Sıtma Haberleri

Hayatı tehdit ediyor! Dünya nüfusunun yarısı risk altında: 'Herkes yakalanabilir'

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, “Sıtma, insandan insana dişi anofel sineklerinin ısırmasıyla bulaşan paraziter bir enfeksiyondur. Hayatı tehdit eden sıtma, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır” dedi.

Kadin 23-04-2024 12:27

Süper Lig kulüplerini Afrika Uluslar Kupası'nda yaşanan 'sıtma' salgını korkusu sardı! Peş peşe karantinalar geliyor...

Fildişi'nde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda yaşanan virüs vakası nedeniyle takımlar büyük endişeye kapıldı. Peş peşe sıtma vakaları görülmesinin ardından ülkeler yeni önlemler almaya başladı.

Spor 19-01-2024 15:24

Futbolcu izlemek için Nijerya'ya gitti, yakalandığı sıtma hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti! Kocaelispor yöneticisi Ekrem Can'ın acı ölümü...

Sporcu izlemek ve futbol akademilerini ziyaret ederek yeni futbolcular keşfetmek için gittiği Nijerya’da sıtma hastalığına yakalanan Kocaelispor Asbaşkanı Ekrem Can hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Spor 16-12-2023 16:58

Sıtma nedir, neden olur? Ateş ve sıtmaya ne iyi gelir?

Sıtmayla mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi, erken teşhis ve etkili tedavi önemlidir. Aynı zamanda sivrisinek kontrolü, uygun ilaçlama, uygun giyim ve uygun konaklama gibi önleyici stratejilerin uygulanması, sıtmanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir. Sıtma, küresel sağlık topluluğunun bir önceliği olarak kabul edilmekte ve uluslararası çabalarla kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır.

Haber 28-11-2023 15:33

Sıtma

Sıtma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sıtma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dün 'çok üşüyorum' dedi, bugün evinde ölü bulundu! Antalya’da şüpheli olay...

Antalya’da edinilen bilgiye göre, 61 yaşındaki bir şahıs, yalnız yaşadığı evde ölü bulundu. Apartmanın zemin katındaki dairede yaşayan adamın ölümü, komşularının pencereden hareketsiz yattığını görmesiyle ortaya çıktı. Polis, şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçen olayla ilgili inceleme başlatırken, adamın bir süre önce sıtma rahatsızlığı geçirdiği ve dün komşularına, 'çok üşüyorum' dediği öğrenildi.

Haber 06-01-2023 15:51

Önce gönüllü sonra pişman oldu: Aşı testinde başına gelmeyen kalmadı

Yeni bir aşının çalışmalarına para karşılığı katılan kadın binlerce sivrisinek tarafından ısırmayı da kabul etmiş oldu. Carolina Reid isimli kadın, test yapılacağı günler aç bırakılmış yüzlerce sivrisinek tarafından ısırılıyordu. Sadece kolunun açık kaldığı özel bir kıyafetle sivrisineklerin olduğu odaya giren kadın, test çalışmalarının sonucunda sıtmaya yakalandı.

Haber 01-11-2022 18:09

Malavi 5 yaş altı tüm çocukları sıtmaya karşı aşılayacak

Malavi 5 yaş altı tüm çocukları sıtmaya karşı aşılayacak

Yurthaber 11-10-2022 19:11

Dünyanın en tehlikeli hayvanı diyerek açıkladı! Prof. Dr. Kadıoğlu: Sayıları artıyor

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan tedirgin edici açıklamalar geldi. İklim değişikliğine bağlı olarak sivrisineklerde artış olduğunu belirten Kadıoğlu, "dünyanın en tehlikeli hayvanı" olarak tanımladığı sivrisineklerle ilgili, "Türkiye ısındıkça hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda artış oluyor. Yılda 1 milyon insan öldüren sivrisinekler sıtma ve benzeri hastalıklara neden oluyor" dedi.

Haber 24-09-2022 09:59

Dünya Sıtma ile Mücadele Günü: İklim krizi hastalıkla mücadeleyi nasıl etkiliyor, aşılama programları yeterli mi?

25 Nisan, Dünya Sıtma ile Mücadele Günü. Bugün Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hastalıkla ilgili farkındalık çalışmaları düzenliyor. Dünyanın ilk sıtma aşısı birçok bölgede yaygın şekilde kullanılıyor ancak uzmanlar iklim krizi yüzünden hastalığın daha önce hiç görülmediği ülkelere bulaşmasından korkuyor.

Haber 25-04-2022 13:18

DSÖ'den bir ilk: Çocuklara sıtma aşısı önerildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Sahra Altı Afrikası'nda çocuk ölümlerine sebep olan sıtma hastalığına karşı yeni geliştirilen RTS,S/AS01 aşısının yaygın kullanılmasını tavsiye ederek ilk defa bir sıtma aşısını onayladı. Ölümcül hastalıkların başında gelen ve her 2 dakikada bir çocuğun ölümüne neden olan sıtma, en çok Afrika'da görülüyor.

Haber 06-10-2021 19:15

Her yıl sıtmadan 1 milyon kişi ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve BM Çocuk Fonu (UNICEF), yüzde 90'ı Afrika'da olmak üzere, dünyada her yıl bir milyondan fazla kişinin sıtmadan öldüğünü açıkladı.

Haber 15-11-2005 00:13

Diyarbakır sıtmanın en çok görüldüğü il

Türkiye'de sıtma hastalığının yüzde 40'ının görüldüğü Diyarbakır'da Sağlık Müdürlüğü ekipleri, hastalığa neden olan sineklere karşı savaş başlattı. Kent merkezi ve köylerde, kimyasal ilaçlar ile hastalığın önlenmesi hedefleniliyor.

Haber 20-05-2005 06:05

Enfeksiyonlu hastalıklara 10 milyon kurban

AIDS, tüberküloz, sıtma, kızamık, dizanteri, çocuk ishali, viral hepatit B gibi enfeksiyonlu hastalıklar, yılda 10 milyondan fazla insanın ölümüne neden oluyor.

Haber 30-04-2005 06:15

Sıtmaya karşı 'oz' ilacı

Sıtmaya karşı doktorlar grubu tarafından Hindistan'daki laboratuarlarda geliştirilen 'OZ' adındaki ilaç, hastalığın 'kesin çözümü' olarak görülüyor.

Haber 30-11-1999 00:00