm malzemelerin AR-GE projelerine başladım ve üretim aşamalarını geliştirdik"
Temininde yaşanan sorunlar nedeniyle millileştirilen 76/62 milimetre deniz topuna ilişkin MKE AŞ Başkanı Muhsin Dere’den açıklama geldi. Dere, belli ülkelerden tedarikinde ve bazen hurdalarını bile almakta sorun yaşanan 76/62 milimetre deniz topu için, “Ciddi bir ihracat potansiyeli var. Şu anda sırada olan ülkeler var. Deniz topu, Makina Kimya'nın, ülkemizin ihracatına 100 milyon dolarlarca katkı yapacak bir ürün” ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarıları tüm dünyanın gündeminde geniş yer bulurken Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savunma sanayii ürünü ihraç edilen ülke sayısının 170'i geçtiğini belirten SSB Başkanı Demir, savunma sanayiinde ihraç edilen ürün çeşidinin 230'u aştığını söyledi. Bu doğrultuda Demir, artık NATO ülkelerinin de Türkiye'nin kapısını çalmaya başladığını aktardı. İşte detaylar...